Symulator "21 in 1" i inne pirackie wydania

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
TomRar
Domownik forum...
Posty: 383
Rejestracja: 17-07-2015
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: TomRar » 14 lip 2016, o 15:26

Artu pisze:Mając model/modele za kilka tysięcy PLN-ów, żałować kilka "stówek" na oryginalny legalny symulator, to jak dla mnie zwyczajne sknerstwo


A kto tu mówi o kilku tysiącach :D Prawdziwy model - model kupiony lub zbudowany w prawdziwym życiu, a nie w świecie wirtualnym. Definicja mylnie interpretowana jako model najwyższej klasy przeznaczony wyłącznie dla ekspertów modelarstwa :D

Ja już pisałem że ten chiński symulator mi potrzebny do nauki podstaw na samolotach i może na helikopterach, a więc symulator 30zł a samolot 150-200zł. Dziwacznie by wyglądała taka sytuacja: samolot 150zł, symulator 400zł :D
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 14617
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1427 razy
Podziękowano: 656 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 14 lip 2016, o 15:48

Wydaje mi sie ze dyskusja zbacza na zly tor. Za chwile przejdziemy na dyskusje o tym kto placi, kto nie placi a kto mowi ze placi chociaz nie placi abonamentu telewizyjnego.

To ze to pirat zostało juz powiedziane.

Natomiast to co mnie zadziwia to to, ze jest on dostepny rowniez w polskich sklepach modelarskich. A przynajmniej był jeszcze niedawno (dzisiaj nie sprawdzalem).
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
kajan
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 51
Rejestracja: 08-09-2015
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 5 razy

Postautor: kajan » 14 lip 2016, o 15:50

Artu pisze:
TomRar pisze:Lepiej katować chińskiego symulatora niż prawdziwe modele :)

Mając model/modele za kilka tysięcy PLN-ów, żałować kilka "stówek" na oryginalny legalny symulator, to jak dla mnie zwyczajne sknerstwo :masakra:
Pomimo, że nie użytkuję tak drogich modeli, to zakupiłem swojego czasu ("z drugiej ręki") Phoenix-a oraz RealFlight-a, na których obecnie trenuje mój syn :thumb:

Po pierwsze to nie jest forum o moralności, prawie, ekonomii, postawach i światopoglądzie tylko o helikopterach
Po drugie prawa autorskie w obecnym kształcie to anachronizm i wymuszanie "cudów" na użytkowniku
Po trzecie mój helik kosztował zdaje się 384 zł i drugie tyle worek części
Po czwarte (dlatego - patrz p. 3) kupiłem tylko RF Basic za 320 zł który stanowi 83% ceny helika
Po piąte zakup od Chińczyka jest w pełni legalny
Po szóste może wrócimy do meritum sprawy
v977, v950, XK110, HK450, Turingy x9, RF7.5 ;)
Awatar użytkownika
Adam12
Domownik forum...
Posty: 363
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: Adam12 » 24 lip 2016, o 21:08

aikus pisze:..Zawsze mozna zadowolic sie w pelni legalnym, darmowym i rowniez calkiem przyzwoicie dzialacym symulatorem helikoptera klasy 450 - HeliSimRc. ........Prawdopodobnie mam gdzies instalke ... Jak ktos chce - moge wystawic..

@Aikus - dużo to waży ? Wstawisz na jakąś stronę czy w ratach na maila ? Coś bym popróbował innego symka.
T 450; X3 (380); DX6i
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 6625
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 640 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: aikus » 31 lip 2016, o 23:09

Sorka, jakos zapomnialem o temacie...
W pelni legalny i darmowy prosty i naprawde niezly symulator helikoptera klasy 450, HeliSimRC do pobrania stad:

https://drive.google.com/file/d/0BxVoZM ... sp=sharing
Awatar użytkownika
Adam12
Domownik forum...
Posty: 363
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: Adam12 » 2 sie 2016, o 19:29

Dzięki. @aikus - miałeś jakieś problemy z kalibracją ? U mnie prawy drążek jest po kalibracji jakby obrócony o 90 stopni hmm
T 450; X3 (380); DX6i
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 6625
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 640 razy
Podziękowano: 465 razy

Postautor: aikus » 2 sie 2016, o 20:21

Kanaly musisz zamienic miejscami moze??
Zasadniczo jakichs nie wiem jakich problemow nie mialem...
Awatar użytkownika
Crazy_fly
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 47
Rejestracja: 09-11-2012
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Postautor: Crazy_fly » 17 lut 2018, o 23:21

czy ktoś używał tego "22in1" lub podobnego z apkami SPEKTRUM ?
https://www.banggood.com/22-in-1-RC-Fli ... rehouse=CN
lub
https://www.banggood.com/All-In-One-Gol ... rehouse=CN

mam oryginał phoenixa w pracy, ale szukam drugiego do domu, może gdzieś będę miał czas poćwiczyć. W opisie chińczyków nie mogę się doszukać info o SPEKTRUM
DX8
500PRO+ar7200bx
450proV2+ZYX-S2 "glebogryzarka"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 14617
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1427 razy
Podziękowano: 656 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 17 lut 2018, o 23:35

Nie znam spekruma, ale nie widze pwodu żeby symek chodził ze wszystkim z wyjątkiem spektruma.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Adam12
Domownik forum...
Posty: 363
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: Adam12 » 18 lut 2018, o 17:44

Działa. Mam z DX6i i nie ma problemu. Czasem tylko wtyki jack są dziwne i np nie wsuwasz do oporu tylko zostawiasz 1mm wysunięty. Używam z Phoenixem.
T 450; X3 (380); DX6i
Awatar użytkownika
Crazy_fly
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 47
Rejestracja: 09-11-2012
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 4 razy

Postautor: Crazy_fly » 20 lut 2018, o 16:23

Ok. Thx
DX8
500PRO+ar7200bx
450proV2+ZYX-S2 "glebogryzarka"

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości