Goggle Eachine VR D2 5 Inches 800*480 40CH Raceband 5.8G

Nie mylić z google...
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 17 gru 2016, o 00:26

Przetestowałem aku z zestawu. Naładowana na maksa i leżąc na stole z googlami wytrzymała tylko 67 min zanim włączył się buzzer. Woltomierz pokazał wówczas 7,28 V.
Ten niezbyt imponujący czas spowodował, że odciąłem fabryczną wtyczkę i zamontowałem nowego pancernego jacka plus równolegle XT 60. Teraz stare i niemal zapomniane lipole turnigy 2200 mAh będę mógł zajeżdżać :)
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 17 gru 2016, o 18:47

Ja mam trzy stare lipo 2s2200
XT60 też oczywiście zastąpiło oryginalne gniazdko :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 7 sty 2017, o 23:28

Panowie mam pytanie natury technicznej. Przetestowałem gogle na trzech kamerkach- sony 700 TVL w dwóch racach i terenowym aucie, na dwóch rodzajach OSD - Matek i Tarot TL300.
Wkurza mnie to, że nawet przy najbliższym oczom ustawieniu ekranu powiększającego wyświetlane OSD nie jest najwyraźniejsze. Po oddaleniu robi się jeszcze gorzej.
Jestem dalekowidzem i jakiś problemów ze wzrokiem nigdy nie miałem.
Czy jest możliwość wymiany tego ruchomego powiększającego ekranu w tych goglach i jaki powinien być?
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... i-1-5-1025
http://www.ebay.pl/sch/i.html?_odkw=dis ... v&_sacat=0
Ostatnio zmieniony 7 sty 2017, o 23:55 przez tom74, łącznie zmieniany 1 raz.
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 sty 2017, o 23:53

Odpuść sobie fresnele, kup lupę nagłowną i dobierz optymalną soczewkę, jest ich kilka w zestawie.
Jedyny problem to będziesz musiał pokombinować z jej zamocowaniem.

http://allegro.pl/lupa-naglowna-z-2x-le ... 10886.html
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 7 sty 2017, o 23:56

Będzie problem aby była możliwość ich przesuwania, ale ma to sens.
Ale ktoś inny też na to wpadł:

YouTube
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 8 sty 2017, o 08:42

Przesuwanie soczewek nie jest potrzebne, tak samo jakby osoba z wadą wzroku miała odsuwać okulary.
Dlatego soczwkę tę która nam najbardziej pasuje trzeba zamocować jak najbliżej oczu.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 13 sty 2017, o 17:45

Panowie będąc w weekend na polu, kiedy po 50 minutach padał mi akumulator 2S podłączyłem pomyłkowo lipola 3S. Zorientowałem się po dwóch lotach quadzikiem, czyli jakieś 8 minut później. Nic w tym czasie się nie wydarzyło, gogle działały normalnie przy minus 9C, ale w strachu założyłem na powrót 2S. Minęło od niedzieli kilka dni i na razie działają bez problemu.
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 13 sty 2017, o 23:27

Coś słyszałem że ludzie je pędzą z 3s. Ja nie ryzykowałem, jak je modyfikowałem miałem się przyjrzeć czy wszystkie przetwornice są impulsowe ale zapomniałem o tym.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 4 kwie 2017, o 08:10

Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1024
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 36 razy

Postautor: msheli » 4 kwie 2017, o 08:53

Hehe, jak zamówiłem dwa dni temu,to dzisiaj nowa wersja 5$ drożdższa...
Gaui X3 (380) / Spektrum DX8 G1
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15268
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1444 razy
Podziękowano: 665 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 4 kwie 2017, o 10:54

W takim razie musze sobie kupić ;)

A na pocieszenia - nową wersję będą wysyłać w maju - nie wiem czy chciałbyś czekać jeszcze co najmniej półtora miesiąca...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 18 cze 2017, o 11:42

Panowie, czy ktoś już może potwierdzić bezpieczne zasilanie Eachine VR D2 z pakietami 3S. Pytam o to z powodu braku pakietów 2S, bo przeszedłem jakiś czas temu na 3 i 4S, a stare 2S płynnie się utylizują i chyba jakieś 2 sztuki mi pozostały.
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
donia
Elita forum...
Posty: 997
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: donia » 27 wrz 2017, o 18:59

Cześć,

udało się komuś wyłączyć te czerwone paski siły sygnału i wskaźnik napięcia?

pzdrv,
--
donia
=Wrocław=
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 6 lis 2017, o 09:58

Witam
A jak wypadają te goggle na tle EV800D? Oba są w podobnej cenie i nie wiem które wybrać.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 6 lis 2017, o 21:54

VR D2 mają diversity i nagrywarke DVR.

donia pisze:udało się komuś wyłączyć te czerwone paski siły sygnału i wskaźnik napięcia?


Z tego powodu nie zmieniłem zwykłych na pro :-)
A nie, jeszcze z jednego, liczyłem na to że pro będą już miały low i ultra band ale nie dostały tej funkcjonalności.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Bone Crusher
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 24
Rejestracja: 20-09-2015
Lokalizacja: Gorzyce k/Rybnika
Podziękował: 3 razy

Postautor: Bone Crusher » 6 lis 2017, o 23:25

Kenobi36 i vr d2 i ev800d mają i jedno i drugie. Inaczej bym nie pytał o ich porównanie.
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 lis 2017, o 07:27

A rzeczywiście, nie zauważyłem że jest nowa wersja "D"
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 6980
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 670 razy
Podziękowano: 473 razy

Postautor: aikus » 3 mar 2018, o 22:02

Wszyscy mają mordę w kubeł - mam i ja:)
O soczewkach wiem już wszystko co trzeba bo przeczytałem - lupa nagłowna już idzie. Przez wbudowanego fresnela widzę w miarę dobrze jak zmrużę oczy, albo jak odsunę kubeł na 10cm, jak kenobi, czyli trochę nie tego.
Tylko nie rozumiem, czy to trzeba fabrycznego fresnela wypruć i zamiast niego wsadzić okulary, czy fresnela zostawić i dołożyć okulary?

Natomiast mam inne pytanie, bo na to nikt jakoś nie zwrócił uwagi: Fabryczny pakiecik i ładowarka NIE MA BALANSERA!
To na pewno bezpieczne solution?
Docelowo i tak przerobie po pierwsze na zwykłe jakieś złączki (pewnie JST) i pewnie spruję jakieś stare zdechluchy - z dwóch trzyesów będę miał trzy dwaesy, to więcej niż dość, ale fabryczne solution póki co ładuję pod baczną obserwacją i z lekkim niepokojem w głowie...
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4169
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 239 razy
Podziękowano: 406 razy

Postautor: Artja » 3 mar 2018, o 22:14

Wszystko jest kwestią optyki. Zanim wyprujesz fresnela posprawdzaj soczewki z lupy, może któraś spasuje do Twoich oczu. W moim kubełku pomogło wywalenie montora na zewnątrz obudowy, to dało dystans 2cm w stosunku do fabrycznego mocowania. Ale ja mam kubeł quanum, a eachain jest chyba w plastikowej obudowie i ten manewr może się nie udać żeby to zgrabnie wyglądało. Z pakietami nie mam problemu, siedzą w kieszonce z boku głowy ładowane jak każdy inny lipol, to jeden z powodów dla którego nie chciałem gogli z wbudowanym zasilaniem
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 6980
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 670 razy
Podziękowano: 473 razy

Postautor: aikus » 3 mar 2018, o 23:42

Tu też jest kabelek i pakiet na kablu. Sęk w tym, że pakiet jest 2s a ma tylko jeden kabelek - NIE MA KABLA BALANSERA.
Ładowarka wygląda jak ładowarka do NiMHów...
Już naładowałem ten pakiet i jest OK - idealnie 8,4V, ale skąd ja wiem która cela ma ile? Może jedna ma 4,1 a druga 4,3?
Któregoś dnia to pierdolnie...

Wróć do „Goggle”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość