RealFlight

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 908
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 2 kwie 2019, o 16:00

Jak kupię RF 8 na steam, to czy będzie działać normalnie apka podłączona przez USB PPM tak jak inne symulatory? Mam na myśli zwyczajny interface PPM nie te piraty z przełącznikiem. Wydaje mi się, że tak, ale wolę się upewnić przed wydaniem kasy.
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1092
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 8 wrz 2019, o 09:22

Moje cwiczenia na orientacje czyli flipy w rozne strony i w roznym polozeniu helika + przechodzenie w locie miedzy plecami/brzuchem/bokiem :) Mega pomaga na lace. Jak zaczynalem sie uczyc latac i kombinowac na plecach to wymyslilem sobie haslo bezpieczenstwa czyli jak helik zaczal mi nurkowac na plecach to szlo szybkie pytanie w glowie: co chce uniesc do gory zeby wypoziomowac helika? ogon czy dziub i to odpowiadalo ruchowi prawego draga. Uratowlo mi du.e wiele razy i w sumie nadal zdarza mi sie z tego korzystac :)


YouTube
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
Adam12
Elita forum...
Posty: 692
Rejestracja: 31-10-2015
Lokalizacja: Podhale
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 20 razy

Postautor: Adam12 » 8 wrz 2019, o 16:09

Carson pisze:Moje cwiczenia na orientacje ...

@Carson, ale ty mnie drażnisz _killer Zarąbiste postępy :thumb:
Gaui X3; Trex 470L; Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 908
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 8 wrz 2019, o 19:45

@Carson, jak patrzę na Twoje postępy to mi się latać odechciewa :-) Robisz sobie jakieś plany ćwiczeń? Czy po prostu latasz?
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1092
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 8 wrz 2019, o 21:28

Wrzucam filmiki, zeby motywowac i Was i siebie :piwo2: Nie no planow nie mam. Na poczatku rozbijalem sie mikrusem na polach, po tym przyszla ochota na wiekszy model i kupilem od Adama 450tke. W grudniu kupilem sobie dongla do RFa i polubilem sie z symkiem. Znalazlem fajny poradnik na helifreak From tail-in to all 8s and funnels in 6 months i tez go walkowalem ale tak bez przesady - nie trzymalem sie kurczowo tylko ogarnialem po kolei rzeczy. Po kilku glupich kretach przyjalem zasade, ze nie probuje w realu nic czego chociaz w malym stopniu nie wylatalem w symku. Mysle, ze najwieksza robote robi regularne odpalanie symka, nawet na kilka minut i latajac glupoty. Latam na symku kilka razy w tygodniu wieczorami (czasami nawet tylko kilka minut) ale nie robie tego na sile. Wkrecilem sie a widzac efekty symkowania mam ochote na jeszcze wiecej :thumb:

ps. ameryki nie odkryje jak napisze, ze podstawa do 3d jest opanowanie podstawowego-prostego latania przodem, tylem, bokami na brzuchu i plechach (+flipy). Jak sie w to wlatasz to rozne figury zaczynasz lapac z duzo wieksza latwoscia.
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 3877
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 310 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 9 wrz 2019, o 16:17

No właśnie latanie głupot mało daje.
Zdecydowanie pomaga piłowanie po kolei, wg planu, ale to jest nudne.
15 minut takiego "zdyscyplinowanego" ćwiczenia dziennie to optimum, ale po czasie zaczyna się gdzieś w oddali mózgownicy pojawiać pytanie : "czy to ma być rozrywka, czy kolejna robota?"
I tak szlag trafia całą motywację i postępy. ;)
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1092
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 9 wrz 2019, o 17:29

Moze zle sie wyrazilem :D Nie chodzilo mi o to zeby caly czas latac glupoty tylko zeby regularnie wlaczac symka i latac, nawet jesli mialyby to byc glupoty (w przerwie miedzy nauka konkretnej rzeczy). IMO kazda minuta spedzona przy aparaturze i heliku poprawia synchronizowanie pracy dwoch rak :)
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 908
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 30 razy

Postautor: gcze » 9 wrz 2019, o 18:25

Mi się wydawało, że już mam opanowane kierunki, pirozawis (mikrusem nawet w nocy przy porywistym wietrze nie tracę orientacji) Chciałem zacząć trenować śmiganie na plecach, a okazało się, że za nic nie jestem w stanie polecieć do tyłu, nawet w locie postępowym potrafię zaliczyć kreta na symku. Muszę po kolei zacząć ćwiczyć, bo to obciach straszny :-)
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
Kurian
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 3
Rejestracja: 27-11-2019
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: Kurian » 29 lis 2019, o 11:58

Mam takie pytanie dla niektorych tu moze smieszne. Zaczynam przygoade z helikopterkami i narazie opanowuje malutkiego blade ale mam juz zakupuonego na odlegla przyszlosc t rexa 450 sport i ten symulator w eersji 9 . Chcialbym zapytac czy po zainstalowaniu mozna od razubwczytac model i uczyc sie latac czy trzeba jakos go pod ten helikopter specjalnie ustawiac? Kalibrowac?. I czy cwiczyc to na aparaturce dodanej do symulatora czy od razu na tej co sie bedzie latac w realu( posiadam dx6)
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17670
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 29 lis 2019, o 12:04

Podłaczasz nadajnik, który masz i go jedynie kalibrujesz (zeby symulator znał zakresy jego kanałów. Reszta zadziała od razu :)

Btw. Mógłbyś uzupełnić profil (awatar, lokalizacja)? Tak tu dziwnie mamy ;)
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 1092
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 79 razy
Podziękowano: 28 razy

Postautor: Carson » 29 lis 2019, o 12:32

Ja polecam zrobic sobie w apce (dx6) osobny defaultowy profil dla symka. Jak juz zaczniesz troche latac i kombinowac z expo i innymi rzeczami to bedziesz musial prawdopodobnie na nowo kalibrowac nadajnik w symku jesli do symka i helika bedziesz uzywal tego samego profilu w apce.
LOGO 480 (520mm) / X360 / FS-i6 // Turnigy SCT 2WD / FS-GT3B
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17670
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1604 razy
Podziękowano: 783 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 29 lis 2019, o 14:09

No o tym nie pisałem, ale tak tak, symek to traktujemy jako osobny model

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość