MSH Brain 2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 14841
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1434 razy
Podziękowano: 656 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 12 lut 2018, o 17:34

mwx pisze:ano mogę, ale wtedy już tak fajnie nie trzyma w innych sytuacjach
Wtedy dorzucasz kompensacje na pitchu.

Windcatcher zadał istotne pytanie. Mija radę dotyczy lewo prawo.

Jeśli góra dół to zdejmujesz czułość na ELE.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
windcatcher
Elita forum...
Posty: 1400
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 102 razy

Postautor: windcatcher » 12 lut 2018, o 17:45

Góra dół to trzeba zdjąć D jak dupa na osi Elevatora :) z reguły 5-10 ale czasem nawet 20-30 w bardzo sztywnych konstrukcjach.
iX12, Warp 360, Chase 360, Align 470lm, Oxy3 285, Gaui X3(80), HCP100S i inne latadła --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 1823
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 131 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 12 lut 2018, o 20:18

Lewo-prawo
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450
Debil 380/420
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 27 maja 2018, o 20:19

Czy zwykły kabel mini usb wystarczy do połączenia braina 2 do kompa??
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7037
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 263 razy
Podziękowano: 408 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 27 maja 2018, o 20:26

tak
Helikoptery
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 18:39

Jednak micro usb musi być - mini za duże
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 18:48

Może ktoś podpowiedzieć jak połączyć braina 2 z kompem.
U mnie wyskakuje - no connected......
Choć brain mruga na czerwono więc jest zasilony przez usb
Awatar użytkownika
Tym75
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 22
Rejestracja: 06-01-2016
Lokalizacja: Jaworzno Chełm Śląski
Podziękował: 2 razy

Postautor: Tym75 » 18 cze 2018, o 18:52

kamsolik pisze:Może ktoś podpowiedzieć jak połączyć braina 2 z kompem.
U mnie wyskakuje - no connected......
Choć brain mruga na czerwono więc jest zasilony przez usb
Hej
Podłącz serwa i zasilanie a potem dopiero usb i powinno się połączyć
Tak mnie też nie wystartowało

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Seba
Moja Flota
Mini Tytan E325
Trex 500 EFL PRO
Blade Nano CPS
Aurora 9
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 19:37

Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?
Awatar użytkownika
Tym75
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 22
Rejestracja: 06-01-2016
Lokalizacja: Jaworzno Chełm Śląski
Podziękował: 2 razy

Postautor: Tym75 » 18 cze 2018, o 19:47

kamsolik pisze:Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?
A wejdź w menadżera urządzeń i zobacz jak jest Brain v2 podłączony czy są sterowniki zainstalowane


Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Seba
Moja Flota
Mini Tytan E325
Trex 500 EFL PRO
Blade Nano CPS
Aurora 9
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1149
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 18 cze 2018, o 19:54

kamsolik pisze:Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?

spróbuj na innym kablu mnie na białym od Samsunga się nie łączy,a np na czarnym z LG tak nie wiem czy te kable się czymś różnią ale np ten biały jest od ładowarki fast charge
Oxy 2
Oxy 4
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
bizon220
Domownik forum...
Posty: 444
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bizon220 » 18 cze 2018, o 20:03

Ja zrobiłem przy pierwszym brainie głupi błąd i wtyczkę z BEC podpiąłem odwrotnie. Nawet kontrolki się na Brain świeciły, ale komputer z brain połączyć się nie chciał.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 500,Protos Mini 6S,Quad 220 FPV,Maverick Strada FPV
Taranis
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 1823
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 131 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 18 cze 2018, o 20:28

Brain2 jest zasilany z USB, nie mus mieć zasilania na linii serw żeby komp się z nim połączył.
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450
Debil 380/420
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 21:02

kubacki pisze:spróbuj na innym kablu mnie na białym od Samsunga się nie łączy,a np na czarnym z LG tak nie wiem czy te kable się czymś różnią ale np ten biały jest od ładowarki fast charge

Dzięki - inny kabel i ruszyły od ręki.
Teraz mam problem z ustawieniem travel.
Ailerion mi się dziwnie zachowuje - https://youtu.be/yVyiXWBEaqo
Co to może być?
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1149
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 37 razy

Postautor: kubacki » 18 cze 2018, o 21:06

jak cis to mogę wspomóc w ustawieniach przez tel .
jak będziesz potrzebował informacji to na PW podam numer telefonu
Oxy 2
Oxy 4
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 20 cze 2018, o 19:55

Niestety, ale podejrzenia Kubackiego dotyczące ustawienia złej tarczy na apce okazały się niesłuszne - mam tarczę H1.
Cały czas coś w apce wysyła mi sygnał na braina ( jak nie jest podłączona apka to jest ok) i ten głupieje. Przejrzałem wszystko i nic nie widzę.
Jeszcze raz załączam filmik z dzisiaj:
https://youtu.be/WLmgsbBkzag
Może ktoś miał już taki przypadek?
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 1823
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 131 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 20 cze 2018, o 20:04

To nie wygląda na błąd w ustawieniach, raczej problem sprzętowy.

Masz inny odbiornik żeby sprawdzić na nim?

Od biedy możesz przemapować aileron na inny, spokojniejszy kanał w brainie i w apce, ale to trochę leczenie syfa pudrem. Moim zdaniem coś niedomaga w sprzęcie, tak jakby brain nie mógł dobrze zdekodować sygnału po s.bus'ie.

Podłącz braina i rx do zwykłej baterii 5V żeby wykluczyć siejący BEC
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450
Debil 380/420
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 44
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 20 cze 2018, o 20:56

Nie mam innego odbiornika niestety.
Wydaję mi się, że jakby siał bec to wszystkie kanały, a nie 1
Awatar użytkownika
bizon220
Domownik forum...
Posty: 444
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bizon220 » 20 cze 2018, o 21:08

A może spróbuj podłączyć odbiornik z brain każdy kanał oddzielnie a nie połączeniem sumarycznym.

Może jakaś aktualizacja odbiornika?

Nie wiem czy to coś pomoże, ale ja w odbiorniku XM+ Frsky na kanale 8 mam poziom rssi i jak ten kanał bym przypisał w brainie do jakiejś funkcji, to też nieźle anomalia wychodzą, bo wartość rssi stale się tam zmienia.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 500,Protos Mini 6S,Quad 220 FPV,Maverick Strada FPV
Taranis
Awatar użytkownika
Piotr_T
Stały bywalec...
Posty: 227
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Piotr_T » 21 cze 2018, o 05:45

Wróżenie z fusów, ale w apce na pierwszym kanale nie masz wlączonego "czegoś"? Wyszedłeś od nowego profilu modelu? Co na to monitor kanałów w apce?
Jeśli dasz radę, to przenieś AIL na inny kanał, choć możliwe, że są to wtrącenia z samego nadajnika.

Pozdrawiam,
Piotr.
Protos Mini 3S, V977 i Syma S36
LIDLolek w wersji RC-Electric (robi się)
FlySky FS-I6X

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość