Phantom 2

Od biedronki po prawdziwą mydelniczkę na wypasie...
Awatar użytkownika
piotrkovski
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 10
Rejestracja: 11-09-2015
Lokalizacja: Lublin/Gorlice

Postautor: piotrkovski » 18 cze 2017, o 18:29

JAk w temacie, mam problem ze zlokalizowaniem przyczyny niechęci phantoma do uruchomienia się. Nie przechodzi procedury inicjalizacji, nie mogę go podłączyć pod pc, ani nic. Bateria napewno sprawna 12,3V.
Wygląda to tak
https://www.youtube.com/watch?v=abtZpKu ... e=youtu.be
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 18 cze 2017, o 19:50

Jak dla mnie, to bateria nie ma "wydajności prądowej" Wciśnij przycisk na baterii na dłużej (około 5s), i zobacz ile wtedy LED-ów zaświeci.

2017-06-18 20_53.jpg


EDYTA: Nie wiem czy widziałeś, ale może się przydać :grin2: http://www.youtube.com/watch?v=rZfpr0Tah6U
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
piotrkovski
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 10
Rejestracja: 11-09-2015
Lokalizacja: Lublin/Gorlice

Postautor: piotrkovski » 18 cze 2017, o 20:30

Mruga tylko 1 dioda co sugeruje małe "zużycie". Rozładuje ją i naładuję ponownie w innej ładowarce, na płycie głównej niczego nie widać, żadnych przepaleń ani nic. Odłączyłem iOSD i dalej kaszana:D Przeszłości gada nie znam, taki do mnie przyszedł:D (a miał być sprawny):D:D
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 519
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 22 razy

Postautor: mikegsx400 » 18 cze 2017, o 21:26

Ale może chociaż tanio było? :)
"Trenując można się wyćwiczyć, mistrzem trzeba się urodzić."
Awatar użytkownika
piotrkovski
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 10
Rejestracja: 11-09-2015
Lokalizacja: Lublin/Gorlice

Postautor: piotrkovski » 19 cze 2017, o 08:45

Tanio by było, gdyby był sprawny:D
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 19 cze 2017, o 08:47

Nie przejmuj się, ja też "wtopiłem" na P3Prof :wall2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
piotrkovski
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 10
Rejestracja: 11-09-2015
Lokalizacja: Lublin/Gorlice

Postautor: piotrkovski » 19 cze 2017, o 19:36

Artu pisze:Jak dla mnie, to bateria nie ma "wydajności prądowej"

BINGO! Problemem są baterie, po rozładowaniu ich w ładowarce p2 zgłasza gotowość do lotu :D :D ciekawe bo jak przyszły to były naładowane na fula, nie są spóchnięte ani nic :shock:. Może były "przeładowane" i miały zbyt wysokie napięcie? Miernik wskazywał 12.3~4V :shock:

Wróć do „Wielowirnikowce - RTF”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości