Phoenix

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
kamdz
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 17:02

Ok pobrałem najnowszą wersję i stworzyłem sesję hasło i login to samo : heliteam
Mógłby ktoś sprawdzić czy ją widzi i czy może ze mną latać? ;)
Awatar użytkownika
kamdz
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 20:35

Z pomocą Wojtka ustawiliśmy i wszystko działa :)
Mam jeszcze pytanie, czy jest w phoenixie opcja rescue? jak jest to jak się nazywa?
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6339
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 234 razy
Podziękowano: 349 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 29 cze 2017, o 20:37

O ile masz Windows'a to Ctr+Al+Del lub przycisk reset - zawsze pomoże.

Ale w phoenixie nie ma to nie Brain :)
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Posty: 990
Rejestracja: 06-07-2015
Lokalizacja: Głosków Letnisko
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Pan Byku » 29 cze 2017, o 20:48

No nie wiem. Znaczy rescue jako tako nie ma. Ale jest kilka maszyn ze stabilizacją. To są chyba opcje stabilizajcji jaką oferuje marka E-Flite, a co za tym idzie - spektrum, w swoich "zabawkach".
Anyway, troszkę od czapy pomysł używania rescue w symulatorze. Chyba, że chcesz nabrać nawyków jej włączania w realu. Ale i tak uważam, że lepiej nabrać nawyków poprawnych kierunków i samemu odratowywać model, ba, nawet takich, które nie dopuszczą do sytuacji w których zachodzi taka potrzeba.
Tak, droga do tego nie jest usłana różami, ale postępy dają niesamowitą satysfakcję.
Peace.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
kamdz
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 20:53

A do czego służą opcje:
niskie loty
panic mode
autopilot mode
tryb żyroskopu
włącz governor
kontrola obrotów governor
tryb flybarless?
Awatar użytkownika
Pan Byku
Elita forum...
Posty: 990
Rejestracja: 06-07-2015
Lokalizacja: Głosków Letnisko
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Pan Byku » 29 cze 2017, o 21:16

Panic mode to właśnie taki autolevel w wykonaniu Spektruma - wiem, bo posiadam Blade'a i działa ;) W Phoenixie nie sprawdzałem w helikach.
Co do reszty... nie mam pojęcia i naprawdę chciałbym zobaczyć, poczuć, różnice z włączoną/wyłączoną ktorąkolwiek z tych opcji ;)
Może będziesz pierwszy który je przetestuje? Hmm?
@edit
Tryb żyroskopu jest domyślnie włączony dla niektórych małych helików bodaj i jego zadaniem jest ograniczenie wychyłów lewo/prawo, przód/tył.
Ostatnio zmieniony 29 cze 2017, o 21:16 przez Pan Byku, łącznie zmieniany 1 raz.
Sie lata.
Pan Buhaj
RC addicted
Awatar użytkownika
kamdz
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 24-04-2017
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 43 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: kamdz » 29 cze 2017, o 21:17

Pan Byku pisze:Panic mode to właśnie taki autolevel w wykonaniu Spektruma - wiem, bo posiadam Blade'a i działa ;) W Phoenixie nie sprawdzałem w helikach.
Co do reszty... nie mam pojęcia i naprawdę chciałbym zobaczyć, poczuć, różnice z włączoną/wyłączoną ktorąkolwiek z tych opcji ;)
Może będziesz pierwszy który je przetestuje? Hmm?


Jak nikt inny nas nie oświeci to może będę pierwszy :thumb: :juppi: :vhappy:
kamsolik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 13
Rejestracja: 18-02-2015
Lokalizacja: Trójmiasto

Postautor: kamsolik » 8 paź 2017, o 09:27

Jaka aparatura nadaję się do oryginalnego Phoenix a, używana tylko do symulatora? Chodzi o to , aby nie kupować żadnych przejściówek i nie wydać majątku na apkę tylko do sim
Awatar użytkownika
Myszor
Stały bywalec...
Posty: 198
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 2 razy

Postautor: Myszor » 8 paź 2017, o 13:02

Phoenix is supplied with its own USB interface which must be connected to the training port of a compatible radio/transmitter in order to successfully control the simulated models. Some makes/models of radio may require an extra adaptor. A full list of compatible radios can be found below:

• All JR MC/MX (no adaptor required) - ** MC-series requires "DSC Interface" Accessory **

• Spektrum DX4e / DX6 / DX6i / DX7 / DX7S / DX8 / DX9 / DX10 / DX10t / DX18 (no adaptor required)*

* Please note that DXe & DX6e with wireless trainnig ports and the DX7 Special Edition "SE" version are not compatible with Phoenix

• Spektrum DX5e older-style with SIDE training port ("DX5e adaptor" required)

• Spektrum DX5e new-style with REAR training port (no adaptor required)

• All Futaba ("Futaba/Hitec round" or "Futaba square" adaptor required)

• Futaba FX-18 with 2.5mm stereo training port ("Futaba FX-18" adaptor required)

• Hitec Aurora (no adaptor required)

• All Hitec except "Aurora" and "Flash" Series ("Futaba/Hitec adaptor" required - "Aurora" requires no adaptor - "Flash 7" is not compatible)

• All Multiplex except "Smart SX" ("Multiplex" adaptor required)

• All Sanwa RD and RDS series ("Sanwa adaptor" required)

• E-sky ETB41 2.4 ghz (no adaptor required)

• Other E-sky ("Mini-DIN adaptor" required)

• Co-Pilot ("Mini-DIN adaptor" required)

• Blade CX, CP, CP+, CP Pro – ("RTMAMINIDIN - PHOENIX MINI-DIN (ESKY) adapter" is required)

• Blade CX2, CX3, CP Pro 2, Blade SR – no adapter is needed

• Parkzone Transmitters with training jack ("DX5e adaptor" required)

• Art-tech 100B (no adaptor required)

• Art-tech 100C ("Art-tech 100C adaptor" required)

• Walkera 2401, 2601 (Using "MINI-DIN adaptor" supplied with transmitter)

• Walkera 2402, 2602 ("Walkera 2801 adaptor" required)

• Walkera 2801 ("Walkera 2801 adaptor" required)

• Graupner MX series (no adaptor required)

• Graupner MC series (requires Graupner DSC accessory)

Please note that the following transmitters are not supported:

• DXe and DX6e with wireless training port
• USB controller devices and joysticks
• Spektrum DX7 "SE" version (This radio has no training output for R/C simulators)
• Hobbyzone transmitters and any transmitter included with ParkZone or E-Flite Ultra Micro products
• All Walkera except 2401, 2601, 2402, 2602 and 2801 (see above)
• Any other transmitter without a compatible training port
• Hitec Flash 7

Pozdr.
Blade 230S, OXY 3 TE, DJI Spark i DX18
Protos Max V2 Evoluzione - Leggero (w budowie),

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość