Programowanie esc- podłączony silnik czy nie?

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
Clad
Stały bywalec...
Posty: 174
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: Clad » 14 wrz 2019, o 22:26

1. Czy przy programowaniu regulatora musi być podpięty silnik?
2. Jak tak to dlaczego?
3. I czy jeżeli mamy zaprogramowany regulator i chcemy go przełożyć do innego modelu z innym silnikiem, ale chcemy zostawić takie same parametry, to czy trzeba go ponownie programować?
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 955
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 50 razy

Postautor: mikegsx400 » 14 wrz 2019, o 22:30

1. tak...
2. ...bo to on pika.
3. nie wiem


:)
Nic nie wku*wia Polaka bardziej niż wszystko.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 14 wrz 2019, o 22:39

1. Jak niżej
2. Chyba że ustawiasz z karty to nie jest potrzebny
3. Tak, ustawienia regla są zapisane w reglu a nie silniku ;)
Awatar użytkownika
Clad
Stały bywalec...
Posty: 174
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: Clad » 14 wrz 2019, o 22:46

No chodzi mi o zaprogramowanie z karty. Zapomniałem dopisać. Czyli z karty to nie musi być podpięty silnik?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 05:08

Tak. Podpięcie silnika jest konieczne jedynie sens gdy nie masz karty (ustawiasz z drążka nasłuchując piknięć wydawanych właśnie przez silnik). Ale nawet w takiej sytuacji nie ma potrzeby podpinania silnika docelowego.
Awatar użytkownika
Clad
Stały bywalec...
Posty: 174
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: Clad » 15 wrz 2019, o 07:43

Clad pisze:3. I czy jeżeli mamy zaprogramowany regulator i chcemy go przełożyć do innego modelu z innym silnikiem, ale chcemy zostawić takie same parametry, to czy trzeba go ponownie programować?
miruuu pisze:3. Tak, ustawienia regla są zapisane w reglu a nie silniku ;)

Więc chyba nie trzeba go ponownie programować? ;)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 07:44

Nie, nie trzeba :)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 07:46

Chyba że zmieniasz nadajnik to dobrze przekalibrować.
Awatar użytkownika
Clad
Stały bywalec...
Posty: 174
Rejestracja: 16-06-2019
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: Clad » 15 wrz 2019, o 08:53

OK :)
Dzięki
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9814
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 848 razy
Podziękowano: 588 razy

Postautor: aikus » 22 wrz 2019, o 00:51

Governor tak samo warto skalibrowac do nowego silnika...

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość