Kamera Sony 600tvl had II CCD

Czym robimy selfie z powietrza...
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 23 mar 2016, o 13:47

Hej
Jak ustawic te wszystkie opcje.
WDR Balance Bieli i wszystko inne?
Co wazen co nie wazne co auto a co na sztywno?
Narazie mam tak jak w pudelku byla.
Dzieki
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 390
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: valoos » 23 mar 2016, o 16:21

W filmikach powinno być trochę informacji
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=41&t=3416
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 28 mar 2016, o 20:51

To jeszcze teraz pytanie.
Jak i gdzie to podlaczyc?

Juz prawie sie ucieszylem bo patarzeooo mam takie same zlacza w googlach (quantum v2).
Ale nie... tak zeby pasowaly wtyczki to to moge podlaczayc sie do wtyczki gdzie mam podac zasilanie na ekran i nadac sygnal na kabel ktory idzie do odbiornika.
Czyli oba w "zła" strone.
Myslalem ze tak bedzie prosciej a nie jest...
Wolalbym dodatkowa klawiature i bym konfigurowal poprzez fpv w googlach.
Ken jak Ty ustawiales swojego foxeera pewnie dostales taki sam zestaw klawiaturki i masz tez tylko jedno zlacze.

Obrazek
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 29 mar 2016, o 21:20

Odpowiem sam sobie :)

Bażant, wez 2 kawalki drutu i polacz oba cinche "gniazda" za soba.- wepchnij jeden drut zgiety na pol w dziure jednego gniazka i wcisnij drugie gniazdo.
Drugim drutem polacz zewnetrze czesci gniazd.
Jesli znajdzesz mozesz uzyc zwyklego kabla cinch wtyk-cinch wtyk ale pewnie nie bedzie Ci sie chcialo demontowac glosnikow Ty leniu...

W szafie masz zasilacz od obudowy zewnetrzengo dysku 3,5cala (na lewo od gaci) - wtyczka pasuje a zasilacz daje akurat 12v.

Ustaw kamere tak jak youtube uczy - co z tego ze kazdy film inaczej, jak wreszcie ruszysz tylek na palacowa to pomeczysz Kenobiego.

:)
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5047
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 501 razy

Postautor: Kenobi36 » 30 mar 2016, o 20:55

Normalnie korzystasz z przewodu bez joya. Czerwony czarny zółty to plus, masa i sygnał video.
Joy korzysta z bialego i czarnego dlatego mozesz jesze wprowadzić do wtyczki biały i rozgałęzic czarny i dać jakieś gniazdko, wtedy będziesz mógł joya podłaczacć do regulacji.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 31 mar 2016, o 09:23

No wlasnie to takie slabe. Niechce kolejnego rozgalezienia. Narazie podpialem tak krotko bezposrednio do gogli. Ustawilem jako tako i zobaczymy. Jak bede musial reguowac na polu duzo to pewnie wyprowadze te kable do joya. Ale slabo bo w niektorych kamerkach jest chyba dodtkowe zlacze po klawiaturke i nie ma zabawy. No ale nic.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5047
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 501 razy

Postautor: Kenobi36 » 31 mar 2016, o 09:24

A jak co jak zmieni się oświetlenie i nie będziesz mógł poprawić ustawień kamerki? Mi tam w środku quada walają się wolne kabelki do OSD kamerki.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 31 mar 2016, o 16:31

No w sumie tak.

Wróć do „Kamery”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości