Walkera WK-WST-40A-2

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 10 maja 2020, o 03:45

Potrzebuje manual do ESC walkery WK-WST-40A-2. Ni uja nie mogę znaleść. Pomóżcie proszę.
EDIT:
Regiel loguje się i z automatu włącza obroty silnika WTF?
:dk:
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18252
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1659 razy
Podziękowano: 814 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 maja 2020, o 07:31

A najczęściej stosowana kalibracja nie działa? Throttle max, włączyć, zapika, throttle min, melodia gra, wyłączyć, włączyć, już?
Awatar użytkownika
redb
Stały bywalec...
Posty: 183
Rejestracja: 24-08-2010
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 7 razy
Kontaktowanie:

Postautor: redb » 10 maja 2020, o 10:51

Też o tym myślałem, ale że moje doświadczenie jest skromne to nie śmiałem proponować.

Ja mam taki regiel hobbykinga w belcie, że chyba się kalibruje sam przy każdym włączeniu i jak go włączę bez holda to łapie minimum dobrze i nie kręci wirnikiem ale jak go włączę z holdem to po wyłączeniu holda od razu zaczyna kręcić choć drąg od thro jest na 0.
Nieświadomy swojej niewiedzy.
‐------------------‐----------
Hurricane 425 | Belt CP V1 vel. trup | Dron homemade | DSX 7
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 10 maja 2020, o 11:08

miruuu pisze:A najczęściej stosowana kalibracja nie działa? Throttle max, włączyć, zapika, throttle min, melodia gra, wyłączyć, włączyć, już?

Nie działa.
Wogole regiel w żaden sposób nie chce przejść w tryb programowania.
Throtle max, podłączam zasilanie kilka sekund silnik piknie i zaczyna się kręcić i zatrzymywać pulsacyjnie.
Nawet jak holda wrzucę to i tak dalej się kręci.
Sprawdzałem inny regiel który jest w heliku i normalnie wchodzi w tryb programowania.

EDIT

Ten regiel był pchany do walkera V450d03 a tam był odbiornik razem z fbl'em takie 2 in1. I tak sobie pomyślałem że może ten regiel jest jakiś specyficzny, produkowany tylko do tego helika?
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
oki188
Domownik forum...
Posty: 313
Rejestracja: 24-02-2010
Lokalizacja: Gliwice/Biłgoraj
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: oki188 » 11 maja 2020, o 10:20

Te regulatory nie były programowane miały na sztywno wgrane ustawienia i na nich się latało.
T-rex 600N-DFC / T-rex 450L-DFC / Spektrum DX9
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 11 maja 2020, o 10:22

Więc muszą być też kompatybilne jedynie z tym odbiorniko-fblem walkery. W takim razie albo ewidentnie do v450d03 albo złom :(
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
oki188
Domownik forum...
Posty: 313
Rejestracja: 24-02-2010
Lokalizacja: Gliwice/Biłgoraj
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: oki188 » 11 maja 2020, o 13:03

Walkera stosuje specyficzne regulatory np. ich Lama 400D ma regulator który obsłuży tylko oryginalny odbiornik.
Wk-wst 30A był obsługiwany przez zwykły sygnał PWM ale się go nie programowało.
Ogólnie ich regle były fatalne. Po podłączeniu pakietu same się paliły.
T-rex 600N-DFC / T-rex 450L-DFC / Spektrum DX9
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 11 maja 2020, o 14:08

Czyli elektrośmieci. Dzięki za info :thumb:
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości