WLtoys - V930

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 21 wrz 2015, o 09:04

Witam
Kupiłem sobie ostatnio helika wl toys v930, gdzie w zestawie jest apka v988T.
Od samego początku wszystko było ok, wykonałem kilkanaście lotów bez żadnych problemów. Teraz gdy odpalam to czasami mam problem z połączeniem, ale największym problemem są opóźnienia wynoszące ok 0.5 sekundy. Problem ma miejsce na wszystkich kanałach.
Poprawiłem juz wszystkie luty, kabelki od anten sprawdziłem i nic nie pomogło.

Mniej więcej tak to wygląda http://youtu.be/VNlNKLrPfrE
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Posty: 231
Rejestracja: 02-01-2015
Lokalizacja: Montreal-Kanada
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 22 wrz 2015, o 03:27

Bone Crusher pisze:Witam
Kupiłem sobie ostatnio helika wl toys v930, gdzie w zestawie jest apka v988T.
Od samego początku wszystko było ok, wykonałem kilkanaście lotów bez żadnych problemów. Teraz gdy odpalam to czasami mam problem z połączeniem, ale największym problemem są opóźnienia wynoszące ok 0.5 sekundy. Problem ma miejsce na wszystkich kanałach.
Poprawiłem juz wszystkie luty, kabelki od anten sprawdziłem i nic nie pomogło.

Mniej więcej tak to wygląda http://youtu.be/VNlNKLrPfrE

niestety ta apka v988 jest niezbyt wygodna ,mam ten sam helikl uzywam z apka od v977 gdzie jest mozliwosc zmiany zyro 3 na 6 ax
co do opoznien w odpowiedzi ,czesto odbiornik powoduje problemy ,ja zmienilem 2 razy ,jezeli dziala jak trzeb- latanie super przyjemne.
moja rada- stan baterii,starannie prowadzic bindaz.
serwa dobre ?
daj oleju na tarcze .

widze ze masz baterie w nadajniku na ostatnich kilometrach
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 04:37

Bone Crusher pisze:... Mniej więcej tak to wygląda ...
Na początku ruszasz cykliką, żeby pokazać, że serwa dla cykliki pracują, ale mają opóźnienie, tak? A potem dajesz wióra i niby ok, ale opóźnienie też jest i dodatkowo po chwili silnik staje, już odtąd nie ruszy, tak? Dobrze ja to widzę?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15072
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1438 razy
Podziękowano: 656 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 wrz 2015, o 05:34

Jak napisał zbig, zacznij od wymiany baterii. Może to głupie, ale może akurat...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Gajos

Postautor: Gajos » 22 wrz 2015, o 05:38

Jak napisał Miruuu, baterie bezwzględnie albo Eneloopki polecam. A jak zatrybi odpisz i tak, bo pewną hipotezę chciałem sobie przy tej okazji zweryfikować, przydatną dla Wszystkich...
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Posty: 739
Rejestracja: 22-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 83 razy
Podziękowano: 85 razy

Postautor: przemek » 22 wrz 2015, o 07:09

Dioda na płytce w heli powinna świecić światłem ciągłym. Spróbuj jeszcze raz zbindować podłączając najpierw pakiet do heli a później włączając nadajnik. No i koniecznie wymień te baterie.
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 22 wrz 2015, o 13:52

A wiec tak, baterie naładowane po pełna, od zawsze używam eneloopek. Niestety bez zmian.
Ta dioda zawsze mrugała... Jak dokładniej binduję się to, bo instrukcja trochę mnie przerasta.
Opóźnienia są spore pomiędzy ruchem drążka a ruchem serwa, bądź silnika głównego, ale jak poruszam samym helikiem żeby gyro pracowało to reaguje momentalnie.
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 22 wrz 2015, o 20:14

Witam
Dziękuję za zainteresowanie się moim problemem.
W południe napisałem posta, ale jakoś się nie pojawił...

A więc tak:
Aku w nadajniku naładowane, ale bez zmian.
Próbowałem kilka razy zbindować, ale bez poprawy, a ta dioda mrugała od samego początku, nigdy nie świeciła się ciągłym światłem.
Może coś źle robię, nagram filmik i znów wrzucę do podglądu.
Po uruchomieniu helika na wolnych obrotach jak poruszam nim gwałtownie w różnych kierunkach to gyro koryguje go bez najmniejszych opóźnień, więc wina musi leżeć gdzieś pomiędzy pilotem a helikiem.
Gajos

Postautor: Gajos » 23 wrz 2015, o 07:27

Mógłbyś sfilmować również chwilę bindowania? Zależałoby mi na niezłym dźwięku.
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 23 wrz 2015, o 07:44

Proszę, dopiero przy 1:47 udaje się zbindować urządzenia.

http://youtu.be/jYIH-jqajqI
Gajos

Postautor: Gajos » 23 wrz 2015, o 08:18

Tym co tam robisz to się tak bardzo nie chwal... :rotfl: ;) :thumb:
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Posty: 739
Rejestracja: 22-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 83 razy
Podziękowano: 85 razy

Postautor: przemek » 23 wrz 2015, o 08:28

No coś jest nie teges, serwa powinny chodzić płynnie i natychmiast, a nie dość że pracują z opóźnieniem to jeszcze jakby 0-1-dynkowo.
Spróbuj jeszcze tak: najpierw podepnij pakiet w heli, później pociągnij i przytrzymaj prawy drążek w którąkolwiek stronę i tak trzymając włącz radio. Mi ten sposób pomagał poprawnie zbindować mikrusy wltoysa, tyle że 6-kanałowe (v922 i v933). Jak to nie pomoże to raczej będziesz musiał zgłaszać reklamację...
Protos Mini i dlugo nic :)
Gajos

Postautor: Gajos » 23 wrz 2015, o 08:34

Czekaj Przemek w kolejce, po pracy najpierw zrobi test dla mnie (dla Was, dla siebie... Dla nas)... :P ;)
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 24 wrz 2015, o 17:06

Witam ponownie.

Pierwszy filmik: załączenie nadajnika, później załączenie helika i 30 sek oczekiwania... na cud na prośbę Gajos
http://www.youtube.com/watch?v=A3EoMD16YVE

Drugi filmik: załączenie helika, później prawy drążek w bok i załączenie nadajnika na prośbę przemek
http://www.youtube.com/watch?v=_rQp1-GIWfg
Gajos

Postautor: Gajos » 24 wrz 2015, o 20:30

Czarno to widzę, ja bym reklamował. Najpierw bym ostrożnie "pomacał", ale na moje oko nic bym nie wskórał. Trzeba sprawdzić nadajnik na sprawnym heliku i ewentualnie na odwrót. Bo od jakichś konkretów zacząć trzeba, no a tak jest najprościej.
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Posty: 231
Rejestracja: 02-01-2015
Lokalizacja: Montreal-Kanada
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 25 wrz 2015, o 16:08

Bone Crusher pisze:Witam ponownie.

Pierwszy filmik: załączenie nadajnika, później załączenie helika i 30 sek oczekiwania... na cud na prośbę Gajos
http://www.youtube.com/watch?v=A3EoMD16YVE

Drugi filmik: załączenie helika, później prawy drążek w bok i załączenie nadajnika na prośbę przemek
http://www.youtube.com/watch?v=_rQp1-GIWfg


A ja widze ze ciagle masz problemy z zasilaniem ,
w nadajniku z dobrymi bateriami maja sie swiecic wszystkie kreski we wskazniku naladowania.
mi to wyglada ze masz baterie w heli rozladowana ponizej 3,7v
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 25 wrz 2015, o 18:21

Baterie są dobre, napięcie w nadajniku po naładowaniu wynosi 9,18v a pakietki do heli maja ponad 4v.
No chyba ze coś siedzi w sekcji zasilania bo rzeczywiście przy naładowanych bateriach pokazuje na wyświetlaczu tylko 2/3 kreski... Podejrzane.
Sprawę już zgłosiłem na banggood i poczekamy na odpowiedź.
Gajos

Postautor: Gajos » 25 wrz 2015, o 21:37

Bone Crusher pisze:... Sprawę już zgłosiłem na banggood i poczekamy na odpowiedź.
:thumb:
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Posty: 231
Rejestracja: 02-01-2015
Lokalizacja: Montreal-Kanada
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 25 wrz 2015, o 22:54

Bone Crusher pisze:Baterie są dobre, napięcie w nadajniku po naładowaniu wynosi 9,18v a pakietki do heli maja ponad 4v.
No chyba ze coś siedzi w sekcji zasilania bo rzeczywiście przy naładowanych bateriach pokazuje na wyświetlaczu tylko 2/3 kreski... Podejrzane.
Sprawę już zgłosiłem na banggood i poczekamy na odpowiedź.

tak czy inaczej przy 2-3 kreskach powinien dzialac ,
patrzylem na swojego i wiec po zalaczeniu zasilania w odbiorniku mruga dwoma raz po razie z malymi odstepami ,binduje sie momentalnie 2-3 s
nastepnie muzyczka i swiatlo ciagle.wyslij film dostaniesz nowa apke i odbiornik :banana:
Gajos

Postautor: Gajos » 26 wrz 2015, o 05:13

Na którymś z filmów miałem wrażenie, że odbiornik wysyła jakiś kod, bodajże "5 sygnałów - przerwa". Nie ma jakiejś rozpiski tych kodów?

Wróć do „Mikro heliki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości