Tarot ZYX, ZYX S2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17848
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 794 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 sty 2020, o 14:59

Za 200 możesz specjalny unit do oobsługi ZYXa: https://at-outlet.pl/laptopy-klasy-b/le ... kzEALw_wcB

;)
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1201
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 89 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: Carson » 7 sty 2020, o 15:52

kurde teraz linkujesz?! juz dzisiaj wydalem te 200zl :D Ale taki pomysl juz mi chodzil po glowie - tylko cos mniejszego.
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17848
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 794 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 sty 2020, o 15:55

za takie 8-10 calówki, tylko nie chciało mi się szukać i wziąłem pierwsze z google :P
a probowałes przez BT z telefonu?
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1201
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 89 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: Carson » 7 sty 2020, o 17:35

nie mam modulu BT do zyxa :(
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
GrzegorzC
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 10
Rejestracja: 21-04-2019
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: GrzegorzC » 9 sty 2020, o 18:43

Problemem zapewne jest zbyt nowa wersja sterownika firmy Prolific, która sprawdza producenta konwertera. Tu jest rozwiązanie problemu: https://grylewicz.pl/kabel-usb-rs232-pr ... ad-kod-10/
Grzegorz

Trex 150, Tarot 450, Devil 380/420, Goblin 500
Awatar użytkownika
Henio
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 19
Rejestracja: 12-09-2019
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 3 razy

Postautor: Henio » 13 sty 2020, o 19:42

Niestety ja używam tylko pod Win7, a tak naprawdę używałem, bo jesienią zaopatrzyłem się w bluetootha i mam zawsze na lotnisku możliwość pogrzebać w zyxie bez laptopa, kabli i innych utrudnień :D a przy dzisiejszych smartfonach 5-6 calowych to jest całkiem wygodne.
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1201
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 89 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: Carson » 13 sty 2020, o 20:27

Chyba go zamowie na bg, mam dwa zyx, wiec to calkiem sensowny zakup
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17848
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 794 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 13 sty 2020, o 20:28

Żeby nie było zbyt pięknie, miałem z nim problem z połączeniem z telefonem. Nie pamiętam tylko czy miałem zbyt nowy czy zbyt stary ;)
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1201
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 89 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: Carson » 13 sty 2020, o 20:44

Ehhh Miru zawsze zepsujesz. Jak nie bedzie dzialac to trudno, zrobie z niego broszke dla mojej :)
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1478
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 13 sty 2020, o 22:48

To twoja nie ma broszki
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1201
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 89 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: Carson » 13 sty 2020, o 23:47

sa broszki i sa tez broszki :D
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
Henio
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 19
Rejestracja: 12-09-2019
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 3 razy

Postautor: Henio » 14 sty 2020, o 13:17

Wiem, że z bluetoothem też tak bywa jak pisze Miruu, ale z doświadczenia wiem, że jak sparuje się z telefonem moduł to jest ok. Może się zdarza raz na kilkanaście razy, że trzeba w smartfonie apkę uruchomić ponownie, ale dla mnie to i tak mniejszy problem niż laptop kable itp. Z bluetoothem wyciągasz telefon i grzebiesz obojętne gdzie stoisz i bez żadnych przygotowań. Z mojej strony polecam tym bardziej, że kosztuje niewiele, a u mnie się sprawdza.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17848
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 794 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 14 sty 2020, o 14:59

Dokładnie. Ja miałem problem właśnie z parowaniem. Ale serio uważam, ze to mógł być problem konkretnej wersji androida, która juz chyba raczej nie istnieje :)
Awatar użytkownika
MariuszKrak
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 3
Rejestracja: 09-01-2020
Lokalizacja: Poznań

Postautor: MariuszKrak » 14 sty 2020, o 23:18

Witam szanowne Towarzystwo. Jestem początkujący i pokusiło mnie aby złożyć sobie heli Tarot 450 pro v2 (cwicze na symku i staram się oblatywać 4 ch V913) Czy może ktoś mi podpowiedzieć czy takie podłaczenie jest ok. Apka flysky i6x odbiornik 10ch. Żyroskop zyx s2. Ogolnie czekam aż przyjdzie do domu i czytam rożne fora ,filmy z YT lecz tam czasem podłaczenia różnią sie . Jeśli nie ten temat to proszę usunąć post.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17848
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 794 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 sty 2020, o 10:57

Mariusz, czy mógłbyś dorzucić awatar i lokalizację do profilu? Tak tu dziwnie mamy ;)
Awatar użytkownika
Henio
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 19
Rejestracja: 12-09-2019
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 3 razy

Postautor: Henio » 15 sty 2020, o 12:14

Rysunek okropny :D ale połączenia są ok. Jak będziesz już wszystko miał i będziesz miał problemy przy ustawieniach to chętnie pomogę. Ustawienie apki Flysky przy ZYXie ogranicza się do wyboru odpowiedniego modelu, podpięcia czułości gyro pod pokrętło i ustawienia jakiegoś dual rate/expo na początek. Reszta jest w setupie ZYXa, są rysunki wszystkich połączeń. Najważniejsze żebyś mechanicznie miał wszystko w porządku.
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1201
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 89 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: Carson » 15 sty 2020, o 12:20

Noo widze, ze zrobiles tak jak Ci pisałem na FB. Wyglada dobrze :)
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
MariuszKrak
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 3
Rejestracja: 09-01-2020
Lokalizacja: Poznań

Postautor: MariuszKrak » 15 sty 2020, o 14:17

Tak moge dorzucic . Czytalem regulamin i po prostu zapomniałem . Przepraszam
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17848
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1623 razy
Podziękowano: 794 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 sty 2020, o 14:24

Wypluj te słowa. Już wspominałem, że u nas przeprasza sie tylko za post pod postem! :D

PS. Małpiszonek się nie liczy - on jest naszy :)

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości