WLtoys - V930

Wszystkie maluszki do polatania w domu i w hangarze. Chociaż wiele z nich potrafi też poszaleć na dworze...
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 26 wrz 2015, o 06:24

Mam nadzieję bo bardzo fajnie mi sie nim lata, a nie widzi mi sie wydawać kolejnych 250zl na nowy...
Gajos

Postautor: Gajos » 26 wrz 2015, o 08:41

Oni Ci wymienią albo przyślą drugi. W każdym razie trzy-mamdwa kciuki.
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 30 wrz 2015, o 11:27

Odpisali...
Nie wiedzą co to może być, jest za dużo części które mogły się zepsuć i mam iść do serwisu rc i później dać im znać.
Tak mi napisali.
Czyli muszę znaleźć kogoś kto ma podobny helik i sprawdzić czy jest to wina pilota czy helika.
Gajos

Postautor: Gajos » 30 wrz 2015, o 16:19

Tak, ja bym tak zrobił. Jeśli wpiszesz swoją choćby przybliżoną lokalizację, będzie Ci łatwiej znaleźć ....... . (asz mnie korciło, ale się grzecznie opamiętałem... ;) )
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 30 wrz 2015, o 22:20

Województwo Śląskie / powiat Wodzisławski / Gorzyce
Najbliżej mam do Rybnika do rcpro, tam może coś więcej się dowiem. Wybiorę się tam na dniach.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15638
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1452 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 paź 2015, o 17:56

Jakbyś jeszcze wrzucił to do profilu i awatarka tez byłoby przeslodko.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 5 paź 2015, o 11:20

Byłem w serwisie, ale innym, gdzie stwierdzili ze wina prawdopodobnie leży po stronie płytki helika.
Napisałem do banggood i odpisali mi że mam sobie zakupic nową płytkę SKU122792 która prawdopodobnie rozwiąże mój problem...
Po opiniach sądziłem że wymieniają za darmo, a tu mi polecili kupic...
Ogólnie dupa, kupie plytke za 77zl a jak sie okaże ze to nie to?
Gajos

Postautor: Gajos » 5 paź 2015, o 13:44

Bone Crusher pisze:Byłem w serwisie, ale innym, gdzie stwierdzili ze wina prawdopodobnie leży po stronie płytki helika.
Napisałem do banggood i odpisali mi że mam sobie zakupic nową płytkę SKU122792 która prawdopodobnie rozwiąże mój problem...
Po opiniach sądziłem że wymieniają za darmo, a tu mi polecili kupic...
Ogólnie dupa, kupie plytke za 77zl a jak sie okaże ze to nie to?
Jeśli dobrze rozumiem i się nie mydlę, to BG potem Ci zwróci za tę płytkę.
Większy problem będzie wtedy, gdy serwis się mydli.
Mogę pomóc Ci w sposób taki, że:
1) Ty mi całość przyślesz.
2) Jeśli z biodra nic nie wskóram, to z Mireeem zlokalizujemy uszkodzony moduł.
3) Jeśli z biodra z nim nic nie wskóram, to Cię poinformuję, zamówisz go na mój adres. Potem pieniądze Ci zwrócą, już ja ich przycisnę, bo mam taką możliwość.
4) Wymienię, uruchomię i odeślę Ci za darmo, bo mam taką możliwość.
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 5 paź 2015, o 19:46

Głupio było mi cię o to prosić, ale jak sam zaproponowałeś, to chętnie skorzystam.
Proszę podaj na pw adres do wysyłki, a wyślę ci całą paczkę helika z pilotem do naprawy.
Gajos

Postautor: Gajos » 13 paź 2015, o 19:13

Za kilka dni będę potrzebował sprawdzić, po której stronie linku leży przyczyna...
Czy ktoś z Warszawy albo z niezbyt niedalekich okolic posiada sprawny zestaw WLtoys V930 i zechciałby się ze mną na kilkanaście minut w tym celu spotkać?
Mój e-mail: gajos.61@wp.pl
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Posty: 231
Rejestracja: 02-01-2015
Lokalizacja: Montreal-Kanada
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 13 paź 2015, o 22:18

Gajos pisze:Za kilka dni będę potrzebował sprawdzić, po której stronie linku leży przyczyna...
Czy ktoś z Warszawy albo z niezbyt niedalekich okolic posiada sprawny zestaw WLtoys V930 i zechciałby się ze mną na kilkanaście minut w tym celu spotkać?
Mój e-mail: gajos.61@wp.pl


Jezeli tylko do sprawdzenia to przecie mozna z nadajnikiem od v977 8-)
Gajos

Postautor: Gajos » 13 paź 2015, o 22:27

zbig pisze:... Jezeli tylko do sprawdzenia to przecie mozna z nadajnikiem od v977 8-)
Wolałbym jednak ciut bliżej... hmm :D
Awatar użytkownika
zbig
Stały bywalec...
Posty: 231
Rejestracja: 02-01-2015
Lokalizacja: Montreal-Kanada
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: zbig » 13 paź 2015, o 23:20

Gajos pisze:
zbig pisze:... Jezeli tylko do sprawdzenia to przecie mozna z nadajnikiem od v977 8-)
Wolałbym jednak ciut bliżej... hmm :D


A po co, nadajnik w tym zestawie to i tak od v988 proponuje v977 bo to model bardzo popularny i szybciej znajdziesz
a tak na dobra sprwe to jestem prawie pewny ze to odbiornik ,one sa b.delikatne w v930
Gajos

Postautor: Gajos » 13 paź 2015, o 23:34

Ja Cię Zbigu doskonale rozumiem, ale "w blokach" wolałbym dokładnie to, bo mi szkoda czasu. Jeśli nikt się nie zgłosi, pokombinuję dalej sam. :thumb:
Gajos

Postautor: Gajos » 21 paź 2015, o 06:42

Gajos pisze:Za kilka dni będę potrzebował sprawdzić, po której stronie linku leży przyczyna...
Czy ktoś z Warszawy albo z niezbyt niedalekich okolic posiada sprawny zestaw WLtoys V930 i zechciałby się ze mną na kilkanaście minut w tym celu spotkać?
Mój e-mail: gajos.61@wp.pl
Jedna obsuwa już jest, pocztowa... Naprawdę, bardzo by nam to pomogło i przyśpieszyło naprawę...
P.S.1. Bone, na razie wiadomo tylko, że coś jest uszkodzone... :rotfl:
Oraz, że Twój LiPol jest dramatycznie kiepski, ale czy winowajcą jest on, postaram się jak najszybciej zweryfikować i dam znać.
P.S.2. A tymczasem, oby moje słowa znów się w g obróciły, na moje oko mikroprofesorek/końtrolerek jest uwalony... :|
Gajos

Postautor: Gajos » 21 paź 2015, o 10:15

Niestety, LiPol nie jest głównym winowajcą... :(
P.S. Ale chyba go mam... Tfuuu, nie zapeszać! :nono:
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 22 paź 2015, o 06:03

Dlaczego Lipol jest w dramatycznym stanie? Ładowałem go chyba z 5 razy, więc powinien być w idealnym stanie, dlatego też właśnie tego ci posłałem.
Ogólnie latam na dwóch innych co sobie dokupiłem do niego o nieco większej pojemności.
No ale pomijając to, coś wykrył?
Gajos

Postautor: Gajos » 22 paź 2015, o 07:13

Bone Crusher pisze:1) Dlaczego Lipol jest w dramatycznym stanie? Ładowałem go chyba z 5 razy, więc powinien być w idealnym stanie, dlatego też właśnie tego ci posłałem.
Ogólnie 2) latam na dwóch innych co sobie dokupiłem do niego o nieco większej pojemności.
No ale pomijając to, 3) coś wykrył?
1) Prawdopodobnie długo leżał w stanie naładowania <> 3,85V i w cieple... Deklarowaną pojemność prawie trzyma, ale nie trzyma napięcia znamionowego. Nadaje się właściwie tylko do utylizacji/testów... :|
2) Kiedy wszystko działało, nie widziałeś różnicy między tymi dwoma, a tym u mnie?
3) Napisałem Ci w e-mailu.
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 22 paź 2015, o 10:09

A więc tak ten oryginalny lipol o pojemności 450mah byl oblatywany z początku, później po kilku lotach, oblatywałem tylko te dwa dodatkowe o pojemności 520mah, gdyz ładowarka dołączona do zestawu obsługiwała do dwóch pakietkow jednoczesnie, a bylo to duzo wygodniejsze niz ladowanie jednego za pomoca imaxa b8.
Byc moze wlasnie dlatego ze bylo na nim napiecie okolo 4v cos mu sie poprzestawiało, ale podczas testów na kazdym lipolku była ta sama moc no i problemy.
Gajos

Postautor: Gajos » 23 paź 2015, o 07:18

Nadajniczek ma niby napisane 2.4G, ale wewnątrz, na głównej PCB, jest fabryczna żółta okrągła naklejka "35MHz"...
O co tutaj chodzi?
W każdym razie, część RF nadajniczka w ogóle nie działa. :(
Pewien sposób podpowiedziano mi tutaj, dzięki Buszmen, ale na razie nie chciałbym przeprogramowywać swojego Devo 7E, bo kosztuje chyba więcej, niż cały zestaw V930... :|

Wróć do „Mikro heliki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości