Jaki zasilacz - dyskusja ogólna...

Źródła energii dla naszych ładowarek...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5051
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 1 kwie 2015, o 08:48

Jak wyjdziesz do głównego menu i wciśniesz 5 razy cancel a potem enter to pojawi się dodatkowe menu "Advanced", wtedy ma jeszcze więcej bajeranckich funkcji.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 7194
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 683 razy
Podziękowano: 477 razy

Postautor: aikus » 1 kwie 2015, o 09:11

...
Umi robic nowe pakiety ze starych??
:approve: :approve:

:rotfl:

Spoko, musze miec czas przegrzebac sie przez instrukcje - bez zrozumienia boje sie dotykac niektorych funkcji nawet z normalnego menu, a co dopiero z jakichs ukrytych...

Co tam jest... Kalibracja pewnie... i jakies takie...
trzeba to robic?
Moze lepiej zostawic tak jak jest fabrycznie...?
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5051
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 1 kwie 2015, o 09:19

Po prima, można ustawić moc o 50% większą z kontrolą temperatury ładowarki.
Po aprilis, można włączyć overload i ładować pakiety do 120% pojemności.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 7194
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 683 razy
Podziękowano: 477 razy

Postautor: aikus » 1 kwie 2015, o 09:44

O nie nie nie nie... I raczej nie mow takich rzeczy glosno, bo jeszcze ktos z tego skorzysta...
Dajcie spokoj, co za szatanstwo... zle moce tym musza rzadzic...
A kysz!!
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Posty: 2038
Rejestracja: 28-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 1 kwie 2015, o 21:44

W raytronicu używam overloadu, polecam bo dzięki temu latam po minucie dłużej na pakiecie. Po locie zawsze mam 4.20V na cele.
...
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5051
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 1 kwie 2015, o 21:49

Kurcze, ja używam overlorda i po locie ma 4,2V na cały pakiet :vhappy:

A w związku że 1 kwietnia dobiega do końca to nie męczcie się z tym "Advanced" menu bo to był primaaprilisowy kawał :D
Ostatnio zmieniony 1 kwie 2015, o 21:52 przez Kenobi36, łącznie zmieniany 2 razy.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Posty: 2038
Rejestracja: 28-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 1 kwie 2015, o 21:52

Bo używasz złych pakietów. Zacznij latać na 12S a nie na 1S. Zobaczysz, że G700 będzie żwawszy :D
...
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...
Posty: 179
Rejestracja: 29-01-2013
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 8 razy

Postautor: szkubi » 4 kwie 2015, o 16:50

Ok, jestem po dwóch cyklach ładowania reaktorem. Ładowałem 4 aku 6s3000mah przez płytkę prądem 11A. Ładowarka jest dosyć cicha i dogaduję się z moimi X-Boxiakami ;D Zmartwiło mnie tylko to, że po ładowaniu kilka celi z tych 4 aku miały 4,21V a reszta równo 4,20V ale po wymianie PW z aikusem stwierdzam, że oleję sprawę bo w sumie takie przeładowanie to żadne przeładowanie. Na początku chciałem jeszcze raz ją kalibrować ale były to przypadkowe cele więc w sumie musiałbym korygować wszystkie a po korekcji pewnie okazałoby się, że cele byłyby niedoładowane o tą 0.01V ;p
KDS 450s + KDS K-7XII ---> SPRZEDANY
Tarot 500 ESP złożony i oblatany ;D
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 7194
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 683 razy
Podziękowano: 477 razy

Postautor: aikus » 4 kwie 2015, o 17:32

Aaa bo Ty kalibracje juz robiles, tak?
No to widzisz, nigdy nie bedzie idealnie.
Wszystkie moje ladowarki fabrycznie laduja pakiety do 4,17 - 4,21 na celach i ja to olewam. To jest dobrze. To jest kwestia doslownie ... ulamka miliamperogodziny roznicy.
I 4,21 to tez nie jest przeladowanie! Tak naprawde przeladowanie zaczyna sie chyba ( o ile dobrze pamietam) powyzej 4,25 czy jakos tak, a te podrecznikowe 4,20 zawiera jakas tam malutka rezerwe bezpieczenstwa.

Aha, no a wracajac do meritum: Ja ladowalem wczoraj, 6x3s2200 pradem 20A - daleko jeszcze do mocy maksymalnej, ale pakiety stare i porozjezdzane wiec balanser mial co robic.
Glosnosc pracy ladowarki - jak najbardziej akceptowalna.
chodzi troche glosniej niz Imax B8 przy maksymalnym obciazeniu, ale ma zupelnie inny dzwiek niz Turnigy Mega.
Z Turnigy MEGA nie da sie wysiedzec w pokoju bo ona WYJE.
A ta sobie cichutko szumi, wiec w ogole nie przeszkadza.

Tak sobie mysle, ze w tej Turnigy Mega musze wiatraki powymieniac na jakies inne to tez bedzie cichsza...
Ale poki co wsadziliem ja do samochodu jako ladowarke "Na pole" wiec moze sobie wyc.
Awatar użytkownika
szkubi
Stały bywalec...
Posty: 179
Rejestracja: 29-01-2013
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 8 razy

Postautor: szkubi » 4 kwie 2015, o 18:29

Tak, kalibrację robiłem. Zrobiłem tylko jeden błąd, że mogłem naładować jeden pakiet bez kalibracji i zobaczyć czy przypadkiem fabrycznie nie jest dobrze ustawiona. Na hk ludzie piszą, że fabrycznie jest dobrze skalibrowana więc pewnie nie byłoby tego "problemu". Ale cóż, jest jak jest... a źle w sumie nie jest.

Co do szumu to jest sporo cichsza niż mój gaming (laptop Clevo P170SM-A) z wiatrakami na ostatnim biegu, który jest dosyć głośny. A skoro laptop podczas grania jest głośniejszy od tej ładowarki to szum mi zbytnio nie przeszkadza ;)
KDS 450s + KDS K-7XII ---> SPRZEDANY
Tarot 500 ESP złożony i oblatany ;D
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15426
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1445 razy
Podziękowano: 669 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 maja 2015, o 13:16

Jak w temacie. Tani, dobry i z free shipping ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7208
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 maja 2015, o 13:21

Jakie napięcie?

http://www.aliexpress.com/item/12V-30A- ... 89336.html
Ja mam eFuela i sobie chwalę
Weź tego Della co to o nim Artu pisał - jak znajdziesz.
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15426
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1445 razy
Podziękowano: 669 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 maja 2015, o 13:27

A nie ma ładniejszych? :)

Napięcie 12-18v.

Do tej ładowarki, że względu na ten zasilacz :)


Obrazek
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7208
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 maja 2015, o 13:29

Tu masz ładniejszy

Obrazek
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15426
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1445 razy
Podziękowano: 669 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 maja 2015, o 13:44

No to jesteśmy blisko. Szukam z takim wyglądem a z wcześniejszą cena ;)

Artudelle... coś było... niech se tylko przypomnę...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7208
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 274 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 maja 2015, o 13:46

to w Erze takie mają
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15426
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1445 razy
Podziękowano: 669 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 maja 2015, o 14:11

Dzisiaj zamknięte ;(
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 1 maja 2015, o 14:20

Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15426
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1445 razy
Podziękowano: 669 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 maja 2015, o 14:22

No dobra, jest taniosc, jest moc... Ale ten mi za duży

O co teraz? :D
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 1 maja 2015, o 14:34

Jutro do Ery :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"

Wróć do „Zasilacze”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość