Tarot ZYX, ZYX S2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 587
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: gusto » 22 sty 2018, o 14:52

Super :thumb:
Może komuś się przyda ta informacja.
Goblin 420 Sport | Goblin Fireball | X360 |
No ku#&@ następny :) |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 sty 2018, o 21:06

po taniości i żadne inne :)
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 sty 2018, o 22:10

ogłoszenie niekatulne.
teraz kupie komputer z xp zeby uruchomic jakos zyxa :D
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
kamas
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 68
Rejestracja: 08-06-2017
Lokalizacja: Poznań / Czmoń
Podziękował: 3 razy

Postautor: kamas » 22 sty 2018, o 22:32

Soft do zyx bez problemu pójdzie na win 10 64bit, jak coś to pisz
T-REX 500CF; QAV250; TZAGI 1.2m; 2xKyosho Inferno Neo 1:8 Nitro; Tarot 450 Dfc; 2x Kyosho Kobra 1:10
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 sty 2018, o 22:43

Piszę :)

Soft moze i pojdzie, ale jeszcze trzeba połączyć soft z zyxem...

Na xpi win7 miałem jakieś sterowniki. Tutaj chyba będzie problem. Mojego zyxa bede miał za tydzień w domu, ale Przemek sprawdzal swojego i jakaś kupa...
Oczywiście pzostaje jeszcze ustawienie przez BT z telefonu jak coś, więc tragedii nie ale z ciekawości chciałbym go przez kompa uruchomić...
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1334
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 65 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: kubacki » 22 sty 2018, o 23:27

Da się, ja ustawiałem koledze Mati na swoim win 10 i 7 .
Trzeba tylko sterowniki które gdzieś na kompie mam.
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 sty 2018, o 23:28

Poszukałbyś??
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1334
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 65 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: kubacki » 22 sty 2018, o 23:34

Jutro zerknę,jak coś podaj maila na PW to wyśle działające sterowniki ,instalkę i instrukcje instalacji bo coś kojarzę że była tam jakaś specyficzna kolejność
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7691
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 296 razy
Podziękowano: 441 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 22 sty 2018, o 23:40

wklejcie i załączcie tu: viewtopic.php?f=145&t=3465

może się komuś jeszcze przyda
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 sty 2018, o 23:42

Preniosłem cały watek
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
kamas
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 68
Rejestracja: 08-06-2017
Lokalizacja: Poznań / Czmoń
Podziękował: 3 razy

Postautor: kamas » 23 sty 2018, o 08:10

Przeważnie adapter USB do programowania zyxa, który tak naprawdę jest konwerterem USB->COM, wyrzuca błąd code 10. Tutaj są sterowniki które naprawiają ten błąd:

http://www.totalcardiagnostics.com/supp ... e-10-error
T-REX 500CF; QAV250; TZAGI 1.2m; 2xKyosho Inferno Neo 1:8 Nitro; Tarot 450 Dfc; 2x Kyosho Kobra 1:10
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 sty 2018, o 08:48

Dzięki! Jak tylko przyjdzie zyx sprawdzę czy działa!
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 595
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Carson » 19 sie 2018, o 11:32

Potrzebuje pomocy z uruchomieniem zyx s2. Mam dwie sciagniete apki:
ZYX-S2 PC software 1.1
ZYX4.01EN

Pierwsza dziala (czasami dopiero po kilku probach laczy) ale zdaje sie byc starsza wersja. Druga (4.01) nie chce mi sie w ogole polaczyc. Mam windowsa 10. Olac i ustawiac na starej? na starej tez nie dziala opcja upgrade firmware (a nie wiem jaki jest, zyxa kupilem od Gumi).
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 587
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: gusto » 19 sie 2018, o 11:41

Ja wszystko ustawiam na starej wersji.
Nie robiłem up firmware. ;)
Goblin 420 Sport | Goblin Fireball | X360 |
No ku#&@ następny :) |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 595
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Carson » 19 sie 2018, o 11:51

A mozesz mi podpowiedziec co jak poustawiac? Te wszystkie gainy itd i jak tu w ogole ustawic katy lopat? Dla cykliki i pitch sa osobne? Gdzie sie ustawia reversy serw? W apce czy w zyxie? Kompensacja mi dziala czesciowo poprawnie i katy +- mam odwrotnie :)
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 587
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: gusto » 19 sie 2018, o 12:51

Ustawień zaawansowanych nie dotykam.
W ustawieniach podstawowych naciśnij 3D flight.
Agility dla roll i pitch zrób na 42
Total gain dla obydwu na 37.
Katy łopat to jest chyba ostania zakładka ustawień podstawowych .
Dwa ostatnie suwaki są od obcięcia ruchu serwa ogonowego.
Rewersy ja zmieniałem w apce.
Poziomowanie tarczy masz chyba na przedostatniej zakładce podstawowej .
Ja tak mam u siebie może ktoś ustawił lepiej. ;)
Goblin 420 Sport | Goblin Fireball | X360 |
No ku#&@ następny :) |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
gusto
Elita forum...
Posty: 587
Rejestracja: 11-08-2016
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: gusto » 19 sie 2018, o 23:11

Widzę brak pytań więc T-rex lata. :)
Goblin 420 Sport | Goblin Fireball | X360 |
No ku#&@ następny :) |

Taranis X9D SE
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 595
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Carson » 20 sie 2018, o 07:29

No niestety jeszcze nie. Mam jeszcze sporo do rozkmienienia z tym fbl no i zaprogramowac regiel. A helika nie uniose do poki nie bede mial 100% pewnosci, ze wszystko jest dobrze ustawione bo drugiej szansy przed kretem nie bedzie :D to moze wypunktuje co mnie jeszcze nurtuje i moze mi ktos podpowie :P
1) Czy w apce musze ustawic tak endpointy zeby zakres w zyxie byl od -100 do 100? przy defaultowych ustawieniach w aparaturze, po wychyleniu drągów do skrajnych polozen w aplikacji zyxa wartosci pokazuje ponad 100 np 116, 123 itd. Widzialem, ze w innym fbl Paweł (seria tutoriali na yt) tak to ustawiał ale nie wiem czy to ma zastosowanie do wszystkich systemow fbl
2) Nie ogarniam tematu ustawien ogona... Jedyne co zrobiłem pewnie to ustawiłem zakres ruchu slizgacza tak zeby serwo nie walczylo z oporem. Ale zupelnie nie wiem jak mam ustawic całą resztę (zarowno w opcji z regulacją ogona potkiem w apce jak i tylko na sztywno w fbl).
3) Czy tryb AVCS to to samo co HeadingHold? Bo w fbl wystepują tylko AVCS i NORMAL.
4) jesli odbiornik mam 6ch, to 4 kanaly sa wykorzystywane do serw i 2 pozostają wolne? czy mozliwosc zmiany trybow idle (rozne predkosci) wymaga jednego kanału czy odbywa sie to z "poziomu apki"? Czy jesli ustawie sobie 3 rozne idle to dla kazdego z nich trzeba ustawic rozne gainy ogona?

No to by bylo na ta chwile wszystko :D Czacha mi peka od ilosci informacji i pytan :masakra:
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16742
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1529 razy
Podziękowano: 740 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 sie 2018, o 08:00

A nie możesz to zabrać na bieszczadzka? Jak się mówisz z chłopakami, weźmiesz helika i komputer to nie wierzę że nie pomogą Ci to ustawić, sprawdzić i oblatac.
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 595
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Carson » 20 sie 2018, o 09:07

Jesli nie ogarne sam to bede musial tak zrobic :D
XK K110 / 450 FBL / FS-i6

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość