Hobbywing Programator Link Wifi Express

Bez nich ani rusz!
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1568
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 100 razy

Postautor: MacGyverek » 3 lut 2018, o 19:44

Tu nie o to chodzi :) My nie chcemy odczytać flasha tylko dane z regla. I to nam się udało wykonać. Można teraz alzrc ustawiać z poziomu aplikacji. Jeszcze był problem z updatem oprogramowania. Udało nam się doprowadzić do momentu, że widzi nasz regiel i widzi nowe wersje oprogramowania. Niestey nie udało się przeflashowac. Tzn jednej osobie, bo ja nie próbowałem.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7110
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 266 razy
Podziękowano: 411 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 3 lut 2018, o 19:58

To znaczy udało się przeflashowac ale nowy wsad nie ruszył? Czy nie udało się przeflashowac?
Helikoptery
Awatar użytkownika
windcatcher
Elita forum...
Posty: 1480
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 106 razy

Postautor: windcatcher » 3 lut 2018, o 20:00

Nie udało się przefleshować. Wyskakuje błąd. Opis i zdjęcia są kilka postów wcześniej w moim wpisie.

Fajnie jakby ktoś inny również przeszedł opisaną przeze mnie drogę i zaraportował.
iX12, Warp 360, Chase 360, Align 470lm, Oxy3 285, Gaui X3(80), HCP100S i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 352
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 4 lut 2018, o 14:57

Na elektronice się słabo znam wiec moje pytanie zapewne Was rozbawi :P

Jest jakaś szansa żeby ten moduł zadziałał z aplikacją StudioXm lub inna aplikacja i połączył się z fbl ?
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, Miejsce na półce :-), DX18
Awatar użytkownika
windcatcher
Elita forum...
Posty: 1480
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 106 razy

Postautor: windcatcher » 4 lut 2018, o 15:15

To jest moduł dedykowany do regli Hobbywing. Wątpie aby działał z innymi urządzeniami.

Fbl-e mają swoje dedykowane moduły Usb, bt i programatory więc wątpię aby jakaś firma planowała się podpiąć pod ten protokół (choć w teorii to pewnie wykonalne).

@Galo82

Próbowałeś zrobić update na sofcie Alzrc beta lub na oryginalnym z podmienionymi naszymi plikami?
iX12, Warp 360, Chase 360, Align 470lm, Oxy3 285, Gaui X3(80), HCP100S i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 522
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 7 lut 2018, o 15:44

Niestety upgrade nie działa, ale ustawienia regla można robić z aplikacji na kompie i te jest git :) Jak dla mnie to i tak kawał dobrej roboty.
Czy zeby ustawiać standardowy hobbywing muszę pliki podmieniać spowrotem ?
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
windcatcher
Elita forum...
Posty: 1480
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 106 razy

Postautor: windcatcher » 7 lut 2018, o 16:57

Nie, standardowe będą działały ok.
Takie samę błędy wyskoczyły Ci jak u mnie??
iX12, Warp 360, Chase 360, Align 470lm, Oxy3 285, Gaui X3(80), HCP100S i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 522
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 7 lut 2018, o 17:06

Tak
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2

Wróć do „Regulatory obrotów”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości