Phoenix

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
amaterek
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 96
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: amaterek » 6 lip 2016, o 13:28

Np. ruszasz szybko drążkiem na maksa a model po 100-300ms reaguje na pełne wychylenie.
Awatar użytkownika
Matematyk509
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 01-07-2016
Lokalizacja: Dublin,Finglas
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Matematyk509 » 13 lip 2016, o 19:55

NEVER GIVEUP AND YOU WILL FLY

Jakby ktoś szukał,jak latać na symku i co ćwiczyć super materiał znalazłem,na końcu 10 lekcji prorocze słowa:
Pamiętaj jeśli Freddy może latać Ty tez możesz

"Freddy can fly" wpisz w youtube -10 super lekcji
V911
V912
F949 Cesna
XK A600
PhoenixRC
Szukam chętnych do wynajmowania sali w okolicach Blanchardstown celem polatania V977 i innymi heli
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6910
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 261 razy
Podziękowano: 401 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 13 lip 2016, o 19:56

amaterek pisze:Np. ruszasz szybko drążkiem na maksa a model po 100-300ms reaguje na pełne wychylenie.


nie mam tego zjawiska u siebie (Phoenix 5.5)
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 14340
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1415 razy
Podziękowano: 650 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 13 lip 2016, o 19:57

Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Matematyk509
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 01-07-2016
Lokalizacja: Dublin,Finglas
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Matematyk509 » 13 lip 2016, o 20:06

Dokładnie :banana:
Jak jest już na forum to wybaczcie,bynajmniej jak przejrzałem już prawie wszystko i się nie natknąłem.
Zawsze to lepiej niż latać bez sensu it tak do ******
Koleś spoko-budujące rzeczy gada o lataniu :) Używa Phoenix to wbiłem tutaj
V911
V912
F949 Cesna
XK A600
PhoenixRC
Szukam chętnych do wynajmowania sali w okolicach Blanchardstown celem polatania V977 i innymi heli
Awatar użytkownika
hantom
Stały bywalec...
Posty: 163
Rejestracja: 07-05-2012
Lokalizacja: Konstancin
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: hantom » 10 sie 2016, o 08:45

Witam, z racji moich wzlotów i upadków z HeliRC (czyt. przerwy i powroty) chce zakupić sobie Phoenixa.
Na początku za czasów szkoły przyznam że grzeszyłem i "pirata" miałem :oops: (brak funduszy itp.) Ale chce swoją winę naprawić.
Teraz się zarabia i można sobie pozwolić bo smutno mi jak reksio się kurzy :/ A wolę najpierw na symku pokrecić niż trochę powydawać na naprawy pokretowe.
A teraz do sedna, Jaka jest różnica pomiędzy V5 a V5.5? Czy z V5 jest aktualizacja do V5.5?
W sklepach są dostępne tylko wersje V5.5 a podobno z dystrybucją V5 jest już bardzo ciężko bo po sklepach dzwoniłem i zastanawia mnie też skąd taka różnica w cenie pomiędzy V5 a V5.5? hmm
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Kuba
Prosiak z gatunku miniaczego
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2162
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 10 sie 2016, o 08:48

Potrzebny jest tylko klucz usb i aktualizację robisz do najnowszej dostępnej wersji.
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
hantom
Stały bywalec...
Posty: 163
Rejestracja: 07-05-2012
Lokalizacja: Konstancin
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: hantom » 10 sie 2016, o 08:56

To dla mnie dziwnie że kupując v5 za 100zł mniej, która de facto jest chyba nie do zdobycia już w polsce mogę ją zaktualizować do V5.5, nie rozumiem tej polityki :/ Płacić więcej za to samo w innym opakowaniu hmm
Prosiak z gatunku miniaczego
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 950
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: msheli » 10 sie 2016, o 09:03

Latam od 6 lat na ,, Piracie " i nie czuje potrzeby kupować wersji oryginalnej ;)
Gaui X3 / Spektrum DX8 G1
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 14340
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1415 razy
Podziękowano: 650 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 sie 2016, o 09:10

hantom pisze:To dla mnie dziwnie że kupując v5 za 100zł mniej, która de facto jest chyba nie do zdobycia już w polsce mogę ją zaktualizować do V5.5, nie rozumiem tej polityki :/ Płacić więcej za to samo w innym opakowaniu hmm

Po prostu kupując Phoenixa, Phoenix zapewnia Ci dostęp zawsze do najnowszej wersji. Mi się ta polityka bardzo podoba.
Jeśli widzisz gdzieś taniej to kupuj taniej, po prostu.

Sporo osób kupuje też "używane" staaaare wersje za śmieszne pieniądze i aktualizuje do najnowszych ciesząc się legalnym oprogramowaniem.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
hantom
Stały bywalec...
Posty: 163
Rejestracja: 07-05-2012
Lokalizacja: Konstancin
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: hantom » 10 sie 2016, o 09:13

miruuu pisze:
hantom pisze:To dla mnie dziwnie że kupując v5 za 100zł mniej, która de facto jest chyba nie do zdobycia już w polsce mogę ją zaktualizować do V5.5, nie rozumiem tej polityki :/ Płacić więcej za to samo w innym opakowaniu hmm

Po prostu kupując Phoenixa, Phoenix zapewnia Ci dostęp zawsze do najnowszej wersji. Mi się ta polityka bardzo podoba.
Jeśli widzisz gdzieś taniej to kupuj taniej, po prostu.

Sporo osób kupuje też "używane" staaaare wersje za śmieszne pieniądze i aktualizuje do najnowszych ciesząc się legalnym oprogramowaniem.


Tylko że tych starszych wersji nowych dostać nie idzie, a używek też nikt nie sprzedaje :/

msheli pisze:Latam od 6 lat na ,, Piracie " i nie czuje potrzeby kupować wersji oryginalnej ;)


Tylko że dla mnie oryginał daje teraz też ten komfort że nie muszę się bawić z crackami, emulatorami itp. (chyba że te tanie chińskie interfejsy USB już tak robią że emulują klucz usb...) Tylko podłączam i działa czy to win 10,8 czy 7, do tego bez problemu mogę pomiędzy laptopem a kompem a drugim laptopem się przełączać.

U mnie jeszcze sprawa taka że mam windows 10 i pewnie te "staaaare" by nie ruszyły i bym aktualizacji nie mógł zrobić :?
Prosiak z gatunku miniaczego
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 950
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: msheli » 10 sie 2016, o 09:17

Mi wersja piracka weszła na każdego windowsa czy to 7,8, 8.1, 10. Nie miałem z tym problemu, zakupiłem interfejs z RcForever i zawsze działa.
Gaui X3 / Spektrum DX8 G1
Awatar użytkownika
hantom
Stały bywalec...
Posty: 163
Rejestracja: 07-05-2012
Lokalizacja: Konstancin
Podziękował: 7 razy
Podziękowano: 6 razy

Postautor: hantom » 10 sie 2016, o 11:34

Udało się ostatecznie wyrwać ostatniego phoenixa V5 w polsce w helipadzie za 500zł, Mam wielką nadzieję że mi się to zwróci na kretach itd. Biorąc pod uwagę że same łopaty przy krecie 90-120zł kosztują :D
Dziękuję za odpowiedzi :)
Prosiak z gatunku miniaczego
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 950
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: msheli » 5 lut 2017, o 19:13

Nie wiem czy była już o tym mowa , więc spytam tutaj czy jest możliwość odtworzenia filmu z lotu nagranego przez flight recorder na komputerze w plikach, czy nagranie jest dostępne na Phonexie?
Gaui X3 / Spektrum DX8 G1
Awatar użytkownika
hudy
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 1
Rejestracja: 01-03-2017
Lokalizacja: wawa

Postautor: hudy » 1 mar 2017, o 21:24

Pierwsze wersje v5 były bardzo ganione za nędzną fizykę dlatego ja cały czas męczę v4. Czy aktualne wersje v5 są już OK? Zastanawiam się czy zaktualizować a jako laikowi ciężko będzie mi ocenić czy tam 5 rzeczywiście się nadaje do czegoś czy nie.

R.
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 950
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 33 razy

Postautor: msheli » 2 mar 2017, o 06:35

Latam na wersji 5.5 i nie zauważyłem nic niepokojącego, w sumie to zaktualizowałem od razu jak się tylko pojawiła. Trochę zmian w grafice, ja polecam ;)

tapatalk
Gaui X3 / Spektrum DX8 G1
Awatar użytkownika
Bizonik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 13
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 1 raz

Postautor: Bizonik » 13 mar 2017, o 23:32

Witam
Mam pytanie.
Miałem kiedyś phoenixa w wresji 2,0 dawno temu na płytce. Teraz pozostał mi tylko kabelek a chciałbym potrenować i moje pytanko skad ogarnąc działającą wersje. Ściągnąłem ze strony producenta wersje 5,0 ale wywala mi błąd 0xc000007b Win 7 64bit
Nie mam pomysłu co z tym fantem zrobić
Awatar użytkownika
kubacki
Elita forum...
Posty: 1060
Rejestracja: 28-12-2015
Lokalizacja: Będzin
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 38 razy

Postautor: kubacki » 14 mar 2017, o 14:47

Podeślij dane wyślę Ci kopie, oczywiście pod warunkiem że faktycznie masz klucz.
Goblin Fireball
Trex 150X
A nad wszystkim piecze sprawuje Spektrum DX9
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 14340
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1415 razy
Podziękowano: 650 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 14 mar 2017, o 15:35

A próbowałeś wersji 4.0, która jest na stronei phoenixa?
http://www.phoenix-sim.com/downloads.asp
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Bizonik
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 13
Rejestracja: 25-02-2010
Podziękował: 1 raz

Postautor: Bizonik » 28 mar 2017, o 09:53

z wersją 4,0 ten sam problem, dostałem informacje że musze wgrywać wersje po kolej co mnie ciut przeraża. 2,0 , 2,5 3,0 ,4,0 5,0 5,5 chyba że coś pominałm

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości