HobbyWing - Platinum 120A V4

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 cze 2019, o 12:36

Nie, Artja, to nie były autosy.
Ten regiel nie odcina całkowicie, tylko daje szansę na wylądowanie.

Oj, chciałbym robić takie autosy ;)
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3636
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 302 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 cze 2019, o 13:34

ilość ogniw masz ustaloną ręcznie czy automatycznie?
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 cze 2019, o 13:35

ręcznie, 6S

EDIT: po locie karta podaje sensowne parametry poza temperaturą, chyba 6 st C o ile pamiętam, a kondensatorów ok. 80 stopni
Te 6 stopni to z dupy jakoś

EDIT2:
max temp: 9C/48F
cap temperature 80C/176F
min voltage: 21,2V
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2427
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 197 razy

Postautor: pkali » 10 cze 2019, o 13:41

Tak jak pisał mwx zacznij od przelutowania złączek. Miałem podobny przypadek w protosie 500, wieszałem psy na regulatorze, a przelutowanie rozwiązało sprawę. Przez jakiś czas w oxy2 stawał mi silnik podczas lotu, po chwili się załączał, tutaj też winą było niedokładne lutowanie.

Tapatalk
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 cze 2019, o 13:46

Myślałem o tym, ale wtedy złączka powinna być ciepła, prawda? U mnie nie jest. Ale fakt. Dziś złączki do mnie przyszły, to mogę polutować jeszcze raz.
W końcu, chciałbym żeby ten regiel jednak był sprawny.

Też się Tobie regiel grzał, czy odcinał z powodu niskiego napięcia?
U mnie ewidentnie to nie jest napięcie. Spadło do 21,2V
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2427
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 197 razy

Postautor: pkali » 10 cze 2019, o 14:20

Nie wiem jaką miał temperaturę, siedział w ramie i nie miałem do niego dostępu. Żeby było ciekawiej latał bez problemów przez kilkadziesiąt lotów, później obroty zaczynały spadać po pewnym czasie, a na końcu silnik już nie miał siły się rozkręcić.
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2019, o 17:52

Co tak ucichło? Zwróciłeś?
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 cze 2019, o 18:22

Nie czytasz uważnie ;)
Jesteśmy dogadani.
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9814
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 848 razy
Podziękowano: 588 razy

Postautor: aikus » 10 cze 2019, o 18:40

... szkooooda.... juz miałem lecieć po cipsy, cole i benzynę...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 cze 2019, o 19:41

Buuu
A liczyłem na wzrost oglądalności i miliony z reklam... :(
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 879
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: gcze » 10 cze 2019, o 20:04

Łeeee, miały być widły i pochodnie, a tu lipa :glaszcz:


YouTube
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3636
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 302 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 cze 2019, o 21:25

Kupilibyście sobie prawdziwe helikoptery (nitro), to nie byłoby problemów z obcinającymi ESC.
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 cze 2019, o 21:31

BECe mogą odciąć ;)
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3636
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 302 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 10 cze 2019, o 23:14

Po co BEC w nitro?

Żadnej takiej szarlatanerii nie mam na pokładzie BN :dance:
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 10 cze 2019, o 23:18

Tak myślałem, że zaraz napiszesz, że z 2S trzeba zasilać ;)
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9814
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 848 razy
Podziękowano: 588 razy

Postautor: aikus » 11 cze 2019, o 05:35

Maciek zapomnial że ja to tez czytam... I wszystko widzę...

:nono:
Awatar użytkownika
Artja
Garage Manager
Posty: 4741
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 461 razy

Postautor: Artja » 11 cze 2019, o 06:24

I tu spalina spotyka się z elektrykiem, Piotr przelutowales wtyczki? ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 11 cze 2019, o 06:30

Na razie jestem zajęty zmianą FBLa. Takiego na którym wszyscy latają, ma porządny ;)
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2970
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 111 razy
Podziękowano: 165 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 13 lip 2019, o 20:17

Ma ktoś doświadczenie w rozbieraniu Hobbywing Platinum 120A V4?
Da się bezproblemowo go otworzyć i jest dostęp do lutów kabli?

podobnie z wersją 130A HV
XLPower i Protos rc-heli.pl
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3636
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 302 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 14 lip 2019, o 20:17

Nie wiem jak 120 ale w 60 v4 dostępu brak. Obudowę blokuje przyklejony na stałe do płytki radiator.

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość