MSH Brain 2

Czy ktoś jeszcze pamięta flybara?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17336
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1571 razy
Podziękowano: 768 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 12 lut 2018, o 17:34

mwx pisze:ano mogę, ale wtedy już tak fajnie nie trzyma w innych sytuacjach
Wtedy dorzucasz kompensacje na pitchu.

Windcatcher zadał istotne pytanie. Mija radę dotyczy lewo prawo.

Jeśli góra dół to zdejmujesz czułość na ELE.
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2292
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 154 razy

Postautor: windcatcher » 12 lut 2018, o 17:45

Góra dół to trzeba zdjąć D jak dupeńka na osi Elevatora :) z reguły 5-10 ale czasem nawet 20-30 w bardzo sztywnych konstrukcjach.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3429
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 290 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 12 lut 2018, o 20:18

Lewo-prawo
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 27 maja 2018, o 20:19

Czy zwykły kabel mini usb wystarczy do połączenia braina 2 do kompa??
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7741
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 298 razy
Podziękowano: 442 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 27 maja 2018, o 20:26

tak
Helikoptery
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 18:39

Jednak micro usb musi być - mini za duże
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 18:48

Może ktoś podpowiedzieć jak połączyć braina 2 z kompem.
U mnie wyskakuje - no connected......
Choć brain mruga na czerwono więc jest zasilony przez usb
Awatar użytkownika
Tym75
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 39
Rejestracja: 06-01-2016
Lokalizacja: Jaworzno Chełm Śląski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Tym75 » 18 cze 2018, o 18:52

kamsolik pisze:Może ktoś podpowiedzieć jak połączyć braina 2 z kompem.
U mnie wyskakuje - no connected......
Choć brain mruga na czerwono więc jest zasilony przez usb
Hej
Podłącz serwa i zasilanie a potem dopiero usb i powinno się połączyć
Tak mnie też nie wystartowało

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Seba
Moja Flota
Mini Tytan E325
Trex 500 EFL PRO
Blade Nano CPS
Aurora 9
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 19:37

Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?
Awatar użytkownika
Tym75
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 39
Rejestracja: 06-01-2016
Lokalizacja: Jaworzno Chełm Śląski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Tym75 » 18 cze 2018, o 19:47

kamsolik pisze:Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?
A wejdź w menadżera urządzeń i zobacz jak jest Brain v2 podłączony czy są sterowniki zainstalowane


Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Seba
Moja Flota
Mini Tytan E325
Trex 500 EFL PRO
Blade Nano CPS
Aurora 9
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1418
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 18 cze 2018, o 19:54

kamsolik pisze:Nic z tego- nie chce się połączyć
Nagrałem jak to robię
https://youtu.be/tTmfSWgpGWI
Może brain walnięty?

spróbuj na innym kablu mnie na białym od Samsunga się nie łączy,a np na czarnym z LG tak nie wiem czy te kable się czymś różnią ale np ten biały jest od ładowarki fast charge
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
bizon220
Elita forum...
Posty: 625
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bizon220 » 18 cze 2018, o 20:03

Ja zrobiłem przy pierwszym brainie głupi błąd i wtyczkę z BEC podpiąłem odwrotnie. Nawet kontrolki się na Brain świeciły, ale komputer z brain połączyć się nie chciał.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 380, Gaui X3 380
Bixler 3, Quad 220 FPV
Traxxas E-Revo
Taranis
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3429
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 290 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 18 cze 2018, o 20:28

Brain2 jest zasilany z USB, nie mus mieć zasilania na linii serw żeby komp się z nim połączył.
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 18 cze 2018, o 21:02

kubacki pisze:spróbuj na innym kablu mnie na białym od Samsunga się nie łączy,a np na czarnym z LG tak nie wiem czy te kable się czymś różnią ale np ten biały jest od ładowarki fast charge

Dzięki - inny kabel i ruszyły od ręki.
Teraz mam problem z ustawieniem travel.
Ailerion mi się dziwnie zachowuje - https://youtu.be/yVyiXWBEaqo
Co to może być?
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1418
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 76 razy
Podziękowano: 43 razy

Postautor: kubacki » 18 cze 2018, o 21:06

jak cis to mogę wspomóc w ustawieniach przez tel .
jak będziesz potrzebował informacji to na PW podam numer telefonu
Oxy 4 Max
Oxy 4 Pro 325
Spektrum IX12
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 20 cze 2018, o 19:55

Niestety, ale podejrzenia Kubackiego dotyczące ustawienia złej tarczy na apce okazały się niesłuszne - mam tarczę H1.
Cały czas coś w apce wysyła mi sygnał na braina ( jak nie jest podłączona apka to jest ok) i ten głupieje. Przejrzałem wszystko i nic nie widzę.
Jeszcze raz załączam filmik z dzisiaj:
https://youtu.be/WLmgsbBkzag
Może ktoś miał już taki przypadek?
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3429
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 23 razy
Podziękowano: 290 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 20 cze 2018, o 20:04

To nie wygląda na błąd w ustawieniach, raczej problem sprzętowy.

Masz inny odbiornik żeby sprawdzić na nim?

Od biedy możesz przemapować aileron na inny, spokojniejszy kanał w brainie i w apce, ale to trochę leczenie syfa pudrem. Moim zdaniem coś niedomaga w sprzęcie, tak jakby brain nie mógł dobrze zdekodować sygnału po s.bus'ie.

Podłącz braina i rx do zwykłej baterii 5V żeby wykluczyć siejący BEC
Awatar użytkownika
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 45
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 1 raz

Postautor: kamsolik » 20 cze 2018, o 20:56

Nie mam innego odbiornika niestety.
Wydaję mi się, że jakby siał bec to wszystkie kanały, a nie 1
Awatar użytkownika
bizon220
Elita forum...
Posty: 625
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: bizon220 » 20 cze 2018, o 21:08

A może spróbuj podłączyć odbiornik z brain każdy kanał oddzielnie a nie połączeniem sumarycznym.

Może jakaś aktualizacja odbiornika?

Nie wiem czy to coś pomoże, ale ja w odbiorniku XM+ Frsky na kanale 8 mam poziom rssi i jak ten kanał bym przypisał w brainie do jakiejś funkcji, to też nieźle anomalia wychodzą, bo wartość rssi stale się tam zmienia.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 380, Gaui X3 380
Bixler 3, Quad 220 FPV
Traxxas E-Revo
Taranis
Awatar użytkownika
Piotr_T
Elita forum...
Posty: 570
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Piotr_T » 21 cze 2018, o 05:45

Wróżenie z fusów, ale w apce na pierwszym kanale nie masz wlączonego "czegoś"? Wyszedłeś od nowego profilu modelu? Co na to monitor kanałów w apce?
Jeśli dasz radę, to przenieś AIL na inny kanał, choć możliwe, że są to wtrącenia z samego nadajnika.

Pozdrawiam,
Piotr.
Wirniki - Protos Mini 3S, ALZRC Devil 450 Pro V2 DFC, WLT V977
Śmigła - LIDLolek w wersji RC-Electric
Koła - WLT A979
FlySky FS-I6X

Wróć do „Systemy FBL”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość