Heli-x

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2030
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 151 razy
Podziękowano: 166 razy

Postautor: pkali » 29 lis 2018, o 08:43

Mam porównanie pomiędzy phoenixem, realflightem i accurc. Do pierwszego już nie wrócę, do ostatniego wracam co jakiś czas w nadziei, że symulator nie jest już średnio działającą betą.
Zanim zdecydujecie się na zakup accu sprawdźcie czy będzie Wam dobrze działać na Waszym kompie. Program jest źle zoptymalizowany. Dopiero ostatnia aktualizacja z 15 listopada sprawiła, że się nie tnie na moim kompie stacjonarnym. Laptop wciąż nie daje rady. Wbudowany w symka optymalizator ustawień wybiera najwyższe, a obraz przycina nawet na najniższych. Co mi jeszcze przeszkadza? W niektórych sceneriach zanikają cienie, w porównaniu do realflighta uszkodzenia helika przy krecie to jakaś kpina.
Realflight- świetny graficznie z masą (niestety starych) helików. Latam na nim.

Tapatalk
protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx, dx9

sorry, nie mogłem się powstrzumać, najebany jestem :)
Awatar użytkownika
JurekG
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 39
Rejestracja: 21-05-2018
Lokalizacja: Mielec

Postautor: JurekG » 29 lis 2018, o 10:36

Pkali,
czy mimo że Twój komputer spełniał wymagania sprzętowo
https://accurc.com/shop/
to były kłopoty z programem ? Mój Dell Latitude E5410 niby spełnia te warunki.
Czy jak na demo działa ok to i na kupionym jest tak samo ?

Jeszcze jedno pytanie za nim w to wejdę, czy ta platforma do gier Steam jest bezpieczna ?
Pozdrawiam, Jurek

ALZRC 450 Devil pro V2 FBL pierwsze próby, V977, V911, wszystko z Flysky FS-TH9X z ER9X.
Awatar użytkownika
Carson
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Carson » 29 lis 2018, o 10:50

pkali pisze, ze na lapie odpalal. U mnie smiga bez problemu na kompie i5 2400, 8gb, 1050ti. Aczkolwiek w warsztacie (tam gdzie mozna sobie skladac helika na wybranych czesciach) sa spadki klatek. Ogolnie symek jest wymagajacy jesli chodzi o sprzet bardziej niz te wiekowe symki typu phoenix czy rf.
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
pkali
Lider forum...
Posty: 2030
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 151 razy
Podziękowano: 166 razy

Postautor: pkali » 29 lis 2018, o 11:11

Laptop spełnia wymagania minimalne. Wg autodiagnostyki wbudowanej w symulator wydajność sprzętu jest na poziomie 4 z 5cio stopniwej skali. Większość ustawień program podbija na wysokie. Problemem nie jest mała ilość klatek tylko przycinki.

Tapatalk
protos 380, protos mini, gaui MX3, 2oxy2, blade180cfx, dx9

sorry, nie mogłem się powstrzumać, najebany jestem :)
Awatar użytkownika
Carson
Domownik forum...
Posty: 251
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Carson » 29 lis 2018, o 11:27

to nie pozostaje nic innego jak pobranie demka i przetestowanie na wlasnym sprzecie ;)
XK K110 / 450 FBL / FS-i6

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości