MSH Protos 700 (Max)

Znajdziesz tu również Protosy MSH...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 4 sie 2016, o 11:05

On już jest prętem zbrojeniowym nawinięty.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
dalton
Stały bywalec...
Posty: 179
Rejestracja: 18-07-2015
Lokalizacja: Konary
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 34 razy

Postautor: dalton » 6 sie 2016, o 20:50

To już możesz te swoje sprzedawać ;) Jest nowy PROTOS Max Evoluzione 700. 1 029 EUR na WoH :P

Obrazek
Pozdrawiam,
Artur

Blade 450x / T-Rex 450L / Goblin 380 / Mikado Logo 550 / Goblin Black NITRO
Summit / 2xTeton
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 6 sie 2016, o 20:58

Są też upgrady za 348€ dostępne od dawna :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
dalton
Stały bywalec...
Posty: 179
Rejestracja: 18-07-2015
Lokalizacja: Konary
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 34 razy

Postautor: dalton » 6 sie 2016, o 21:11

Kenobi36 pisze:Są też upgrady za 348€ dostępne od dawna :-)


To wrzuć na sklep bo muszę wiedzę czerpać od imperialistów jakiś ;)
Pozdrawiam,
Artur

Blade 450x / T-Rex 450L / Goblin 380 / Mikado Logo 550 / Goblin Black NITRO
Summit / 2xTeton
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 6 sie 2016, o 21:18

Jakbym miał cień nadziei że ktoś kupi to już dawno bym wrzucił :-)

A o upgradach do EVO to mi się wydaje że nawet tu na forum było w wątku o MAXie.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 489
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 24 sie 2016, o 09:34

Kula pisze:Daj znać jak to się skonczy. Ciekawe, czy nie będą szukali wymówek że wina była po stronie użytkownika.


Trochę to trwało ale dziś dostałem od nich nowe serwo. Uznali reklamację.
Pozdrawiam,
Paweł

Protos Max x2 / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
PiotrS
Olimp forum
Posty: 3184
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 128 razy
Podziękowano: 175 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 24 sie 2016, o 11:24

super
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2695
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: Jazz » 24 sie 2016, o 13:38

A kiedy bedzie gotowy do lotu drugi max ?
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2
Parkmaster
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7806
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 296 razy
Podziękowano: 447 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 24 sie 2016, o 16:13

będę niedługo, może wpadniesz z podkładką :)
Helikoptery
Awatar użytkownika
mapos
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 83
Rejestracja: 26-06-2016
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mapos » 24 sie 2016, o 20:52

czeka na nowe radio mikado i nowy system.
pozdrawiam Maciek
Protos 500, Protos 500,Protos Mini, S1 Swift 3m' IS-4 Jastrząb 4m, De Haviland Komet 2,7m, DX9
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 489
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 25 sie 2016, o 20:01

wojtekr pisze:będę niedługo, może wpadniesz z podkładką :)


Raczej nieprędko bo Mikado jak na razie nie potrafi wystawić faktury korygującej na zakupiony towar z VATem tak, żeby było bez VATu na firmę. Teraz pewnie będę musiał anulować, odesłać, dostać zwrot kasy i znowu zamówić tym razem na firmę. To jeszcze potrwa więc jak chcesz szybciej tą podkładkę, wpadnij do mnie przy okazji.
Pozdrawiam,
Paweł

Protos Max x2 / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 489
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 29 mar 2017, o 18:55

Drugi Protos MAX v2 czeka na oblot

Kosmik Cool 200 + XNOVA XTS 4530
Moduł telemetrii z Kosmika do vControl (TellMe Mikado)
Obrazek

vBar, Scorpion Backup Guard, MKS X8
Obrazek

PowerBus (brak kabli przód-tył modelu)
Obrazek

Czujnik baterii
Obrazek

Zostało założyć łopaty Zeal 700 i na ogon 115 :)
Pozdrawiam,
Paweł

Protos Max x2 / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 29 mar 2017, o 19:40

A cóż to za czujnik baterii?

Jakoś ten powerbus nie wzbudza u mnie zaufania.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 489
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 29 mar 2017, o 19:50

To jest czujnik NFC. Na baterii jest naklejka, która identyfikuje baterię w vControl i jak się zbliży do czujnika to vControl wie jaka bateria jest w modelu.
W ten sposób vC wie jaka jest pojemność (na początku ustawia się każdą baterię) i np. przy ustawieniu latania na 60% pojemności wiadomo przy jakim zużyicu mAh alarmować.
Dodatkowo liczy cykle baterii itp.

Powerbus ma podwójne podłączenie do BECa (2 równoległe kable od serw). Same ścieżki na powebus mam nadzieję, że są wystarczająćo grube :) Okaże się w praktyce.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2017, o 20:31 przez Kruku, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Paweł

Protos Max x2 / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 10982
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 906 razy
Podziękowano: 648 razy

Postautor: aikus » 29 mar 2017, o 20:25

A tez sie zastanawialem przez chwile i juz nawet zdążyłem stwierdzic, ze na pewno czujnik temperatury :grin2: :grin2: :grin2:
A to taaaka technologia...
Kurde, ale na wypasie wszystko :kopara:
zaje**sty!!
:approve: :approve: :approve:
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Posty: 1234
Rejestracja: 04-01-2013
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 122 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 29 mar 2017, o 20:37

No wiesz Paweł, przy takim wypasie to już byś założył jakieś porządne łopaty a nie Zeale. Weź mu daj MS Composity, Cyclone blades albo te nowe od Mikado 715.

Wysłane z mojego S7
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7806
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 296 razy
Podziękowano: 447 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 29 mar 2017, o 21:04

Zeale są do zdjęcia normalnie lata na drewniakach z HK
Helikoptery
Awatar użytkownika
tmgofer
Stały bywalec...
Posty: 206
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Warszawa/Tarnów /Kraków
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: tmgofer » 29 mar 2017, o 21:04

strach kretować...
Pozdrawiam,
Mateusz
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 10982
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 906 razy
Podziękowano: 648 razy

Postautor: aikus » 29 mar 2017, o 21:16

Ja tak ostatnio badam te Zeale, bo mam juz druga pare i glownych i druga pare ogonowych w Zyciu... I porownuje sobie ze wszystkim co znam.
I wychodzi mi tak, ze ... ja tam nie wiem, nie znam sie, Zeale sa glosne co teoretycznie swiadczy o kiepskiej aerodynamice i niskiej sprawnosci, ale lataja zajebsicie i ... jedna rzecz... taki detal...
JEDYNE LOPATY, ktore fabrycznie sa tak wywazone, ze naprawde ciezko jest cokolwiek poprawic.
Na RJXy standardowo musialem doklejac po dobrym kawalku plastra. Nawet na OGONOWE!!!!
To moze byc nic, ale to moze byc bardzo duzo, a na pewno swiadczy o starannosci wykonania i wysokim poziomie kontorli jakosci.
Jedyne lopaty ktore byly TAK SAMO dobrze wywazone to byly lopaty SpinBlades.
A tak - czy najtansze HK czy RJXy - jeden grzyb. No dobra - wszystko to w koncu raczej tanie lopaty z nizszych polek.
ALe jak teraz slysze ze Zeale badziewne i ze MSComposity lepsze to se mysle, hello... o co chodzi?
Co jest z tymi Zealami nie tak? Ze tanie sa? To akurat zaleta...
Ale to takie tam tylko moje dywagacje...
Moze to kwestia tego ze nie nalatalem sie w Zyciu na naprawde dobrych lopatach i dlatego nie potrafie ich docenic.
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 489
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 30 mar 2017, o 09:31

Mi się na Zealach 700 latało lepiej niż na SABach. Natomiast 360 wolę RJXy lub Aligny
Pozdrawiam,
Paweł

Protos Max x2 / DX9 / vControl / neXt

Wróć do „XLPower”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości