Goggle Eachine VR D2 5 Inches 800*480 40CH Raceband 5.8G

Nie mylić z google...
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 606
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: tom74 » 17 gru 2016, o 00:26

Przetestowałem aku z zestawu. Naładowana na maksa i leżąc na stole z googlami wytrzymała tylko 67 min zanim włączył się buzzer. Woltomierz pokazał wówczas 7,28 V.
Ten niezbyt imponujący czas spowodował, że odciąłem fabryczną wtyczkę i zamontowałem nowego pancernego jacka plus równolegle XT 60. Teraz stare i niemal zapomniane lipole turnigy 2200 mAh będę mógł zajeżdżać :)
moja największa pasja:
http://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view=0&flow=grid
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 4998
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 454 razy

Postautor: Kenobi36 » 17 gru 2016, o 18:47

Ja mam trzy stare lipo 2s2200
XT60 też oczywiście zastąpiło oryginalne gniazdko :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 606
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: tom74 » 7 sty 2017, o 23:28

Panowie mam pytanie natury technicznej. Przetestowałem gogle na trzech kamerkach- sony 700 TVL w dwóch racach i terenowym aucie, na dwóch rodzajach OSD - Matek i Tarot TL300.
Wkurza mnie to, że nawet przy najbliższym oczom ustawieniu ekranu powiększającego wyświetlane OSD nie jest najwyraźniejsze. Po oddaleniu robi się jeszcze gorzej.
Jestem dalekowidzem i jakiś problemów ze wzrokiem nigdy nie miałem.
Czy jest możliwość wymiany tego ruchomego powiększającego ekranu w tych goglach i jaki powinien być?
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-5-1025
http://www.ebay.pl/sch/i.html?_odkw=dis ... v&_sacat=0
Ostatnio zmieniony 7 sty 2017, o 23:55 przez tom74, łącznie zmieniany 1 raz.
moja największa pasja:
http://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view=0&flow=grid
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 4998
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 454 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 sty 2017, o 23:53

Odpuść sobie fresnele, kup lupę nagłowną i dobierz optymalną soczewkę, jest ich kilka w zestawie.
Jedyny problem to będziesz musiał pokombinować z jej zamocowaniem.

http://allegro.pl/lupa-naglowna-z-2x-le ... 10886.html
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 606
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: tom74 » 7 sty 2017, o 23:56

Będzie problem aby była możliwość ich przesuwania, ale ma to sens.
Ale ktoś inny też na to wpadł:

YouTube
moja największa pasja:
http://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view=0&flow=grid
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 4998
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 454 razy

Postautor: Kenobi36 » 8 sty 2017, o 08:42

Przesuwanie soczewek nie jest potrzebne, tak samo jakby osoba z wadą wzroku miała odsuwać okulary.
Dlatego soczwkę tę która nam najbardziej pasuje trzeba zamocować jak najbliżej oczu.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 606
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: tom74 » 13 sty 2017, o 17:45

Panowie będąc w weekend na polu, kiedy po 50 minutach padał mi akumulator 2S podłączyłem pomyłkowo lipola 3S. Zorientowałem się po dwóch lotach quadzikiem, czyli jakieś 8 minut później. Nic w tym czasie się nie wydarzyło, gogle działały normalnie przy minus 9C, ale w strachu założyłem na powrót 2S. Minęło od niedzieli kilka dni i na razie działają bez problemu.
moja największa pasja:
http://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view=0&flow=grid
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 4998
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 42 razy
Podziękowano: 454 razy

Postautor: Kenobi36 » 13 sty 2017, o 23:27

Coś słyszałem że ludzie je pędzą z 3s. Ja nie ryzykowałem, jak je modyfikowałem miałem się przyjrzeć czy wszystkie przetwornice są impulsowe ale zapomniałem o tym.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 368
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 4 kwie 2017, o 08:10

Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 809
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 88 razy
Podziękowano: 26 razy

Postautor: msheli » 4 kwie 2017, o 08:53

Hehe, jak zamówiłem dwa dni temu,to dzisiaj nowa wersja 5$ drożdższa...
Gaui X3 / Spektrum DX8 G1
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13148
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1323 razy
Podziękowano: 585 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 4 kwie 2017, o 10:54

W takim razie musze sobie kupić ;)

A na pocieszenia - nową wersję będą wysyłać w maju - nie wiem czy chciałbyś czekać jeszcze co najmniej półtora miesiąca...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Fireball - FOR SALE | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - kiedyś go wykończe... albo on mnie... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 606
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 38 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: tom74 » 18 cze 2017, o 11:42

Panowie, czy ktoś już może potwierdzić bezpieczne zasilanie Eachine VR D2 z pakietami 3S. Pytam o to z powodu braku pakietów 2S, bo przeszedłem jakiś czas temu na 3 i 4S, a stare 2S płynnie się utylizują i chyba jakieś 2 sztuki mi pozostały.
moja największa pasja:
http://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view=0&flow=grid
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Posty: 1031
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 27 wrz 2017, o 18:59

Cześć,

udało się komuś wyłączyć te czerwone paski siły sygnału i wskaźnik napięcia?

pzdrv,
--
donia
=Wrocław=

Wróć do „Goggle”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron