Ładowarka ToolkiRC M6 (150W)

Wszystko o barach mlecznych dla naszych pakietów...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17679
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 9 sie 2019, o 00:52

Na ten moment BG mi wyliczył że jeszcze ma czas więc czekam. Minie magiczna data i wnioskuje i dolary :)
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 908
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 9 sie 2019, o 01:07

miruuu pisze:To może jakiś punkt w Chinach dla zmyły dla WER WAWA. przecie nie oclą paczki z Nysy


Z tego co widziałem to jest to chyba w UK. Jak moja paczka miała lekkie opóźnienie (zero trackingu) to potem miała staus Nysa.
Może to takie Banggoodowe "zaginęła w akcji" ;-)
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17679
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 9 sie 2019, o 06:34

Właśnie napisał mi banggood:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3334
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 301 razy
Podziękowano: 266 razy

Postautor: Ramotny » 9 sie 2019, o 08:51

Wczoraj wieczorem pierwsze uruchomienie - na razie "na sucho" tj bez konkretnej funkcji. Działa. Kolorowe. :)
To do czego mogę się przyczepić to że złącze INPUT jest męskie (a w zestawie nie ma XT60F) i trzeba zrobić nowy kabelek zamiast wykorzystać gotowca do aku.
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 1004
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 56 razy
Podziękowano: 52 razy

Postautor: mikegsx400 » 9 sie 2019, o 13:19

Bo pewnie producent miał na myśli, że weźmiesz toto na latanie i będziesz przelewał prąd między pakietami.
Dorosłość jest wtedy, gdy mieszkasz sam i mógłbyś zaprosić kogo chcesz.
I nie zapraszasz nikogo...
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 908
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 9 sie 2019, o 14:05

Akurat złącza XT60 w ładowarkach to pomysł, który mi się podoba. Nie raz przetestowałem w ładowarce jej odporność na odwróconą polaryzację ;-)
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17679
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 9 sie 2019, o 16:23

Po prostu nasz dinozaur nie zorientował się jeszcze że przez ostatnie 10 lat xt60 stało się standardem dostępnym w każdym warzywniaku...
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1098
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 22 paź 2019, o 16:54

Jak testy? Korci mnie na zakup takich 2 sztuk do dwukanalowego ladowania. Poczytalem troche i podobno sa jakies problemy z balansowaniem.
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2448
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 199 razy

Postautor: pkali » 22 paź 2019, o 17:17

Skusiłem się na m8, tą mocniejszą. BG sprzedawał ją z zasilaczem 24V 400W. Zasilacz padł podczas perwszego ładowania, ładowarka podłączona do 12V puściła dymek przy drugim ładowaniu. Zestaw pojechał do Krecika, czekam na jakieś wieści.
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1098
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 22 paź 2019, o 17:27

To chyba wiecej mi nie trzeba :) Nie chciałbym sfajczyc chaty przez kiepskiej jakosci ladoware. Podobno kalibracja odczytow na poszczegolnych celach potrafi sie "resetowac" w zwiazku z czym niektore z nich mogą być przeladowywane w trakcie ladowania - a czym to grozi chyba nie trzeba pisac. Szkoda bo fajnie sie prezentuje i cena mega
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1098
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 29 paź 2019, o 10:28

Powiedzcie mi czy dobrze interpretuje podane parametry ladowarki - 10A@150W. Chcąc ładować liposy 6s nie wyciagne z niej 10A, zgadza sie? Ladowarka laduje 6s lipo napięciem 6x4.2V=25,2V. Jesli ladowarka dysponuje mocą łądowania 150W to 150W/25,2V=5,95A Cos pomieszalem czy dobrze licze? Jesli tak to delikatna bida hmm
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17679
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 29 paź 2019, o 12:42

Dobrze liczysz
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 646
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 16 razy

Postautor: gumi » 30 paź 2019, o 07:41

Uwzględnij jeszcze sprawność procesu ładowania, jeśli nie podano do jakiego parametru odnosi się wartość mocy(moc pobierana z zasilacza czy moc ładowania pakietu).
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17679
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 30 paź 2019, o 08:14

Dokładnie tak. Widać to wyraźnie na ekranie jaka moc idzie input a jaka output. Na oko możesz zdjąć z 10%.
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1098
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 30 paź 2019, o 09:00

gumi pisze:Uwzględnij jeszcze sprawność procesu ładowania, jeśli nie podano do jakiego parametru odnosi się wartość mocy(moc pobierana z zasilacza czy moc ładowania pakietu).


No wlasnie tego tez do konca nie rozumiem - chyba. W pewnym momecie (jak kompletowalem sprzet do ladowania i czytalem na ten temat) wydawalo mi sie, ze moc/napiecie/natezenie trzeba sobie liczyc z dwóch stron ladowaki czyli moc pobierana przez ladowarke z zasilacza i z drugiej strony ladowarki moc oddawana pakietom hmm Z czego moc pobierana musi byc zawsze wieksza od oddawanej pakietom
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17679
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 30 paź 2019, o 09:55

Mówiąc przykładowo... ładowarka się grzeje, wiatraczek chodzi, ekranik się świeci... a nie jest to napędzane energią słoneczną... a i sam proces łądowania nie jest idealny...
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1098
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 30 paź 2019, o 10:30

A ja myslalem, ze jak ladowarka stoi w sloncu to troche sie napedza energia sloneczna :)
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
dawo
Lider forum...
Posty: 1519
Rejestracja: 06-10-2014
Lokalizacja: Piastów
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: dawo » 30 paź 2019, o 11:09

Na napędza ale tylko cieplnie :)
1x450,V922, Protos mini, Protos 380, Protos 500,Trex 600, 2xCombat, FunCub, EFX racer, Extra 300, Katana mini, Skrzydło, 2xF16, quad 250 i QX 90, Hyper Bipe, Hawk EDF, Rad Jet, Akrobat Halowy,Bolt z Mavimodels, Himoto on Road, DX7S :)

Wróć do „Ładowarki”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości