HobbyWing - Platinum Pro 60A v4

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 1533
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 149 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: pkali » 7 kwie 2017, o 15:22

Programatory mamy ja i windcatcher. Przyjedziesz to się ustawi :)

tapatalk
protos 470, protos mini, gaui MX3, oxy2, blade180cfx, dx9
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 999
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 7 kwie 2017, o 15:48

donia pisze:Spoko, we Wro pewnie też ktoś ma, ale wolałbym mieć swój, tylko 100zł płacić za to, to trochę na wyrost. Do V2 wystarczyło mi radio.
pzdrv,


To pochwal się co za model nabyłeś ?
Goblin Fireball
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Posty: 1036
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 7 kwie 2017, o 19:22

aaaa tam nie ma się co chwalić, na początek budżetowo i małe piractwo goblinowe - Devil 380 :masakra: .
Jak będzie czas i ochota na częstsze latanie to wymyślę coś innego.
Na razie szukam Braina w dobrej cenie :wall2: .

pzdrv,
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: valoos » 28 wrz 2017, o 20:04

Mam pytanko do kolegów z programatorami - próbowaliście może robić update firmware za pomocą program box'a? U mnie Hobbywing USB Link upiera się że mam software zupdejtować mimo, że jest już w najnowszej wersji 4.0.3 pobranej ze strony? Jakiś magiczny trick na ustawianie regla z komputera? (oczywiście pudełko do programowania bezpośrednio z esc niby gada prawidłowo)
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6478
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 238 razy
Podziękowano: 356 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 28 wrz 2017, o 20:15

reinstaluj na kompie? Miałem to samo i po updacie do 4 poszło bez bólu
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: valoos » 28 wrz 2017, o 20:38

Możesz po kolei napisać co zrobiłeś?
Ja mam wersje fw PL-04.0.04, program zgłasza, że jest do pobrania PL-04.0.05 nawet pobieranie kończy się sukcesem, ale niestety gó#no z tego wynika :dk:
fw boxa też już najnowsze. Nie wiem jak to ugryźć.
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6478
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 238 razy
Podziękowano: 356 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 28 wrz 2017, o 20:44

Raczej prosto- miałem wersję 3, krzyknął, że potrzebuje 4, zainstalowałem (miałem wtedy obie) i poszło
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: valoos » 28 wrz 2017, o 21:11

Czy mógłbyś sprawdzić którą masz hardware version i firmware version regla, którą softu i którą boxa...please bo utknąłem na pętli: Upgrade operate finished succesfully -> Please upgrade software
Software odinstalowałem, zainstalowałem zupdatowałem database i dusza
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6478
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 238 razy
Podziękowano: 356 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 28 wrz 2017, o 22:00

W kompie mam 4.0.30- resztę sprawdzę jutro - regle mam różne V4 i V3 rzadko upgradeowane
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: valoos » 12 paź 2017, o 19:43

Jeszcze odnośnie Program boxa, czy ktoś coś w internetach znalazł, jakąś wspominkę o możliwości kalibracji wbudowanego lipomiernika? Mój ma spory rozstrzał...
(a może HobbyWing sobie radośnie założyło że ich elektronika jest na idealnych elementach...)
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
Myszor
Stały bywalec...
Posty: 216
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Myszor » 12 paź 2017, o 23:44

Hmm, też bym sobie skalibrował jak by się dało tylko kurde względem czego..... oto jest pytanie.

Pozdr.
M.
Blade 230S, OXY 3 TE, DJI Spark i DX18
Protos Max V2 Evoluzione - Leggero (w budowie),
Awatar użytkownika
gumi
Domownik forum...
Posty: 396
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 13 paź 2017, o 06:32

Zawsze względem wzorca napięcia.
Awatar użytkownika
Myszor
Stały bywalec...
Posty: 216
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Myszor » 13 paź 2017, o 11:15

gumi pisze:Zawsze względem wzorca napięcia.


Tak się składa że nie mam żadnego bo każdy z moich przyrządów pokaże co inne na tej samej celi :)

Pozdr.
M.
Blade 230S, OXY 3 TE, DJI Spark i DX18
Protos Max V2 Evoluzione - Leggero (w budowie),
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6478
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 238 razy
Podziękowano: 356 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 13 paź 2017, o 12:25

Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Posty: 552
Rejestracja: 16-03-2016
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 227 razy
Podziękowano: 20 razy

Postautor: Damdodo » 13 paź 2017, o 13:25

wojtekr pisze:https://botland.com.pl/627-wzorce-napiecia

@Wojtekr teraz to załatwiłeś @Myszora :rotfl2:
G500 SPORT, Protos mini 6s, Goblin Fireball, V977, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."
Awatar użytkownika
Myszor
Stały bywalec...
Posty: 216
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Myszor » 13 paź 2017, o 17:57

Fajne, dokładność 0,02V. Dzięki za podpowiedz.

Pozdr.
M.
Blade 230S, OXY 3 TE, DJI Spark i DX18
Protos Max V2 Evoluzione - Leggero (w budowie),
Awatar użytkownika
omcKrecik
Elita forum...
Posty: 730
Rejestracja: 11-12-2016
Lokalizacja: Las niedaleko Pułtuska (to nie moja wina)
Podziękował: 107 razy
Podziękowano: 52 razy

Postautor: omcKrecik » 13 paź 2017, o 18:24

Myszor pisze:Fajne, dokładność 0,02V. Dzięki za podpowiedz.

Pozdr.
M.

Figę z makiem :P
To żródło referencyjne typu band-gap, opracowane w National Semiconductor dawno temu. Znam, dużo mam i używam, ale nie do kalibracji mierników.
Polecam poszukać żródła o napięciu 4,096V firmy MAXIM lub ANALOG DEVICES, jeżeli ktoś chce mieć dokładnie i na pewno.
Do tych Naszych prostych pomiarów modelarskich wystarcza jednak kalibracja w/w LM-ami 285/385, łączonymi w szereg dla uzyskania wygodnego napięcia (najlepiej ciut poniżej 20V, czyli 15 - 16 sztuk szeregowo z opornikiem dobranym do prądu w pobliżu 1 mA ; i jeszcze połowa tej ilości dla sprawdzenia liniowości wskazań - ta w tanich multimetrach bywa rozpaczliwie fatalna...).
Pozdrowionka od... Andrzeja
Nie umiem latać tak jak Wy, ale się uczę.
W ogóle ciągle się uczę. Wszystkiego, czasem od nowa...
Awatar użytkownika
Myszor
Stały bywalec...
Posty: 216
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Myszor » 13 paź 2017, o 18:34

To ja odpuszczam :-) to rozwiązanie.

Pozdr.
M.
Blade 230S, OXY 3 TE, DJI Spark i DX18
Protos Max V2 Evoluzione - Leggero (w budowie),
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Posty: 552
Rejestracja: 16-03-2016
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 227 razy
Podziękowano: 20 razy

Postautor: Damdodo » 13 paź 2017, o 19:18

G500 SPORT, Protos mini 6s, Goblin Fireball, V977, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 381
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 40 razy

Postautor: valoos » 13 paź 2017, o 19:30

No dobra, ale nadal nie ma jak kalibrować, chyba że "łopatą" i jakieś precyzyjne rezystory użyć...
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości