FBL - dyskusja...

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
tberent
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 21-12-2013
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: tberent » 17 lip 2015, o 23:21

Na spokojnie. Bedzie to super a jak nie to mostek zrobi sue z cyny.
Awatar użytkownika
tberent
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 21-12-2013
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: tberent » 19 lip 2015, o 09:16

I dupa. Zrobiłem mostek i ogon zwariował. Praktycznie cały czas się kręci a i silnik główny jakby stracił mocy zatem pozostaje mi czekać na warszawke jak przy okazji będzie w okolicy tego sklepu
Gajos

Postautor: Gajos » 20 lip 2015, o 06:39

Pracuję blisko WGE, koło południa zajrzę, może mają. Dam Ci znać.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2729
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 318 razy

Postautor: Artu » 20 lip 2015, o 07:52

Tylko nie wchodź do Vega-Tronik, bo tam za 1szt zapłacisz tyle, co za 100szt na wolumenie :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Gajos

Postautor: Gajos » 20 lip 2015, o 09:46

Artur obawiam się, że tylko oni mogą mnieć. Najpierw obszukam resztę.
Gajos

Postautor: Gajos » 20 lip 2015, o 11:42

Niestety, na WGE nikt nie ma. Podjechać na Wolumen?
Awatar użytkownika
tberent
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 21-12-2013
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: tberent » 20 lip 2015, o 12:15

Dzięki Gajos za trud. Jeżeli miałbyś po drodze to było by fajnie?
Awatar użytkownika
kamracik
Stały bywalec...
Posty: 123
Rejestracja: 05-04-2015
Lokalizacja:
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 4 razy

Postautor: kamracik » 20 lip 2015, o 13:09

Ewentualnie nie wiem czy nie szybciej będzie jak poszukasz takiego rezystorka w niepotrzebnej elektronice (niedziałający monitor/laptop etc.). Nawet przecież nie musi być SMD tymczasowo, a tradycyjne oporniki łatwiej dostać.
Gajos

Postautor: Gajos » 20 lip 2015, o 13:27

Chciałem się upewnić, że mają na stamie, ale nie odbierają i nie odpisują. Podjadę jutro w ciemno, ale...
No dobra, już nie kraczę.
Awatar użytkownika
tberent
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 21-12-2013
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: tberent » 20 lip 2015, o 15:47

Spytam u siebie w elektronicznym ale wątpię żeby mieli taką małą wartość i jeszcze mocy 3 W. Ale warto spróbować. Dzięki za radę.
Gajos

Postautor: Gajos » 21 lip 2015, o 08:10

W końcu 3W, czyli to: http://allegro.pl/rezystor-smd-2512-3w- ... 80530.html ?
Tberent, zmierzyłbyś suwmiarką chociaż wymiary dla pewności że wejdzie...
Gajos

Postautor: Gajos » 21 lip 2015, o 11:00

Gdzie wysłać?
gajos.61@wp.pl
Awatar użytkownika
tberent
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 21-12-2013
Lokalizacja: Piotrków Tryb.
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: tberent » 21 lip 2015, o 16:28

Gajos dzięki
Poszedł @
Będzie ok.
Gajos

Postautor: Gajos » 21 lip 2015, o 19:04

Etam, Arturowi dzięki że wyszukał. Strasznie toto wielkie na oko...
Gajos

Postautor: Gajos » 23 lip 2015, o 05:42

Czy klasyczny odbiorniczek samolotowy, typu na przykład:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... enna_.html
da się łatwo ożenić z tanim żyroskopem FBL, typu na przykład:
https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=39514 ?
Do ich współpracy potrzeba czegoś jeszcze?
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2152
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 97 razy

Postautor: lenu » 23 lip 2015, o 07:44

A to jest rozróżnienie na odbiorniki samolotowe i helikopterowe? :P Odbiornik to odbiornik, co jedynie może być zaprojektowany pod daną platformę ale będzie działał wszędzie(chyba:P ). Co do FBL cena w promocji może i atrakcyjna, ale dolicz koszty wysyłki, a wyjdzie ci pewnie tyle co lekko używany zyx, czy nawet kupiony nowy na BG a którego prawie wszyscy znają i potrafią pomóc ustawić odpowiednio, bo tu jak będziesz miał kłopot z ustawieniem może być różnie z tą pomocą.
Wracając do meritum powinno banglać ze sobą.
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13437
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 lip 2015, o 09:08

Dokladnie ja napisał lenu. Odbiornik to odbiornik. O ile nie jest dedykowany i dziwnie zaszyty w modelu (na przykład lama esky, niektóre mikrusy) to jest po prostu uniwersalny pod tym kątem.
FBL system: również polecam ZYXa. S2 na bangabanga kosztuje chyba 39$ z free shipping.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Gajos

Postautor: Gajos » 23 lip 2015, o 10:18

Tak się właśnie łudziłem. Nie działa mi [Dzięki], a więc Dzięki Panowie za info!!!
ZYXa Miruuu też kupię. Pójdzie do V18G01, bo na oryginalnym mam lęki odlecieć dalej, niż na 5m od siebie... :cry:
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13437
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 lip 2015, o 13:14

Gajos pisze:bo na oryginalnym mam lęki odlecieć dalej, niż na 5m od siebie... :cry:

A ja bym powiedział wręcz odwrotnie... "bo na oryginalnym mam lęki podlecieć bliżej niż 5m od siebie
;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Gajos

Postautor: Gajos » 23 lip 2015, o 14:26

Hehe, nie no, tyle to ja już umiem.
Za dużo dłubaniny, żeby przełożyć odbiornik do cypisa i na tańszym ją przetestować. Zdecydowałem się elekrtronikę w ogóle wymienić.

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości