KST HV Coreless DS525MG 760us

Gdy je o coś prosisz, wzruszają ramionami...
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3258
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 265 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 lip 2019, o 12:00

Ja to pierwotnie też przeoczyłem, bo pozioma linia sugerowała że poniżej jest podpis i odruchowo pominąłem

Znalazłem tylko dlatego, że nie mogłem dojść skąd Ty ten "parametr C" sobie wymyśliłeś.
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Posty: 1575
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Riom (Francja)
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 122 razy

Postautor: SeKLeS » 10 lip 2019, o 22:36

Zapomniało się już beastx'a co... Na ostatnim zlocie, z którego wkleiłem fotki, koleś latał gobasem speed z tym systemem na pokładzie. Zapytałem, czy jest zadowolony: "Jasne, zaje**sty system"

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9353
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 811 razy
Podziękowano: 578 razy

Postautor: aikus » 10 lip 2019, o 22:44

Do speeda akurat fakt faktem może się nadawać jak żaden inny.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3258
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 265 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 lip 2019, o 23:10

Jak dla mnie z tym ustawianiem na diodki to on się nie nadaje do niczego, ale pewnie jestem uprzedzony.

Plus jest taki, że zagramanico można kupić używki za grosze, bo nikt tego nie chce :P
Awatar użytkownika
Clad
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 42
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Clad » 11 lip 2019, o 01:08

System fbl docelowo mial zastapic flybar i sredniowieczny beastx sie w tym bardzo dobrze sprawdza, a dzisiejsze systemy fbl w co raz to wiekszym stopnu zastepuja umiejetnosci pilotow...
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 4709
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 265 razy
Podziękowano: 461 razy

Postautor: Artja » 11 lip 2019, o 01:31

Zastąpić flybar to nie bardzo. Beastx lata bardzo robotycznie sztywno i tylko kunszt pilota daje wrażenie że lot jest miękki jak na fkybarze. Dużo lepiej umie to Brain odpowiednio ustanowiony
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3258
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 265 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 11 lip 2019, o 08:48

Z tego co pamiętem BeastX nie miał nic w stylu "Paddle simulation", który ma pierwszy vBar i współczesne FBLe, pod różnymi innymi nazwami.
Symulacja flybara wymaga zastosowania dość zaawansowanych algorytmów (symulacje precesji i inne magiczne terminy)
Dla mnie BX lata sztucznie jak symulator z wyłączonym wiatrem i realizmem, do tego ma ograniczone ustawienia. Ze średniowiecznych systemów zdecydowanie wolałbym pierwszego vBara - polecam spróbować.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9353
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 811 razy
Podziękowano: 578 razy

Postautor: aikus » 11 lip 2019, o 08:59

mwx pisze:Jak dla mnie z tym ustawianiem na diodki to on się nie nadaje do niczego, ale pewnie jestem uprzedzony.

Plus jest taki, że zagramanico można kupić używki za grosze, bo nikt tego nie chce :P



Miało to swoje zalety, np. ustawianie z apki, z drążka na lotnisku, bez kompa i telefonu, przy pomocy jednejj tylko małek karteczki ze ściągawką.
Tylko these days mało kogo to obchodzi, bo każdy i tak ma komputer/programator w kieszeni.

Clad pisze:System fbl docelowo mial zastapic flybar i sredniowieczny beastx sie w tym bardzo dobrze sprawdza, a dzisiejsze systemy fbl w co raz to wiekszym stopnu zastepuja umiejetnosci pilotow...


hmm hmm Czy ja wiem...
No ale po kolei:
1. radość z przesiadki z flyubara na beastxa była tak naprawdę jedna: O KURDE!! TO DZIAŁA!!!
Potem pojawiła się tęsknota za flybarem.
To właśnie na tym etapie wielu pilotów zrażonych beastxem wróciło do Flybara i część z nich nigdy nie przesiadła się ponownie na FBL.
2. potem pojawił się brain, który również nie potrafi udawać flybara w 100%, ale przynajmniej próbuje to robić i robi to w moim odczuciu całkiem nieźle.
Wartość dodana to autolevel, który umiejętnie używany potrafi uchronić model przed rozbiciem.
To masz na myśli mówiąc o zastępowaniu umiejętności pilotów?
Well - jak tak kto woli. Rozbić model zdarza się każdemu. Mając do wyboru wyskakiwanie z kasy na części i spędzanie dwóch albo trzech wieczorów na odbudowie, albo cyknięcie pstryczka na czas - ja wybieram opcję drugą.
3. Ostatnio pojawił się spirit który sam w sobie co do zasady nie różni się niczym od Braina. Podobno autolevel działa w nim lepiej. To co jest istotne to jakiś dodatkowy ficzer, (geolink??) który miał sprawić, że model będzie nierozbijalny. Piotrs to testował. Rozbił model chyba z pięć razy (zrobił to celowo, testując geolinka, który nie powinien mu na to pozwolić).

...
Więc chyba jednak coś nie bardzo z tym zastępowaniem umiejętności pilotów.


Artja pisze:Zastąpić flybar to nie bardzo. Beastx lata bardzo robotycznie sztywno i tylko kunszt pilota daje wrażenie że lot jest miękki jak na fkybarze. Dużo lepiej umie to Brain odpowiednio ustanowiony


TOUCHE!!
Helikopter na beastXie przestaje latać jak helikopter.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3258
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 265 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 11 lip 2019, o 09:04

aikus pisze:To właśnie na tym etapie wielu pilotów zrażonych beastxem wróciło do Flybara i część z nich nigdy nie przesiadła się ponownie na FBL.



To brzmi jak moja historia z GU365. 5 lat potrzebowałem żeby się otrząsnąć i przekonać do ponownej amputacji flybara :D
Awatar użytkownika
Clad
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 42
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Clad » 11 lip 2019, o 12:50

Co raz bardziej zaciekawia mnie temat braina :) pewnie kiedys przyjdzie czas ze zaloze go do swojego helika i byc moze zapomne o pancernych, pomaranczowych kostkach. Beastx jest prostym systemem z ktorym praktycznie kazdy jest sobie w stanie poradzic a dla osob początkujących (takich jak ja) to podstawa. Zaczynajac sie interesowac tym pieknym hobby i majac zaprogramowac sobie braina, pewnie bym sie zrazil juz na wstepie. Sami wiecie ile osob chcialo latac, a ile dalo sobie spokoj juz na etapie skladania modelu lub co ambitniejsi, po pierwszym krecie ktory nastapil kilka sekund po rozkrecenu wirnika :D Podsumowujac, uwazam ze jest czas na beastx'a i przychodzi czas na brain'a :)
Awatar użytkownika
dawo
Elita forum...
Posty: 1409
Rejestracja: 06-10-2014
Lokalizacja: Piastów
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 36 razy

Postautor: dawo » 11 lip 2019, o 12:58

Brain całkiem poprawnie poleci na "defaultowych" ustawieniach i będzie latał. Takie dopieszczanie jak na naszym forum ma miejsce to już zakrawa na profesurę ;) ale to tylko dobrze dla nas - tych mniej wtajemniczonych bo jest kogo podpytać jaki parametr i gdzie zmienić :) Dla ambitniejszych zawsze można samemu zgłębiać temat.
1x450,V922, Protos mini, Protos 380, Protos 500,Trex 600, 2xCombat, FunCub, EFX racer, Extra 300, Katana mini, Skrzydło, 2xF16, quad 250 i QX 90, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt z Mavimodels, Himoto on Road, DX7S :)
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9353
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 811 razy
Podziękowano: 578 razy

Postautor: aikus » 11 lip 2019, o 13:28

@Clad, zapewniam Cie, że dużo łatwiej jest ustawić Beasta tak, że zamieli łopatami ziemię jeszcze przed startem niż Braina.
Program (zwłaszcza komputerowy) do programowania Braina pokazuje Ci na obrazkach co i jak masz robić żeby było dobrze.
Tylko rób co on każe, patrz na obrazki, nie musisz nawet czytać (może z dokładnością do przeczytania dwóch czy trzech wzmianek o SUGEROWANYCH wartościach maksymalnych kątów skoku ogólnego i okresowego - bez których - da się przeżyć) i na 100% ustawisz model POPRAWNIE!!!
Choć oczywiście przeczytać co on tam pisze warto... ale nie ma tego dużo, a zasady dotyczące np. nie przekraczania wychyleń serw które bindują tarczę są takie same w braine w beascie i w pręcie.
Kreator, prawie jak w instalacji programu w windowsie.
Setup.exe, Enter enter, enter, enter... o blać, partycję zdjeło... :D:D (żart oczywiście).

Dokładnie tak jak pisze Dawo.

Wróć do „Serwa”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości