NeXt - CGM rc Heli Flight Simulator

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4281
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 344 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 22 lut 2019, o 23:35

Ale nie wolno.
Awatar użytkownika
mikegsx400
Elita forum...
Posty: 1105
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Pruszków/W-wa
Podziękował: 60 razy
Podziękowano: 58 razy

Postautor: mikegsx400 » 22 lut 2019, o 23:47

jeśli czegoś nie wolno, ale sie bardzo chce - to można :P
"gdybyś chciał nas kiedyś odwiedzić, zadzwoń najpierw, żeby na pewno nie było mnie w domu"
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 926
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 145 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 22 lut 2019, o 23:57

Kupić i nadal mieć pirata, lekko bez sensu :-)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
sl8er
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 48
Rejestracja: 20-05-2018
Lokalizacja: Drezno
Podziękowano: 3 razy

Postautor: sl8er » 18 mar 2019, o 13:36

czasami mozna wychaczyc za jakies 30€ na niemieckim ebayu, albo na kleinanzeigen. Pudelka i plyty nie potrzeba, wiec sprzedajacy wyslal mi tylko kod aktywujacy. Mozna zainstalowac na dwoch komputerach przy czym trzeba pamietac zeby przy zmianie komputera, czy nawet samej karty graficznej wymeldowac program bo potem trzeba liczyc na dobry humor tworcy programu ze wykasuje z rejestru (ja zmienilem komputer wiec jedna licencja w pi...u). Co do kupna wersji uzywanej tworca programu pisze ze nie ma ona wsparcia technicznego ale nie ma nic przeciwko odsprzedazy, trzeba sie upewnic ze wlasciciel programu wymelduje na obu komputerach i gra gitara :) Ostatni punkt FAQ na stronie NEXTa.
T rex/Gartt 700 - skookum 720
T rex 600 6s - spirit pro
Goblin/Devil 380 - spirit pro
Tarot 450 - spirit
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 941
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 25 razy

Postautor: Bi0ly » 27 mar 2019, o 17:06

A widzieliście ten bajerek ??


YouTube

Też myślę nad nowym symkiem i Next mi się bardzo podoba. Mam DEMO, ale nie mam jak apki podłączyć. Alternatywa z filmu świetna, zwłaszcza żeby sobie człowiek mógł wreszcie polatać bez kabla na stojąco przed telewizorem. Niby można na przedłużaczu USB i na Pheonixsie, ale to już nie to samo :P
MSH 380 \XL 380\ Goblin 550\2 x Oxy 2 \XL 480- DX9

Pozdrawiam Bi0ly - nie męcz się, wystarczy bioły ;)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18259
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1658 razy
Podziękowano: 814 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 27 mar 2019, o 17:09

Dongiel bezprzewodowy możesz zrobić w 15 minut. Potrzebujesz tylko dongla z bg o jakiś najtańszy odbiornik na ppm-ie.

Opisywałem niedawno co i jak ;)
Awatar użytkownika
Zybidk
Stały bywalec...
Posty: 193
Rejestracja: 30-11-2015
Lokalizacja: Fanø (Dania)
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 10 razy

Postautor: Zybidk » 27 mar 2019, o 17:09

Bi0ly pisze:A widzieliście ten bajerek ??



Też myślę nad nowym symkiem i Next mi się bardzo podoba. Mam DEMO, ale nie mam jak apki podłączyć. Alternatywa z filmu świetna, zwłaszcza żeby sobie człowiek mógł wreszcie polatać bez kabla na stojąco przed telewizorem. Niby można na przedłużaczu USB i na Pheonixsie, ale to już nie to samo :P

Ja kupiłem next razem z adapterem. Fajna sprawa. Podłączasz swój odbiornik i możesz latać bez problemu. Przy phoenixie ten kabel czasami denerwował
Zybidk
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18259
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1658 razy
Podziękowano: 814 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 27 mar 2019, o 17:12

Ale dongle z kablem na odbiornik też można gotowe kupić. Ja dlubalem bo schowałem odbiornik w donglu na stałe.

viewtopic.php?f=149&t=8890

Obrazek
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4281
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 344 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 27 mar 2019, o 23:20

miruuu pisze:Ja dlubalem bo schowałem odbiornik w donglu na stałe.

viewtopic.php?f=149&t=8890


Taa.. sam... dzięki za pamięć. :swir:
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18259
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1658 razy
Podziękowano: 814 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 27 mar 2019, o 23:40

Ależ proszę, jakby zajrzał do postu z linku (a dokładniej jesgo ostatniego zdania) to podziekowałbyś jeszcze bardziej :D
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2200
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 206 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 8 kwie 2019, o 00:41

Ależ z tego gościa zrobił się narcysta...
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Osa
Domownik forum...
Posty: 342
Rejestracja: 18-01-2014
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Osa » 6 maja 2019, o 20:33

Dzisiaj sciągnąłem ten symulator. Szkoda, że po Jack jack nie działa. Input monitor wykrywa vJoy i pokazuje wychylenia drążków więc niby powinno działać, niestety brak reakcji modelu.
Oxy 4
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 926
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 145 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 6 maja 2019, o 21:08

A nie masz czasami więcej urządzeń ala joystick? Next śwituje wtedy. Trochę żenujące ale next tak ma.
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
Osa
Domownik forum...
Posty: 342
Rejestracja: 18-01-2014
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Osa » 6 maja 2019, o 21:17

Nie, mam zainstalowany SmartPropPlus, w nim siedzi vJoy. Na Aerofly działa, na Next`cie jeszcze nie uruchomiłem.
Nadajnik Turnigy 9XR Pro, teraz na dokładkę padła mi bakteria w nadajniku i lipa z prób. :( :wall2:
Oxy 4
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
Osa
Domownik forum...
Posty: 342
Rejestracja: 18-01-2014
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Osa » 9 maja 2019, o 19:44

Otóż działa na połączeniu jack-jack.
Oxy 4
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
Carson
Faraon
Posty: 1407
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 132 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Carson » 9 maja 2019, o 23:03

Na tym SmartPropPlus nie da sie normalnie latac ;) Przerabialem to i tylko sie wkurzalem. Kup sobie normalnego dongla i zaoszczedzisz nerwow
Awatar użytkownika
Osa
Domownik forum...
Posty: 342
Rejestracja: 18-01-2014
Lokalizacja: Józefów (ten koło Błonia)
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Osa » 10 maja 2019, o 01:45

Drugi miesiąc idzie, taki lajf, a latać się chce.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Oxy 4
Pozdrawiam Adam
Awatar użytkownika
mak
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 87
Rejestracja: 14-06-2019
Lokalizacja: Złotokłos / Sydney
Podziękowano: 5 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mak » 20 cze 2019, o 04:52

Jako ciągle stosunkowo świeży pilot heli przerobiłem wiele symulatorów (RF/7/X/8, Phoenix, HeliX, AccuRC, neXt). Dla początkującego, do nauki orientacji i podstawowego latania, to w zasadzie wszystko jedno.

Potem jednak neXt pokazuje pazura. Fizyka lotu chyba najlepiej oddana (wg mojej subiektywnej oceny oczywiście). Chodzi natywnie na Windows / Linux / Mac OS. Nie ma dużych wymagań sprzętowych - mój młodszy syn lata na iMac z 2011, przy całkiem przyjemnych ustawieniach graficznych i bez problemu ma 60 fps. Wykorzystuje każdy dongle, który w systemie jest widoczny jako gaming device. Ma fajny tryb latania sieciowego.

Co do dongla, to dla FrSky od stosunkowo niedawna jest dostępny USB dongle XSR-SIM. Daje 16 kanałów (8 proporcjonalnych i 8 przełączników). Z punktu widzenia radia pracuje jako odbiornik w trybie D16, w systemie widoczny jako standardowy gaming device.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 18259
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1658 razy
Podziękowano: 814 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 paź 2019, o 07:09

Jest jakaś strona, z której można dociągnąć dodatkowe modele (głównie chodzi mi o samoloty, których mało) i lotniska (jakieś inne sale)?
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4281
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 344 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 23 paź 2019, o 07:16

Nie. Pobierasz ze strony zaktualizowany program i instalujesz od nowa - tylko tak dorzucisz nowe maszyny.
Symulacja samolotów w Next jest tragiczna - do latania nimi chyba lepiej odpalić nawet starego RFa.

Lotniska pobierasz w menu z wyborem lotniska (wyświetlają się z prawej do pobrania) ale też tylko oficjalne. Możesz zrobić sobie sam, ale musisz miec panoramiczną fotę o jakichś tam konkretnych parametrach.

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość