MSH Brain 2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
dismalK
Stały bywalec...
Posty: 191
Rejestracja: 29-09-2015
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: dismalK » 10 lip 2017, o 20:52

Artja pisze:Pokaż jeszcze swoje endpointy na kanale gazu dla tych wartości ze screenów i sprawdź subtrimy.


End pointy (travel) gazu: -131 / +134, Subtrim - wszystkie serwa 100% (czyli default) Subtrimy robione tylko i wyłącznie w brajanie. Tak samo Pitch i cyklik.
Patrząc na tabelkę od Aikusa można dojść do wniosku, że minimalne rozbieżności mogą wynikać z tego, że zakres gazu w apce mam w tej chwili rozszerzony o te 31-34%, bo na standardowych ustawieniach 100-100 wszystko się zgadza z wartościami z tabeli.
Jutro robie reset ESC i nową kalibracje gazu. Odezwę się jakie efekty.

Dzięki bardzo za pomoc Pany :piwo2: :thumb:
"...nawet Diabeł ma swojego Anioła, który stara mu się umilić piekło..."
Black Thunder 700, Scorpion, Spektrum, Msh Brain, Rail...
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 1537
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 149 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: pkali » 11 lip 2017, o 07:27

Gdyby ktoś szukał, to w biedronce natknąłem się na taśmę 3M Scotch.
Obrazek

Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
protos 470, protos mini, gaui MX3, oxy2, blade180cfx, dx9
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 11 lip 2017, o 08:24

Byłem wczoraj, ale widziałem tylko świateczna promocje

Obrazek

Idealna okazja dla tych co kupują prezenty z przyprzedzeniem.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
gumi
Domownik forum...
Posty: 399
Rejestracja: 23-07-2015
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: gumi » 12 lip 2017, o 06:50

Biedronek ci u nas jak stonki, a i biedronka biedronce nie równa.
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 1537
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 149 razy
Podziękowano: 135 razy

Postautor: pkali » 2 sie 2017, o 08:37

Nowinka... szkoda, że nie działa na V1.

YouTube
protos 470, protos mini, gaui MX3, oxy2, blade180cfx, dx9
Awatar użytkownika
mwx
Elita forum...
Posty: 929
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 85 razy

Postautor: mwx » 2 sie 2017, o 13:40

pkali pisze:Nowinka... szkoda, że nie działa na V1.

YouTube


Eee tam. I tak wolałbym telefon/komputer. Trochę czasochłonne to machanie drągiem.
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450
Debil 380
T8FG, 9CAP
krety na JuTubach
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 5623
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 535 razy
Podziękowano: 427 razy

Postautor: aikus » 2 sie 2017, o 14:50

Ale czasem na polu cos szybko poprawic - moze byc.
Fajnie.
Tak jak w ... gdize to ... w Mikado? Ze jest takie kombo - apka i odbiornik z FBLem i absolutnie WSZYSTKO ustawiasz z apki, lacznie z governorem i obrotami na wirniku.
Natomiast wfacajac do Braina: z changeloga wiem, ze oni w jednej z ostatnich wersji softu tez ozenili braina z telemetria Graupnera.
Fajnie i szkoda jednoczesnie.
Fajnie, bo jestem tym potencjalnie zainteresowany.
Szkoda, bo jako jeden z potencjalnie zainteresowannych nie mam w sobie duszy eksperymentatora i nie bede tego probowal uruchamiac... :|
...
Awatar użytkownika
Maniek
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 88
Rejestracja: 27-05-2017
Lokalizacja: Swarzędz
Podziękował: 5 razy

Postautor: Maniek » 3 sie 2017, o 18:57

Jaki jest poprawny sposób na ustawienie ogona? Zrobiłem oczywiście to co w instrukcji, ale na HF natknąłem się jeszcze na PDFa opisującego dodatkowe czynności, co prawda z wersji V1 ale pewnie zasada podobna. Wrzuciłem jako załącznik.
Po skonfigurowaniu w aplikacji Braina, modelem (Gaui X3) można normalnie startować czy konieczne są jakieś zmiany w zakładce Advanced? Napotkałem sporo różnych opinii, więc wolę się upewnić. ;)
Wiem, że ogon trzeba będzie dostroić - chodzi mi głównie o pierwsze loty.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
V977 | Gaui X3 | DX8G2
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1005
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 36 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 3 sie 2017, o 18:59

W X3 latałem na standardowych ustawieniach Braina i problemów nie było. Testował też owy model kolega który lata już bardzo dobrze i też zastrzeżeń nie mial
Goblin Fireball
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 paź 2017, o 13:33

Pytanko mam. Czy mini Brain 2 nadaje sie do dużych helików? Pytam bo jeśli dobrze zrozumiałem, micro już nie..?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
El Grey
Stały bywalec...
Posty: 143
Rejestracja: 12-08-2016
Lokalizacja: Miasto stołeczne Łódź
Podziękowano: 6 razy

Postautor: El Grey » 20 paź 2017, o 14:26

Zgadza się mikro brain 1 i 2 do klasy 450, mini i cała reszta do dużych.
Wszystko do sprawdzenia przez konfiguratora Braina w opcji demo.
CX 450pro v5 DFC, CX 450 Black Angel, Protos 380, Goblin 380, Goblin 500, PA Extra 260 SPEKTRUM DX8 G2
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13436
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1340 razy
Podziękowano: 597 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 20 paź 2017, o 14:46

Dzięki! :)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron