KDS Chase 360

KDS 450, KDS Chase 360, KDS 600, KDS Agile, KDS 700
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 548
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Adam12 » 19 wrz 2017, o 09:25

LechuW pisze:Jeszcze jedno pytanie. Ten regiel jest programowalny tylko przez dedykowany lcd box. Czy fabryczne ustawienia są ok na początek czy wymagany jest zakup tego boxa od razu?

- cut -
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2017, o 09:56 przez Adam12, łącznie zmieniany 1 raz.
Gaui X3; Trex 470L; Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
LechuW
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 12-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy
Kontaktowanie:

Postautor: LechuW » 19 wrz 2017, o 09:33

Właśnie w tym problem. 60A V4 nie wspiera programowania z drążków wg instrukcji. Wspiera poprzednia wersja 50A v3 i jednak ją zakupię.
Pozdrawiam,
Leszek
Agile 5.5 w budowie Chase 360 T-Rex 450L 6S Dominator Blade 180 CFX
Acme Blizz 200 Acme Q290 Crosswave
Spektrum DX7 G2
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Posty: 1163
Rejestracja: 06-07-2015
Lokalizacja: Głosków Letnisko
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 19 wrz 2017, o 09:54

Tak zrób. V3 wystarcza w zupełności i można go programować z drążków, w przeciwieństwie do V4.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7355
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 282 razy
Podziękowano: 421 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 19 wrz 2017, o 10:04

Tylko ma bujnięcie przy soft starcie ale można się przyzwyczaić
Helikoptery
Awatar użytkownika
LechuW
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 12-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy
Kontaktowanie:

Postautor: LechuW » 19 wrz 2017, o 10:32

Dzięki za informację, chyba dam radę to przeżyć:) V3 zamówione. Szukałem jeszcze alternatywy, ale za takie same pieniądze ciężko.
Pozdrawiam,
Leszek
Agile 5.5 w budowie Chase 360 T-Rex 450L 6S Dominator Blade 180 CFX
Acme Blizz 200 Acme Q290 Crosswave
Spektrum DX7 G2
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 548
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 19 wrz 2017, o 10:46

Dobrze jest posiadać programator lub mieć dostęp do niego. W HW jest dodatkowe wejście do programowania co znacznie ułatwia sprawę, nie potrzeba kopać we wtyczkach odbiornika. Stosując programator dodatkowo zawsze wiemy co ustawiliśmy.
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Posty: 762
Rejestracja: 16-03-2016
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 32 razy

Postautor: Damdodo » 19 wrz 2017, o 10:57

@gumi dobrze jest mieć wiele rzeczy. Zakładam, że skoro @LechuW dokonuje takich wyborów to ze względu na ograniczone możliwości finansowe. Inaczej kupiłby sobie ten programator i nie pisał postów...
@LechuW gdybyś potrzebował coś poustawiać/sprawdzić z programatora - daj znać, bywam w Krakowie.
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, V977, iX12, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."
Awatar użytkownika
LechuW
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 12-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy
Kontaktowanie:

Postautor: LechuW » 19 wrz 2017, o 11:11

hmm kasa to jedno, a druga strona to racjonalność zakupu. V4 60A to jakieś 53$ a programator niecałe 50% tej kwoty. Jakbym miał drugi ESC HW w jakimś modelu to bym pewnie kupił ten programator, ale nie mam. Jak przyjdzie czas, że będę śmigał przyzwoite 3D to pewnie zakupię HW 130 do Agile 5.5 i wtedy programator się przyda. Dzięki wielkie za propozycję:)
Pozdrawiam,
Leszek
Agile 5.5 w budowie Chase 360 T-Rex 450L 6S Dominator Blade 180 CFX
Acme Blizz 200 Acme Q290 Crosswave
Spektrum DX7 G2
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 548
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 20 wrz 2017, o 07:25

Nikt nie mówił, że będzie "dobrze i tanio".
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Posty: 762
Rejestracja: 16-03-2016
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 32 razy

Postautor: Damdodo » 20 wrz 2017, o 08:08

LechuW pisze:hmm kasa to jedno, a druga strona to racjonalność zakupu. V4 60A to jakieś 53$ a programator niecałe 50% tej kwoty. Jakbym miał drugi ESC HW w jakimś modelu to bym pewnie kupił ten programator, ale nie mam. Jak przyjdzie czas, że będę śmigał przyzwoite 3D to pewnie zakupię HW 130 do Agile 5.5 i wtedy programator się przyda. Dzięki wielkie za propozycję:)

Racjonalność zakupu jest taka, że dzięki programatorowi możesz zmieniać parametry, kontrolować je, zrobić update firmware-u. Programator HW nie jest jakiś wybitnie drogi porównując do innych. Dostajesz jeszcze możliwość kontroli napięć na celach pakietu, która działa tak sobie ;)
Zauważ także jak tanio kupiłeś regiel skoro to tylko dwukrotność ceny jakiegoś tam programatora :lol:
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, V977, iX12, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."
Awatar użytkownika
LechuW
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 12-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy
Kontaktowanie:

Postautor: LechuW » 21 wrz 2017, o 09:14

Panowie!

muszę się pochwalić, przesyłka do mnie własnie dotarła:)
Jeszcze nigdy jak zamawiałem z Chin tak szybko paczki nie otrzymałem.
Helik, serwa i silnik wysłane 11 września, a dziś u mnie!

Obrazek

czekam jeszcze tylko na regiel.
Pogoda deszczowa więc pewnie zacznę od razu składać:)
Pozdrawiam,
Leszek
Agile 5.5 w budowie Chase 360 T-Rex 450L 6S Dominator Blade 180 CFX
Acme Blizz 200 Acme Q290 Crosswave
Spektrum DX7 G2
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Posty: 1163
Rejestracja: 06-07-2015
Lokalizacja: Głosków Letnisko
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: Pan Byku » 21 wrz 2017, o 16:24

A z ciekawości - czym szło? Bo jak ostatnio u nich zamówiłem, to owszem - szybko, szybko, ale Vacik doszedł, no i oczywiście przeprawa przez papierologię. Pozdrawiam DHL
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
LechuW
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 12-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 4 razy
Kontaktowanie:

Postautor: LechuW » 21 wrz 2017, o 20:25

Poczta polska mi dostarczyła. Zero dodatkowych opłat czy dokumentów do wypełnienia.
Pozdrawiam,
Leszek
Agile 5.5 w budowie Chase 360 T-Rex 450L 6S Dominator Blade 180 CFX
Acme Blizz 200 Acme Q290 Crosswave
Spektrum DX7 G2
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 548
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 22 wrz 2017, o 06:44

To odniosłeś pierwszy sukces w tym temacie.
Awatar użytkownika
PiotrS
Lider forum...
Posty: 2344
Rejestracja: 19-06-2011
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 94 razy
Podziękowano: 123 razy
Kontaktowanie:

Postautor: PiotrS » 22 wrz 2017, o 08:51

I oby tak zostało. Z tym modelem szczęście jest potrzebne ;)
Gaui X3, Oxy4, Logo 550
Awatar użytkownika
gumi
Elita forum...
Posty: 548
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 23 wrz 2017, o 08:21

Zwykle szczęście sprzyja lepszym ale i cuda się trafiają.
Awatar użytkownika
wojtanek
Stały bywalec...
Posty: 206
Rejestracja: 18-11-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: wojtanek » 23 wrz 2017, o 23:15

SZKODA, ŻE NIE MOGĘ WAM POKAZAĆ CO CHASE 360 WYPRAWIA NA WROCŁAWSKIM NIEBIE. DLA WIELU BYŁBY TO SZOK.
DX8, KDS CHASE 360x2, GOBLIN 380x2, 2x SAMOLOT

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtanek
Stały bywalec...
Posty: 206
Rejestracja: 18-11-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: wojtanek » 23 wrz 2017, o 23:18

I WCALE NIE TRZEBA SZCZĘŚCIA TYLKO..... SZCZĘŚCIE MOŻNA MIEĆ PRZY KRETACH BO CHASE 360 JEST NA NIE BARDZO ODPORNY!!!!
DX8, KDS CHASE 360x2, GOBLIN 380x2, 2x SAMOLOT

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtanek
Stały bywalec...
Posty: 206
Rejestracja: 18-11-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: wojtanek » 23 wrz 2017, o 23:22

BĘDĘ ZAWSZE BRONIŁ TEGO MODELU... X3 TO MŁOCKARNIA!!!!!!
DX8, KDS CHASE 360x2, GOBLIN 380x2, 2x SAMOLOT

Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
ocean_wro
Elita forum...
Posty: 1310
Rejestracja: 28-12-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 59 razy

Postautor: ocean_wro » 23 wrz 2017, o 23:29

Wojtek. Nie krzycz. I pamiętaj, że zwykle wyjątek potwierdza regułę. Chodzi Ci zapewne o loty Michała. Zgoda, ale z tego co ja laik w czejsowym temacie widzę na forum to trzeba mieć niestety cierpliwość do tego modelu. No x3 czy mini jednak są bardziej przyjazne....
Protos Mini 6S brain
Extra 300S Multiplex
DJI Mavic Pro
Quad 250 FPV naze32
RealFlight G6.5
Spektrum DX9

Wróć do „KDS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość