Phoenix

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
kamdz
Stały bywalec...
Posty: 227
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 17:02

Ok pobrałem najnowszą wersję i stworzyłem sesję hasło i login to samo : heliteam
Mógłby ktoś sprawdzić czy ją widzi i czy może ze mną latać? ;)
Awatar użytkownika
kamdz
Stały bywalec...
Posty: 227
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 20:35

Z pomocą Wojtka ustawiliśmy i wszystko działa :)
Mam jeszcze pytanie, czy jest w phoenixie opcja rescue? jak jest to jak się nazywa?
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6130
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 233 razy
Podziękowano: 330 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 29 cze 2017, o 20:37

O ile masz Windows'a to Ctr+Al+Del lub przycisk reset - zawsze pomoże.

Ale w phoenixie nie ma to nie Brain :)
Helikoptery
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Posty: 940
Rejestracja: 06-07-2015
Lokalizacja: Głosków Letnisko
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 41 razy

Postautor: Pan Byku » 29 cze 2017, o 20:48

No nie wiem. Znaczy rescue jako tako nie ma. Ale jest kilka maszyn ze stabilizacją. To są chyba opcje stabilizajcji jaką oferuje marka E-Flite, a co za tym idzie - spektrum, w swoich "zabawkach".
Anyway, troszkę od czapy pomysł używania rescue w symulatorze. Chyba, że chcesz nabrać nawyków jej włączania w realu. Ale i tak uważam, że lepiej nabrać nawyków poprawnych kierunków i samemu odratowywać model, ba, nawet takich, które nie dopuszczą do sytuacji w których zachodzi taka potrzeba.
Tak, droga do tego nie jest usłana różami, ale postępy dają niesamowitą satysfakcję.
Peace.
Sie lata.
Pan Buhaj

Wesoła kompanią:
Kosiarki: V977 + Blade 230S + Oxy 3 Tareq + KDS 360 Chase + G500 Sport
Parapety: FC XL + Synapse EDF + Ultimate + DIY aeroplany
4 kółka: Revo 3.3 + T-Maxx
Awatar użytkownika
kamdz
Stały bywalec...
Posty: 227
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 20:53

A do czego służą opcje:
niskie loty
panic mode
autopilot mode
tryb żyroskopu
włącz governor
kontrola obrotów governor
tryb flybarless?
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Posty: 940
Rejestracja: 06-07-2015
Lokalizacja: Głosków Letnisko
Podziękował: 71 razy
Podziękowano: 41 razy

Postautor: Pan Byku » 29 cze 2017, o 21:16

Panic mode to właśnie taki autolevel w wykonaniu Spektruma - wiem, bo posiadam Blade'a i działa ;) W Phoenixie nie sprawdzałem w helikach.
Co do reszty... nie mam pojęcia i naprawdę chciałbym zobaczyć, poczuć, różnice z włączoną/wyłączoną ktorąkolwiek z tych opcji ;)
Może będziesz pierwszy który je przetestuje? Hmm?
@edit
Tryb żyroskopu jest domyślnie włączony dla niektórych małych helików bodaj i jego zadaniem jest ograniczenie wychyłów lewo/prawo, przód/tył.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, o 21:16 przez Pan Byku, łącznie zmieniany 1 raz.
Sie lata.
Pan Buhaj

Wesoła kompanią:
Kosiarki: V977 + Blade 230S + Oxy 3 Tareq + KDS 360 Chase + G500 Sport
Parapety: FC XL + Synapse EDF + Ultimate + DIY aeroplany
4 kółka: Revo 3.3 + T-Maxx
Awatar użytkownika
kamdz
Stały bywalec...
Posty: 227
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 21:17

Pan Byku pisze:Panic mode to właśnie taki autolevel w wykonaniu Spektruma - wiem, bo posiadam Blade'a i działa ;) W Phoenixie nie sprawdzałem w helikach.
Co do reszty... nie mam pojęcia i naprawdę chciałbym zobaczyć, poczuć, różnice z włączoną/wyłączoną ktorąkolwiek z tych opcji ;)
Może będziesz pierwszy który je przetestuje? Hmm?


Jak nikt inny nas nie oświeci to może będę pierwszy :thumb: :juppi: :vhappy:

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość