YGE / YEP - cała seria...

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1207
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: msheli » 9 cze 2016, o 18:12

Jak zatwierdzić w cut off type accutype 2 opcje?
XL Protos 380 / FrSky Taranis X9D Plus SE
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1207
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: msheli » 10 cze 2016, o 21:32

Jeżeli muszę ustawić slow down i lipo, to jak zatwierdzić te dwie opcje, bo jak klikam enter to mogę tylko jedna :/
XL Protos 380 / FrSky Taranis X9D Plus SE
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2167
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 10 cze 2016, o 21:51

Klikasz kazda osobno i to sie zapamiętuje
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Posty: 1696
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Riom (Francja)
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 131 razy

Postautor: SeKLeS » 12 cze 2016, o 08:18

I co ciekawe, jeżeli zejdziesz z podświetleniem poniżej linii Startup Power i wdusisz enter, nastąpi magiczna ledowa abra kadabra. Po jej zakończeniu przechodząc przez poszczególne funkcje ponownie zaświecą dwa ledy, jeżeli tak sobie dana funkcję zaprogramowałeś...
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Posty: 1696
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Riom (Francja)
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 131 razy

Postautor: SeKLeS » 7 lip 2016, o 10:38

Panowie szybkie pytanie odnośnie kart programujących. Miałem kartę ProgCard II z HK i gadała z moim yep40A. Niestety się zjarała, więc ostatnio do włączenia gova w Miniaku Adam użył ProgCard III chyba od msh. Poszło elegancko.
Ktoś mi powie, jakie są różnice pomiędzy tymi kartami poza kolorem ledów? Chcę pogrzebać w oryginalnym reglu 60A do protosa i zastanawiam się, czy v2 z HK ładnie obsłuży ESC msh.
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1452
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 7 lip 2016, o 10:49

Nie wiem jakie są różnice ale mogę sprzedać swoją YGE ProgCard III :grin2:
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
SeKLeS
Lider forum...
Posty: 1696
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Riom (Francja)
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 131 razy

Postautor: SeKLeS » 7 lip 2016, o 11:30

Chał macz sobie życzysz Wać Pan za ten artefakt?
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 lip 2016, o 13:46

Artefakty nie kosztują tanio :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1452
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 7 lip 2016, o 16:04

Ten artefakt to oryginał YGE, a nie jakiś chiński zamiennik.
Nie wiem jak się mają tamte karty, a do zakupu nie namawiam. Ale wnioskuję że skoro regulator yep ma się nijak(ot chiński klon)do YGE to pewnie te karty też pozostawiają wiele do życzenia. Ciekawe ile osób zawiodło się na marce YGE a ile na yep i temu podobnych
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17611
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 lip 2016, o 16:13

Ale, że co jest z YEPami nie tak?
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1452
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 7 lip 2016, o 16:25

Porównanie do YGE(rozumiem że pytanie dotyczące regla), bo jest to klon a czytając na forach, nie jednej osobie wywinal jakiś numer. Osobiście nie używałem tej marki i raczej używał nie będę. Ale na tym forum pewno też znajdzie się nie jedna osoba która miała jakiś tam problem z Yep i pochodnymi. Jeśli chodzi o kartę to porównania nie mam z zamiennikami,a porównanie cen oryginału karty do zamiennika nijak ma się do siebie,a cena nie jest jakaś zaporowa. Owszem można kupić zamiennik +wysyłka i wyjdzie zbliżona cena -ale dalej będzie to tylko zamiennik
Edit 1
Teraz pytanie do kenobiego :
Skąd taka różnica w cenie skoro zamiennik w tej cenie :
http://rcmaniak.pl/pl/p/Karta-programuj ... w-ICE/1948
A oryginał w tej
http://rcmaniak.pl/pl/p/MSHYGE-ProgCard-II/185
i to za wersję V2
I żadnej na stanie :thumb:
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 lip 2016, o 17:12

Ej tam, niewielka różnica w cenie - szczególnie jak porównasz ceny np markowych zegarków z ich Chińskimi podróbkami :D

YGE jest V2 bo jak było zamieszczone na stronie to była wersja V2. Aktualnie jest wersja V3 YGE. Ale jak widać nikt od tamtego czasu nie chciał kupić więc nic się nie zmieniło :D
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17611
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 lip 2016, o 18:34

Wracajac do samego yep a nie ceny... na prawde komus kiedys yep wywinal numer? Uzywam yepow od dawien i nigdy nie mialem do nich zadnego "ale"...
I na czym polega roznica w uzytkowaniu?
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2695
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: Jazz » 7 lip 2016, o 19:12

2 sunrise mi sie zjebaly - jeden poprostu przestal dzialac i go oddalem sprzedawcy (80A)
Drugi odcinal w locie przemiennie z gubienie synchronnizacji (jakis mneijszy niz 80a - chyba 60)

Yep jeden mi sie zjebal- ograniczal gaz , 45A wersja - lezy w szufladzie do dzis.
takze statystyka slaba jak dla mnie, za relatywnie nie duze pieniadze dostajesz relatywnie chujo wy regiel i tyle.
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2
Parkmaster
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17611
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1598 razy
Podziękowano: 782 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 lip 2016, o 19:53

Wy to jakies pechy macie. Mialem z 4 albo 5 yepow 40A i kazdy chodzil idealne.

Tak czy srak mi nie chodzi o to czy yge/yep to gowno czy niegówno. Pytalem czy ktos miedzy nimi doswiadczyl roznicy w locie...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 lip 2016, o 20:08

Nie sądzę aby były jakieś różnice jeśli działa prawidłowo bo to ten sam soft.
Może jedynie być tak że jak teraz kupisz oba regle to YGE będzie miał nowszy soft i lepszą kompatybilność z silnikami.
Natomiast jakość, wiadomo , ryzyko zawsze jest większe że w klonie coś poleci.
Ja uwaliłem trzy, dwa definitywnie przeciążone wina po mojej stronie a w jednym umarł BEC bez powodu, z tego co sprzedałem to rzeczywiście ok 10% wróciło ale na ogół problemy reglami wychodziły jeszcze przed startem.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2695
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 167 razy

Postautor: Jazz » 7 lip 2016, o 20:10

Dla mnei wyglada to tak, ze jak kupujesz klona ige i podziala normalnie z 2 tygodnie (lub z 10 lotow), to bedzie dzialal juz dalej bez problemow.
Jak siada to szybko - czyli kontrola jakosci .
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2
Parkmaster
Lasiek
Domownik forum...
Posty: 295
Rejestracja: 07-04-2015
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Lasiek » 2 sie 2016, o 21:06

Wychodzi na to że na kogo padnie na tego benc z tymi reglami.

https://www.youtube.com/watch?v=r7H7hvOdYVU

Kupiłem X nove i na jednych reglach chodzi na innych nie. Mam 45 A grzeje sie i idzie 80 A i też idzie a wczoraj mi przysłali 60 A YEP i nawet na timingu 30 nie chce isc szarpie.
pozdrawiam Bartek

heliki : G 380 k bar, G 570 k bar, G 500 k bar, G 700 kbar, G 700 brajan;
GauiX3 x2 k bar; Gaui x3 brajan, ALZRC 380 k bar, Agile 5.5 k bar
samoloty: Edge540 1,9m 35cm Edge 540 2,2m 55cm, yak 55, quantum observer FPV
dron: 250
radia: spektrum dx8 i dx6
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5099
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 507 razy

Postautor: Kenobi36 » 2 sie 2016, o 21:22

A w locię coś się dzieje?
Pytam bo jak Danielus mi przewinął silnik T600 to bez obciążenia też szarpał na maksymalnych obrotach (co gorsze trzymaliśmy go w rękach a ten zaczął się wyrywać co mogło się źle skończyć)
Natomiast pod obciążeniem z łopatami w locie pracował przez ostatnie dwa lata z różnymi Sunrisami bez problemu.
To samo zjawisko jest czasami w quadach, przy maksymalnych obrotach na niektórych reglach niektóre silniki potrafią tak szarpać a ze śmigłem jest wszystko w porządku chociaż szarpanie bez śmigła świadczy to że ta synchronizacja nie jest perfekcyjna.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Lasiek
Domownik forum...
Posty: 295
Rejestracja: 07-04-2015
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Lasiek » 3 sie 2016, o 07:40

Kenobi36 pisze:A w locię coś się dzieje?
Pytam bo jak Danielus mi przewinął silnik T600 to bez obciążenia też szarpał na maksymalnych obrotach (co gorsze trzymaliśmy go w rękach a ten zaczął się wyrywać co mogło się źle skończyć)
Natomiast pod obciążeniem z łopatami w locie pracował przez ostatnie dwa lata z różnymi Sunrisami bez problemu.
To samo zjawisko jest czasami w quadach, przy maksymalnych obrotach na niektórych reglach niektóre silniki potrafią tak szarpać a ze śmigłem jest wszystko w porządku chociaż szarpanie bez śmigła świadczy to że ta synchronizacja nie jest perfekcyjna.


A w locie to sie nawywijalo. Ustawiłem ustawienia takie jakie mam w pierwszej galce która zakupilem jakis czas temu. timing ustawilem na 24 chyba jak sie nie mylę bo najwięcej sie da na 30. I dla mnie było oczywiste ze jak mam ten sam silnik i ten sam regiel to i te same ustawienia beda działać i nie rozkreciłem gałki na stole tylko poszedłem zrobić oblot. Włączyłem funkcje gov store i czekam az się rozkreci w powietrzu i machnie ogonem. No i sie nie doczekalem bo do obrotów ustawionych nie zdążył dojść. silnik szarpnał na duzych obrotach i urawło skrzynkę ogonową w locie ( jeszcze nie miałem takiego wypadku). Przyszedłem do domu i ku mojemu zdziwieniu nawet po ustawieniu timingu na 30 też silnik szarpie ale już pod sam koniec wychylenia drążka. Z tym timingiem to jest zależność że im mniższy tym silnik wczesniej zaczyna szarpac przy krzywej linowej 0 25 50 75 100. Hobby king juz napisał że kase odda tak że skonczyło się tylko na urawnym końcu belki ogonowej i złamanych łopatkach ogonowych. A T600 to nieżle musiał w rece wyrwać nie zazdorszcze. Teraz muszę zamówic nowy regiel a ten co szarpie na pewno jest sprawny tylko z tym silnikiem sie gryzie i tyle. Będę latać na 45 A i dlugo go studzić po locie dopóki nie przyjdzie nowy.
pozdrawiam Bartek

heliki : G 380 k bar, G 570 k bar, G 500 k bar, G 700 kbar, G 700 brajan;
GauiX3 x2 k bar; Gaui x3 brajan, ALZRC 380 k bar, Agile 5.5 k bar
samoloty: Edge540 1,9m 35cm Edge 540 2,2m 55cm, yak 55, quantum observer FPV
dron: 250
radia: spektrum dx8 i dx6

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości