AeroFly

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
GRACZ76
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 28
Rejestracja: 18-09-2011
Lokalizacja: Otwock
Podziękował: 4 razy

Postautor: GRACZ76 » 13 paź 2011, o 18:37

Witam
Posiadam apke TURNIGY TGY9 oraz symylator AeroFly Professional Deluxe i w żaden sposób nie mogę lub pewnie nie potrafię tego razem z grać.
Czy ktoś wie o co mi chodzi,jeśli tak to z góry wielkie dzieki za pomoc
ps. to zestawienie już u mnie działało
______________________
Pozdrawiam-Grzegorz

Align T-Rex 550 E
Spektrum DX7s
Phoenix RC
Awatar użytkownika
valoos
Domownik forum...
Posty: 399
Rejestracja: 17-05-2011
Lokalizacja: Łopuchowo / Poznań
Podziękował: 28 razy
Podziękowano: 44 razy

Postautor: valoos » 13 paź 2011, o 22:03

Chyba na początek trzeba ustalić czy to wina programu czy apki. Mi ta apka wywinęła dwa numery - jeden z nich to własnie pokaszanienie pojedynczej konfiguracji konfiguracji. Dokładnie tej przygotowanej pod symulator, a za drugim razem cała się zresetowała (grzecznie ostrzegła o tym, że własnie robi restoring settings, ale nie wiem do teraz co było przyczyną).

Po mojemu, jeżeli programu nie tykałeś to jedziesz na apce nową konfigurację pod symka.

aha pokaszanienie polegało na tym, że ustawienie wyglądały poprawnie (w zasadzie nic się nie zmieniło), ale ni cholery nie było sygnału na wyjściu.
Co jest nie zapisane zmierza do nieistnienia...
Awatar użytkownika
AdamskY
Elita forum...
Posty: 674
Rejestracja: 05-07-2010
Lokalizacja: Essen / Germany
Podziękował: 68 razy
Podziękowano: 35 razy
Kontaktowanie:

Postautor: AdamskY » 13 paź 2011, o 23:31

po 1 czy po wlozeniu kabla do apki zalacza sie modul sym?

po 2 ustaw 1 serwo na tarcze ;) potem juz tylko podporzadkowanie kanalow

tak dzialaja moje mx-12s i mx-16s
Adam®
www.adam-rcmodel.eu
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 14 paź 2011, o 18:48

Jeśli Masz TGY9x bez modyfikacji, to aby pojawił się sygnał PPM na gnieździe trenera, trzeba wyjąć moduł nadawczy.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości