Programowanie esc- podłączony silnik czy nie?

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 14 wrz 2019, o 22:26

1. Czy przy programowaniu regulatora musi być podpięty silnik?
2. Jak tak to dlaczego?
3. I czy jeżeli mamy zaprogramowany regulator i chcemy go przełożyć do innego modelu z innym silnikiem, ale chcemy zostawić takie same parametry, to czy trzeba go ponownie programować?
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 1106
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 58 razy

Postautor: mikegsx400 » 14 wrz 2019, o 22:30

1. tak...
2. ...bo to on pika.
3. nie wiem


:)
"gdybyś chciał nas kiedyś odwiedzić, zadzwoń najpierw, żeby na pewno nie było mnie w domu"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18299
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1661 razy
Podziękowano: 816 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 14 wrz 2019, o 22:39

1. Jak niżej
2. Chyba że ustawiasz z karty to nie jest potrzebny
3. Tak, ustawienia regla są zapisane w reglu a nie silniku ;)
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 14 wrz 2019, o 22:46

No chodzi mi o zaprogramowanie z karty. Zapomniałem dopisać. Czyli z karty to nie musi być podpięty silnik?
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18299
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1661 razy
Podziękowano: 816 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 05:08

Tak. Podpięcie silnika jest konieczne jedynie sens gdy nie masz karty (ustawiasz z drążka nasłuchując piknięć wydawanych właśnie przez silnik). Ale nawet w takiej sytuacji nie ma potrzeby podpinania silnika docelowego.
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 15 wrz 2019, o 07:43

Clad pisze:3. I czy jeżeli mamy zaprogramowany regulator i chcemy go przełożyć do innego modelu z innym silnikiem, ale chcemy zostawić takie same parametry, to czy trzeba go ponownie programować?
miruuu pisze:3. Tak, ustawienia regla są zapisane w reglu a nie silniku ;)

Więc chyba nie trzeba go ponownie programować? ;)
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18299
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1661 razy
Podziękowano: 816 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 07:44

Nie, nie trzeba :)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18299
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1661 razy
Podziękowano: 816 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 07:46

Chyba że zmieniasz nadajnik to dobrze przekalibrować.
Awatar użytkownika
Clad
Domownik forum...
Posty: 408
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Clad » 15 wrz 2019, o 08:53

OK :)
Dzięki
Tarot 450 pro, T-rex 450 sport, T-rex 550E, T-rex 600E pro DFC, Gaui X7, Aurora 9X
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 11028
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 910 razy
Podziękowano: 652 razy

Postautor: aikus » 22 wrz 2019, o 00:51

Governor tak samo warto skalibrowac do nowego silnika...

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości