Tarot ZYX, ZYX S2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 720
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 41 razy
Podziękowano: 7 razy

Postautor: gusto » 16 lip 2020, o 21:08

No bo widzisz w modelarstwie kupuje się dwa razy :
pierwszy raz tanio a drugi raz porządnie.
A ale powiem tobie jedno.... Chciałbym poczuć to co ty poczujesz jak będziesz podnosić ta 500tke poraz pierwszy w górę :roll:
Protos 380 | X360 | Diatone R349 |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
Carson
Faraon
Posty: 1617
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 180 razy
Podziękowano: 54 razy

Postautor: Carson » 16 lip 2020, o 21:39

A co jest malo porządnego w zyxie? :) To swietny system, tyle ze bez rescue, governora i paru innych detali. Natomiast wlasciwosci lotne ma zblizone do duzo droższego braina
LOGO 480 / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B // Charging Case
Awatar użytkownika
Baronq
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 68
Rejestracja: 05-06-2020
Lokalizacja: Radzyny
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Baronq » 16 lip 2020, o 21:44

gusto pisze:No bo widzisz w modelarstwie kupuje się dwa razy :
pierwszy raz tanio a drugi raz porządnie.
A ale powiem tobie jedno.... Chciałbym poczuć to co ty poczujesz jak będziesz podnosić ta 500tke poraz pierwszy w górę :roll:


Ja też nie mogę się doczekać :D
Ale jeszcze wiele nauki (na symulatorze) przede mną, więc myślę, jeszcze pewnie kilka tyg. upłynie ;)
T-Rex 450 Sport + Spektrum dx6i,
Sab Goblon 500 + Spektrum dx8 G2
Awatar użytkownika
przmor
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 73
Rejestracja: 17-05-2020
Podziękowano: 12 razy

Postautor: przmor » 1 sie 2020, o 15:46

Mam problem z Zyx S2. Z odbiornikiem AR6100 działa ok. Po podłączeniu satelitki DSM2 nie inicjalizuje się, miga żółta dioda. Testowałem różne kombinacje. W monitorze widzę odczytywane wartości kanałów i albo kanały są pozamieniane albo wartości wejściowe same zmieniają się z dużą częstotliwością. Po wyborze DSM2-4 przyporządkowanie kanałów jest ok ale wartości sygnałów zmieniają się choć widać, że poruszanie drążkami ma na nie właściwy wpływ. Dodatkowo we wszystkich trybach poza jednym miga dioda na satelitce. Radio to Futaba T9CHP z modułem Spektrum DSM2. Miał ktoś podobny problem?
Awatar użytkownika
Baronq
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 68
Rejestracja: 05-06-2020
Lokalizacja: Radzyny
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Baronq » 2 sie 2020, o 13:21

przmor pisze:Latam na Zyxie w 250-tce. To mój pierwszy FBL i ogarnąłem go w jeden wieczór. Musiałem zmniejszyć P w osi pitch bo się wzbudzał a reszty poza setupem nie ruszałem.


Ale zonk!?
Ogarnąłeś w jeden wieczór, kiedyś, kiedy miałeś mniejsze doświadczrnie niż dzisiaj, a teraz zonk?!
:wall2:
Nie żebym był złośliwy, ale :vhappy:
T-Rex 450 Sport + Spektrum dx6i,
Sab Goblon 500 + Spektrum dx8 G2
Awatar użytkownika
Bielak
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 34
Rejestracja: 14-06-2018
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Bielak » 9 wrz 2020, o 18:15

Cześć,
mam problem z Moim zyx-s2 po podłączeniu do źródła zasilania miga żółta dioda. W jaki sposób mogę zresetować urządzenie. Dodam, że nie mam z boku przycisku reset. Potrzebuje w inny sposób doprowadzić do ustawień standardowych
Awatar użytkownika
przmor
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 73
Rejestracja: 17-05-2020
Podziękowano: 12 razy

Postautor: przmor » 9 wrz 2020, o 20:37

Z tego co wiem dioda żółta miga jeśli podczas inicjalizacji były nieprawidłowe sygnały z odbiornika.
Awatar użytkownika
Bielak
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 34
Rejestracja: 14-06-2018
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Bielak » 9 wrz 2020, o 22:51

No dobra, to jak to teraz odwrócić ?
Awatar użytkownika
GrzegorzC
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 40
Rejestracja: 21-04-2019
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: GrzegorzC » 10 wrz 2020, o 06:20

Podłącz do PC i używając programu do konfigurowania ZYX, możesz wszystko poustawiać lub zresetować.
Grzegorz

Trex 150, Tarot 450, XL Protos 380, Devil 380/420, Goblin 500
Awatar użytkownika
Bielak
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 34
Rejestracja: 14-06-2018
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Bielak » 10 wrz 2020, o 06:56

Podłączyłem do komputera, niestety można tylko wyzerować nastawy, może ktoś ma jakieś pomysły, jak przywrócić sygnał ?
Awatar użytkownika
GrzegorzC
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 40
Rejestracja: 21-04-2019
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: GrzegorzC » 10 wrz 2020, o 08:23

Aby Ci pomóc zacznij od początku. Używałeś i działało jakiś czas czy dopiero próbujesz połaczyć. W aplikacji ZYX'a możesz przeciesz skontrolować wszystko włacznie z odbieraniem sygnałów z nadajnika. Poniżej ekran wyboru typu odbiornika.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Grzegorz

Trex 150, Tarot 450, XL Protos 380, Devil 380/420, Goblin 500
Awatar użytkownika
przmor
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 73
Rejestracja: 17-05-2020
Podziękowano: 12 razy

Postautor: przmor » 10 wrz 2020, o 10:03

Przede wszystkim Zyx musi widzieć poprawne sygnały z nadajnika podczas inicjalizacji a więc nadajnik musi być odpowiednio skonfigurowany, przewody od odbiornika prawidłowo podpięte a w konfiguracji Zyx przez PC wybrany odpowiedni typ odbiornika. Wszystko jest opisane w instrukcji Zyx oraz w programie PC.
Awatar użytkownika
Bielak
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 34
Rejestracja: 14-06-2018
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Bielak » 12 wrz 2020, o 09:26

Wcześniej działało normalnie, czyli wykluczam złe podłączenie.
Któregoś dnia na włączonym zalogowanym zyx włączyłem bindowanie, niestety bez zworki i od razu po tym zaświeciła żółta migająca dioda. Domyślam się, że poszedł nieprawidłowy sygnał do urządzenia. Chodzi mi właśnie o przywrócenie prawidłowego sygnału czy też zresetowanie żeby urządzenie normalnie zaczęło działać.


GrzegorzC pisze:Aby Ci pomóc zacznij od początku. Używałeś i działało jakiś czas czy dopiero próbujesz połaczyć. W aplikacji ZYX'a możesz przeciesz skontrolować wszystko włacznie z odbieraniem sygnałów z nadajnika. Poniżej ekran wyboru typu odbiornika.
Awatar użytkownika
GrzegorzC
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 40
Rejestracja: 21-04-2019
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: GrzegorzC » 12 wrz 2020, o 15:45

Bindowanie odbiornika nie zmienia ustawień ZYX'a. Oznacza to że, albo coś się popsuło, albo przestawiłeś odbiornik w inny tryb pracy, który nie jest rozpoznawany przez ZYX. Podłacz całość do PC i spróbój zmienić rodzaj odbiornika, może na którymś ustawieniu zadziała. I nie patrz na diodę, tylko na kartę monitora w aplikacji ZYX'a.
Grzegorz

Trex 150, Tarot 450, XL Protos 380, Devil 380/420, Goblin 500

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości