Goggle Quanum V1 vs. Quanum V2

Nie mylić z google...
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2798
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 10 paź 2015, o 08:54

:mrgreen: :grin2: :rotfl2:

2015-10-08-1_crop.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Posty: 750
Rejestracja: 22-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 85 razy
Podziękowano: 87 razy

Postautor: przemek » 10 paź 2015, o 11:54

Vader, zamówiłeś z internationala? W eu jeszcze są na backorder... Niby w internationalu wyświetla mi się chmurka, że są z darmową wysyłką, ale jednak okazuje się że przesyłka kosztuje mniej więcej tyle co z eu...
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 10 paź 2015, o 14:11

Z eu wczoraj były...

Artu tak to ja też mogę sobie przybliżyć... Chodzi o zdjęcie tylko mocowania i z czego jest zrobione...
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Posty: 750
Rejestracja: 22-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 85 razy
Podziękowano: 87 razy

Postautor: przemek » 10 paź 2015, o 17:43

Czyli chyba zrobili zdecydowanie za maly restock w eu...
A Artu żartował ;)
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5062
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 503 razy

Postautor: Kenobi36 » 10 paź 2015, o 17:49

Obrazek
To jest uchwyt zrobiony z końcówki podpory ogona od trexa 700, wklejony w górną połowę obudowy.
Wydremelowałem nacięcie. Było luźno więc jeszcze kawałek termokurcza jest pomiędzy szkłem a dorobionym uchwytem.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 8 lis 2015, o 23:46

Kenobi latasz na odbiorniku z 2 antenami - jaki to model i jak się sprawuje - czy jest kompatybilny z boscam? Czy on ma wbudowane diversity?
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5062
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 503 razy

Postautor: Kenobi36 » 9 lis 2015, o 07:08

Tak, Boscam FR632, dobrze, chyba tak bo to :-), tak
Ma też autoscan

Aktualnie mam dwie koniczynki, przy ostatniej zmianie specjalnie nie zauważyłem aby było lepiej niż na 3 razy tańszym RC305 ale aby mieć pewność musialbym polatać jednego dnia na jednym i drugim.

Oczywiście jak ma diversity to warto się pokusic aby druga antena była kierunkowa dlatego też kupiłem antenę Intermision SpiroNET 5.8 8dbi . Przyszła w ostatni piątek i nie zdążyłem jej przetestować.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 11 lis 2015, o 10:17

No właśnie myślę nad tym bo mam koniczynke i helikalna 5 zwojów. To by już miało sens tylko by trzeba głowa nie kręcić he he
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 14 lis 2015, o 18:40

Kenobi jakim pakietem zasilasz monitor z gogli? 3s czy 2s? Do ile można bezpiecznie zejść z napięciem bo odbiornik rc305 który mam niby do 5V, i jaka pojemność pakietu?
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2798
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 14 lis 2015, o 19:32

VaderJK pisze:...odbiornik rc305 który mam niby do 5V...

Chyba tylko w Twoich snach :grin2: No chyba, że Masz jakiś magiczny stabilizator 5V w tym odbiorniku :swir:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 14 lis 2015, o 19:54

Nie moich snach tylko Chińczyków z banggood.com... Przepisałem to od nich ale faktycznie to nie może być prawda...
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2798
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 14 lis 2015, o 20:04

Faktycznie, na BG napisali: "Receiver operating voltage: 5V - 12V DC" :masakra:
Ja poniżej 7,5V bym nie "schodził" :thumb: No chyba, że odbiornik ma zasilanie z 3,3V :dk: ale jest to raczej mało prawdopodobne hmm
Na naklejawce na urządzeniu widnieje jednak 12V...

RC305.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5062
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 503 razy

Postautor: Kenobi36 » 14 lis 2015, o 20:21

VaderJK pisze:Kenobi jakim pakietem zasilasz monitor z gogli? 3s czy 2s? Do ile można bezpiecznie zejść z napięciem bo odbiornik rc305 który mam niby do 5V, i jaka pojemność pakietu?


Na początku zasilalem z 2s, 2200, odbiornik fr632 łyka niższe napięcie ale jak napięcie siadało to były problemy, niestety nie pamiętam przy jakim poziomie. Więc jak teraz jest chłodno to zasilam ze starego trupa 3s 2200
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Posty: 750
Rejestracja: 22-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 85 razy
Podziękowano: 87 razy

Postautor: przemek » 15 lis 2015, o 14:03

A ja zainstalowalem szkielko :)

Obrazek

Nie mialem pistoletu do kleju na goraco i nie moglem tez znalezc jakiegos dynksa, ktory trzymalby soczewke za ucho, wiec uzylem gąbkowe paski, ktore byly w zestawie z v2-kami i tasme obustronna. O dziwo trzyma sie to calkiem solidnie i na razie tak zostanie.
Kebobi dzieki, ze podzieliles sie tym apgrejdem ;) Jest o niebo lepiej, obraz jest wyrazniejszy i czystszy. Zaraz zrobie to samo w quanumach v1.
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15669
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1455 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 lis 2015, o 14:08

Rób rób w v1 bo gówna nie pozycze :D
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 15 lis 2015, o 17:39

Ja tez juz mam te soczewki.
Obrazek

Montaż zrobiłem na metalowa obejmie na dokumenty.


Za to jestem ciekaw jak się będzie w tym latało w porównaniu z moja przednia wersją gogli diy na monitorku 8cali i statywie pod kamerę :


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tylko proszę się nie śmiać bo super się na y tym lata!
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5062
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 503 razy

Postautor: Kenobi36 » 15 lis 2015, o 17:59

Tylko wizyra u kręglarza potrzebna po sesji latania :-)
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
przemek
Elita forum...
Posty: 750
Rejestracja: 22-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 85 razy
Podziękowano: 87 razy

Postautor: przemek » 15 lis 2015, o 18:07

Vader, super pomysl z ta metalowa objemka, dzieki!
Co do drugich goggli to konkret robota :) Uzywasz tam jakiejs soczewki, czy wystarcza naturalny odstęp?
Protos Mini i dlugo nic :)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15669
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1455 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 lis 2015, o 18:16

"Morda w kubeł" nabrało nowego znaczenia ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
VaderJK
Elita forum...
Posty: 1430
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 69 razy

Postautor: VaderJK » 15 lis 2015, o 18:44

Naturalny, bez soczewki, oczy nie bolą bo jest odpowiednio daleko, nie obciąża karku bo jest na statywie, opiera się na barku i klatce piersiowej i można odsunąć głowę i patrzeć na to co dookoła czy na apke.


To ma tylko jedną wadę - jest duże i trzeba przewozić osobno...

Wróć do „Goggle”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość