MSH Brain 2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15404
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 670 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 12 lut 2018, o 17:34

mwx pisze:ano mogę, ale wtedy już tak fajnie nie trzyma w innych sytuacjach
Wtedy dorzucasz kompensacje na pitchu.

Windcatcher zadał istotne pytanie. Mija radę dotyczy lewo prawo.

Jeśli góra dół to zdejmujesz czułość na ELE.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
windcatcher
Lider forum...
Posty: 1608
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 110 razy

Postautor: windcatcher » 12 lut 2018, o 17:45

Góra dół to trzeba zdjąć D jak dupa na osi Elevatora :) z reguły 5-10 ale czasem nawet 20-30 w bardzo sztywnych konstrukcjach.
iX12, Warp 360, Chase 360, Align 470lm, Oxy3 285, Gaui X3(80), HCP100S i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 2034
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 146 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 12 lut 2018, o 20:18

Lewo-prawo
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder 770 (?!)
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 27 maja 2018, o 20:19

Czy zwykły kabel mini usb wystarczy do połączenia braina 2 do kompa??
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7191
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 273 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 27 maja 2018, o 20:26

tak
Helikoptery
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 18:39

Jednak micro usb musi być - mini za duże
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 18:48

Może ktoś podpowiedzieć jak połączyć braina 2 z kompem.
U mnie wyskakuje - no connected......
Choć brain mruga na czerwono więc jest zasilony przez usb
Awatar użytkownika
Tym75
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 22
Rejestracja: 06-01-2016
Lokalizacja: Jaworzno Chełm Śląski
Podziękował: 2 razy

Postautor: Tym75 » 18 cze 2018, o 18:52

kamsolik pisze:Może ktoś podpowiedzieć jak połączyć braina 2 z kompem.
U mnie wyskakuje - no connected......
Choć brain mruga na czerwono więc jest zasilony przez usb
Hej
Podłącz serwa i zasilanie a potem dopiero usb i powinno się połączyć
Tak mnie też nie wystartowało

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Seba
Moja Flota
Mini Tytan E325
Trex 500 EFL PRO
Blade Nano CPS
Aurora 9
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 19:37

Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?
Awatar użytkownika
Tym75
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 22
Rejestracja: 06-01-2016
Lokalizacja: Jaworzno Chełm Śląski
Podziękował: 2 razy

Postautor: Tym75 » 18 cze 2018, o 19:47

kamsolik pisze:Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?
A wejdź w menadżera urządzeń i zobacz jak jest Brain v2 podłączony czy są sterowniki zainstalowane


Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Seba
Moja Flota
Mini Tytan E325
Trex 500 EFL PRO
Blade Nano CPS
Aurora 9
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1207
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: kubacki » 18 cze 2018, o 19:54

kamsolik pisze:Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?

spróbuj na innym kablu mnie na białym od Samsunga się nie łączy,a np na czarnym z LG tak nie wiem czy te kable się czymś różnią ale np ten biały jest od ładowarki fast charge
Oxy 2
Oxy 4
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
bizon220
Elita forum...
Posty: 557
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: bizon220 » 18 cze 2018, o 20:03

Ja zrobiłem przy pierwszym brainie głupi błąd i wtyczkę z BEC podpiąłem odwrotnie. Nawet kontrolki się na Brain świeciły, ale komputer z brain połączyć się nie chciał.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 500, Protos 380, Gaui X3 380,Quad 220 FPV, Bixler 3,Maverick Strada
Taranis
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 2034
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 146 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 18 cze 2018, o 20:28

Brain2 jest zasilany z USB, nie mus mieć zasilania na linii serw żeby komp się z nim połączył.
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder 770 (?!)
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 21:02

kubacki pisze:spróbuj na innym kablu mnie na białym od Samsunga się nie łączy,a np na czarnym z LG tak nie wiem czy te kable się czymś różnią ale np ten biały jest od ładowarki fast charge

Dzięki - inny kabel i ruszyły od ręki.
Teraz mam problem z ustawieniem travel.
Ailerion mi się dziwnie zachowuje - https://youtu.be/yVyiXWBEaqo
Co to może być?
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1207
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: kubacki » 18 cze 2018, o 21:06

jak cis to mogę wspomóc w ustawieniach przez tel .
jak będziesz potrzebował informacji to na PW podam numer telefonu
Oxy 2
Oxy 4
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 20 cze 2018, o 19:55

Niestety, ale podejrzenia Kubackiego dotyczące ustawienia złej tarczy na apce okazały się niesłuszne - mam tarczę H1.
Cały czas coś w apce wysyła mi sygnał na braina ( jak nie jest podłączona apka to jest ok) i ten głupieje. Przejrzałem wszystko i nic nie widzę.
Jeszcze raz załączam filmik z dzisiaj:
https://youtu.be/WLmgsbBkzag
Może ktoś miał już taki przypadek?
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 2034
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 146 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 20 cze 2018, o 20:04

To nie wygląda na błąd w ustawieniach, raczej problem sprzętowy.

Masz inny odbiornik żeby sprawdzić na nim?

Od biedy możesz przemapować aileron na inny, spokojniejszy kanał w brainie i w apce, ale to trochę leczenie syfa pudrem. Moim zdaniem coś niedomaga w sprzęcie, tak jakby brain nie mógł dobrze zdekodować sygnału po s.bus'ie.

Podłącz braina i rx do zwykłej baterii 5V żeby wykluczyć siejący BEC
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder 770 (?!)
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
kamsolik
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 55
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 20 cze 2018, o 20:56

Nie mam innego odbiornika niestety.
Wydaję mi się, że jakby siał bec to wszystkie kanały, a nie 1
Awatar użytkownika
bizon220
Elita forum...
Posty: 557
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: bizon220 » 20 cze 2018, o 21:08

A może spróbuj podłączyć odbiornik z brain każdy kanał oddzielnie a nie połączeniem sumarycznym.

Może jakaś aktualizacja odbiornika?

Nie wiem czy to coś pomoże, ale ja w odbiorniku XM+ Frsky na kanale 8 mam poziom rssi i jak ten kanał bym przypisał w brainie do jakiejś funkcji, to też nieźle anomalia wychodzą, bo wartość rssi stale się tam zmienia.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 500, Protos 380, Gaui X3 380,Quad 220 FPV, Bixler 3,Maverick Strada
Taranis
Awatar użytkownika
Piotr_T
Domownik forum...
Posty: 389
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Piotr_T » 21 cze 2018, o 05:45

Wróżenie z fusów, ale w apce na pierwszym kanale nie masz wlączonego "czegoś"? Wyszedłeś od nowego profilu modelu? Co na to monitor kanałów w apce?
Jeśli dasz radę, to przenieś AIL na inny kanał, choć możliwe, że są to wtrącenia z samego nadajnika.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - Protos Mini 3S, WLT V977 i Syma S36
Śmigła - LIDLolek w wersji RC-Electric
Koła - WLT A979
FlySky FS-I6X

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości