AeroFly

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
GRACZ76
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 28
Rejestracja: 18-09-2011
Lokalizacja: Otwock
Podziękował: 4 razy

Postautor: GRACZ76 » 13 paź 2011, o 18:37

Witam
Posiadam apke TURNIGY TGY9 oraz symylator AeroFly Professional Deluxe i w żaden sposób nie mogę lub pewnie nie potrafię tego razem z grać.
Czy ktoś wie o co mi chodzi,jeśli tak to z góry wielkie dzieki za pomoc
ps. to zestawienie już u mnie działało
______________________
Pozdrawiam-Grzegorz

Align T-Rex 550 E
Spektrum DX7s
Phoenix RC
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 404
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: valoos » 13 paź 2011, o 22:03

Chyba na początek trzeba ustalić czy to wina programu czy apki. Mi ta apka wywinęła dwa numery - jeden z nich to własnie pokaszanienie pojedynczej konfiguracji konfiguracji. Dokładnie tej przygotowanej pod symulator, a za drugim razem cała się zresetowała (grzecznie ostrzegła o tym, że własnie robi restoring settings, ale nie wiem do teraz co było przyczyną).

Po mojemu, jeżeli programu nie tykałeś to jedziesz na apce nową konfigurację pod symka.

aha pokaszanienie polegało na tym, że ustawienie wyglądały poprawnie (w zasadzie nic się nie zmieniło), ale ni cholery nie było sygnału na wyjściu.
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Posty: 674
Rejestracja: 05-07-2010
Lokalizacja: Essen / Germany
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy
Kontaktowanie:

Postautor: AdamskY » 13 paź 2011, o 23:31

po 1 czy po wlozeniu kabla do apki zalacza sie modul sym?

po 2 ustaw 1 serwo na tarcze ;) potem juz tylko podporzadkowanie kanalow

tak dzialaja moje mx-12s i mx-16s
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 3210
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 110 razy
Podziękowano: 356 razy

Postautor: Artu » 14 paź 2011, o 18:48

Jeśli Masz TGY9x bez modyfikacji, to aby pojawił się sygnał PPM na gnieździe trenera, trzeba wyjąć moduł nadawczy.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
Kris1990
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 82
Rejestracja: 13-01-2019
Lokalizacja: Radlin
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Kris1990 » 30 sty 2019, o 16:48

Witam. Jak zgrac Aerofly z aparatura dx6i mam kabel 2razy jack.
Awatar użytkownika
mwx
Olimp forum
Posty: 4349
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 349 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 30 sty 2019, o 17:30

Musisz kupić dongla na USB.
Awatar użytkownika
Kris1990
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 82
Rejestracja: 13-01-2019
Lokalizacja: Radlin
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Kris1990 » 30 sty 2019, o 17:52

Możesz jaśniej ? jakeis namiary gdzie kupic albo cos jak połączyć
Awatar użytkownika
kwiatek
Stały bywalec...
Posty: 169
Rejestracja: 16-12-2016
Lokalizacja: solec kujawski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: kwiatek » 7 lut 2020, o 20:01

Może nie pomogę ale też zmagałem się z podłączeniem radia do tego symulatora i doszedłem do wniosku że za 150 zeta zakupiłem symulator razem z dedykowanym nadajnikiem możę nie wygląda za rewelacyjnie ale spełnia swoje zadanie a najważniejsza sprawa że po zainstalowaniu aerofly i kalibracji można już latać
Tarot 450 fbl Trex 450 pręt v977

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron