T-Rex 150X

Align po nowemu...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13412
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1336 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 25 kwie 2017, o 20:33

A do jakiego teoretycznie dedykowany?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Zybidk
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 30-11-2015
Lokalizacja: Fanø (Dania)
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 8 razy

Postautor: Zybidk » 25 kwie 2017, o 20:33

Align 150 bez x


Naciapane z iPhone
Zybidk
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 546
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 25 kwie 2017, o 20:49

Na 99,9% będzie pasować, org. Kabinki pasują na przemian, w 150x jest inny fbl, i ogon w sensie inaczej zamontowany silnik.
Oxy3 tareq
Oxy3
Oxy2
T-Rex 150x
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 546
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 11 maja 2017, o 15:32

Czy żeby zmontować sobie kabelek do ładowania pakietów, z t150x na zwykłej ładowarce, potrzebuje czegoś takiego ? i z czarnego i czerwonego kabelka wtyczka do ładowania ?
ani ISDT ani reaktor nie potrafi ładować z gniazda balansera..
Oxy3 tareq
Oxy3
Oxy2
T-Rex 150x
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 1533
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 149 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: pkali » 11 maja 2017, o 15:39

Musisz zmontować coś w ten deseń. Tym kabelkiem ładuję trzy pakiety.
ObrazekObrazek

tapatalk
protos 470, protos mini, gaui MX3, oxy2, blade180cfx, dx9
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 546
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 11 maja 2017, o 16:17

Oki, dzięki zmontowałem coś tędy, narazie na 1 pakiet.. :)
Oxy3 tareq
Oxy3
Oxy2
T-Rex 150x
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
windcatcher
Elita forum...
Posty: 671
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 58 razy

Postautor: windcatcher » 11 maja 2017, o 17:06

Galo82 pisze:Oki, dzięki zmontowałem coś tędy, narazie na 1 pakiet.. :)

ObrazekObrazek


Albo montujesz kabel jak na foto a potem lecisz na tacce równoległej tyle ile zmieścisz...

Tutaj leci 8 pakietów a docelowo będzie 12 z nowymi, które przyjechały :)
DX9, Oxy3, Gaui X3(60), Warp 360, Chase 360, Align 470, HCP100S i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Galo82
Elita forum...
Posty: 546
Rejestracja: 16-08-2016
Lokalizacja: Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Galo82 » 17 maja 2017, o 12:04

Część, pierwsza poważna awaria, aczkolwiek w lataniu nie przeszkadza.. mianowicie, chyba uwaliłem moduł BT, nie widzi go żaden tel.. :-(
Gdzieś tam jeszcze myślę że jest jakaś opcja że go wyłączyłem.. ale raczej to pierwsze, miał ktoś z was cisik takiego ?
Oxy3 tareq
Oxy3
Oxy2
T-Rex 150x
Spektrum dx8 g2
Awatar użytkownika
Zybidk
Stały bywalec...
Posty: 101
Rejestracja: 30-11-2015
Lokalizacja: Fanø (Dania)
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 8 razy

Postautor: Zybidk » 1 cze 2017, o 18:23

miruuu pisze:Zależy kto do czego potrzebuje mikrusa. Ja 99% zawdzięczałem swoim nieumiejętnościom i były to krety świadome. Po prostu trenowałem jak na symku pokonując szybciej własne bariery niż normalnym modelem. Zdcydowana większość uszkodzeń wynikała ze zbyt póxnego zapięcia holda. Potem już tego problemu raczej nie miałem.
Oczywiście nie pisze o hhcp, bo te leciał czasem samm z siebie (np. serwa)

Ale nie o tym chciałem. Taki zasilacz w promo. Powinien pasować pod alignową ładowareczkę:
http://www.banggood.com/AC-100-240V-Con ... rmmds=cart
Kliknięte.


Miruuu działa ci ten zasilacz bez problemu?


Naciapane z iPhone
Zybidk
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13412
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1336 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 cze 2017, o 19:11

Nie działa, bo działa z problemem :) wygląda na to ze ma zbyt niskie napięcie i się cut off w ładowarce po chwili zapina...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 999
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 1 cze 2017, o 19:38

Ja mam zasilacz od cyfrowego Polsatu działa jak ta lala u nas w elektroniku cena 25zl
Goblin Fireball
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 999
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 7 sie 2017, o 10:15

pkali pisze:Musisz zmontować coś w ten deseń. Tym kabelkiem ładuję trzy pakiety.
ObrazekObrazek

tapatalk

Witam, planuje zrobić kabelek do ładowania 3 pakietów (lub więcej). Teraz moje pytanie zrobić według tego schematu czyli 3x2S lub więcej ładowane jako 2S czy lepiej 3x2S ale ładowane jako 1x6S
Goblin Fireball
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13412
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1336 razy
Podziękowano: 596 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 sie 2017, o 10:53

ja osobiście wolę malutkie pakiety łączyć do ładowania szeregowo. Wtedy nie będzie problemu z nierównym napięciem pomiędzy pakietami a ładowarka po prostu je zbalansuje na równo - tak jak w pakiecie.
Łącząc natomiast równolegle musisz zadbać o podobne rozładowanie co w mikrusach jest trudniejsze do upilnowania niż w dużych helikach.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Filip Jasiewicz
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 4
Rejestracja: 08-08-2017
Lokalizacja: Częstochowa

Postautor: Filip Jasiewicz » 8 sie 2017, o 14:23

Właśnie stałem się posiadaczem modelu z tego wątku ,mam nadzieję że uzyskam tutaj wyczerpujących odpowiedzi na moje męczące pewnie pytania .
Na zakup tego modelu złożyło się wiele czynników.Miał ogólnie być XKK120 ale cenowo lepiej wyszedł Align ,no i przemawia za nim dostępność części na naszym rynku jak wykorzystam te dodatkowe zakupione z modelem.
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 999
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 9 sie 2017, o 20:20

Dziś byłem polatać kurduplem i w 10 locie zaczęło mi coś hamować główny silnik :wall2:
Wróciłem do domu z pewnością że w silniku wysypały się łożyska ponieważ podczas obrotu ręcznego łopatami było słychać chrobotanie.Na szczęście padły łożyska od wału które akurat miałem :D. Biedne i tak długo znosiły cierpienia i katusze.
Goblin Fireball
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9

Wróć do „Align - nowa seria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron