T-Rex 150X

Align po nowemu...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17670
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 25 kwie 2017, o 20:33

A do jakiego teoretycznie dedykowany?
Awatar użytkownika
Zybidk
Stały bywalec...
Posty: 186
Rejestracja: 30-11-2015
Lokalizacja: Fanø (Dania)
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Zybidk » 25 kwie 2017, o 20:33

Align 150 bez x


Naciapane z iPhone
Zybidk
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 25 kwie 2017, o 20:49

Na 99,9% będzie pasować, org. Kabinki pasują na przemian, w 150x jest inny fbl, i ogon w sensie inaczej zamontowany silnik.
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 11 maja 2017, o 15:32

Czy żeby zmontować sobie kabelek do ładowania pakietów, z t150x na zwykłej ładowarce, potrzebuje czegoś takiego ? i z czarnego i czerwonego kabelka wtyczka do ładowania ?
ani ISDT ani reaktor nie potrafi ładować z gniazda balansera..
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2448
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 155 razy
Podziękowano: 199 razy

Postautor: pkali » 11 maja 2017, o 15:39

Musisz zmontować coś w ten deseń. Tym kabelkiem ładuję trzy pakiety.
ObrazekObrazek

tapatalk
XLPower 520, protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx,
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 11 maja 2017, o 16:17

Oki, dzięki zmontowałem coś tędy, narazie na 1 pakiet.. :)
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2295
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 155 razy

Postautor: windcatcher » 11 maja 2017, o 17:06

Galo82 pisze:Oki, dzięki zmontowałem coś tędy, narazie na 1 pakiet.. :)

ObrazekObrazek


Albo montujesz kabel jak na foto a potem lecisz na tacce równoległej tyle ile zmieścisz...

Tutaj leci 8 pakietów a docelowo będzie 12 z nowymi, które przyjechały :)
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 527
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 17 maja 2017, o 12:04

Część, pierwsza poważna awaria, aczkolwiek w lataniu nie przeszkadza.. mianowicie, chyba uwaliłem moduł BT, nie widzi go żaden tel.. :-(
Gdzieś tam jeszcze myślę że jest jakaś opcja że go wyłączyłem.. ale raczej to pierwsze, miał ktoś z was cisik takiego ?
Oxy2 210
Oxy3 250
Oxy4 360
Robocat 270
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Zybidk
Stały bywalec...
Posty: 186
Rejestracja: 30-11-2015
Lokalizacja: Fanø (Dania)
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Zybidk » 1 cze 2017, o 18:23

miruuu pisze:Zależy kto do czego potrzebuje mikrusa. Ja 99% zawdzięczałem swoim nieumiejętnościom i były to krety świadome. Po prostu trenowałem jak na symku pokonując szybciej własne bariery niż normalnym modelem. Zdcydowana większość uszkodzeń wynikała ze zbyt póxnego zapięcia holda. Potem już tego problemu raczej nie miałem.
Oczywiście nie pisze o hhcp, bo te leciał czasem samm z siebie (np. serwa)

Ale nie o tym chciałem. Taki zasilacz w promo. Powinien pasować pod alignową ładowareczkę:
http://www.banggood.com/AC-100-240V-Con ... rmmds=cart
Kliknięte.


Miruuu działa ci ten zasilacz bez problemu?


Naciapane z iPhone
Zybidk
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17670
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 cze 2017, o 19:11

Nie działa, bo działa z problemem :) wygląda na to ze ma zbyt niskie napięcie i się cut off w ładowarce po chwili zapina...
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1458
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 1 cze 2017, o 19:38

Ja mam zasilacz od cyfrowego Polsatu działa jak ta lala u nas w elektroniku cena 25zl
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1458
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 7 sie 2017, o 10:15

pkali pisze:Musisz zmontować coś w ten deseń. Tym kabelkiem ładuję trzy pakiety.
ObrazekObrazek

tapatalk

Witam, planuje zrobić kabelek do ładowania 3 pakietów (lub więcej). Teraz moje pytanie zrobić według tego schematu czyli 3x2S lub więcej ładowane jako 2S czy lepiej 3x2S ale ładowane jako 1x6S
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17670
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 sie 2017, o 10:53

ja osobiście wolę malutkie pakiety łączyć do ładowania szeregowo. Wtedy nie będzie problemu z nierównym napięciem pomiędzy pakietami a ładowarka po prostu je zbalansuje na równo - tak jak w pakiecie.
Łącząc natomiast równolegle musisz zadbać o podobne rozładowanie co w mikrusach jest trudniejsze do upilnowania niż w dużych helikach.
Awatar użytkownika
Filip Jasiewicz
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 4
Rejestracja: 08-08-2017
Lokalizacja: Częstochowa

Postautor: Filip Jasiewicz » 8 sie 2017, o 14:23

Właśnie stałem się posiadaczem modelu z tego wątku ,mam nadzieję że uzyskam tutaj wyczerpujących odpowiedzi na moje męczące pewnie pytania .
Na zakup tego modelu złożyło się wiele czynników.Miał ogólnie być XKK120 ale cenowo lepiej wyszedł Align ,no i przemawia za nim dostępność części na naszym rynku jak wykorzystam te dodatkowe zakupione z modelem.
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1458
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 9 sie 2017, o 20:20

Dziś byłem polatać kurduplem i w 10 locie zaczęło mi coś hamować główny silnik :wall2:
Wróciłem do domu z pewnością że w silniku wysypały się łożyska ponieważ podczas obrotu ręcznego łopatami było słychać chrobotanie.Na szczęście padły łożyska od wału które akurat miałem :D. Biedne i tak długo znosiły cierpienia i katusze.
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2295
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 155 razy

Postautor: windcatcher » 7 sie 2018, o 10:35

Obrazek

TreXik na wakacjach :)
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Damdodo
Elita forum...
Posty: 864
Rejestracja: 16-03-2016
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 286 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: Damdodo » 7 sie 2018, o 11:29

Się jednak zmieścił ;)
:thumb:
G500 SPORT, Protos 380, Protos mini 6s, Goblin Fireball, Oxy2, V977, iX12, DX7, RF7.5

"Mądrość przychodzi z wiekiem, czasami jednak wiek przychodzi sam..."
Awatar użytkownika
Waldi2
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 3
Rejestracja: 17-04-2018
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Waldi2 » 2 gru 2019, o 15:46

Witam! Czy udało się komuś opracować sposób na zbindowane apki Futaba T8J z systemem GRS zamontowanym na pokładzie T-rex'a 150X? wszystko robię zgodnie z instrukcjami i nic.
Waldi2
Awatar użytkownika
GrzegorzC
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 8
Rejestracja: 21-04-2019
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: GrzegorzC » 2 gru 2019, o 20:52

Ten nadajnik ma dwa systemy modulacji. Sprawdź czy masz ustawiony na S-FHSS. Ustaw system w nadajniku, wybierz w apce Aligna system S-FHSS i dopiero próbuj zbindować.
Grzegorz

Trex 150, Tarot 450, Devil 380/420, Goblin 500

Wróć do „Align - nowa seria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość