Phoenix

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15669
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1455 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 gru 2015, o 22:59

Szkoda kasy. I tak przemiękną.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2167
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 23 gru 2015, o 23:04

Najważniejsze żeby na heli pad nie poleciało bo się potem od podmuchu wirnika brzydko rozpryskuję wszędzie.
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Posty: 651
Rejestracja: 24-05-2015
Lokalizacja: Peterborough UK
Podziękował: 120 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Mati » 24 gru 2015, o 00:33

Najlepszy jest dresik z ortalionu. Spodnie mają takie gumki na końcu nogawek i nic się nie rozpryskuje. :D
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
bahus
Stały bywalec...
Posty: 245
Rejestracja: 17-12-2015
Lokalizacja: Będzin (Zagłębie)
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 16 razy

Postautor: bahus » 24 gru 2015, o 15:22

Phoenix tak mi się spodobał że postanowiłem go trochę podrasować...
To owiewka dla T-Rexa 450 PRO V2 w moim wykonaniu .. jeszcze nad nią pracuję, ale lata mi się na niej duuużo lepiej :D
Obrazek

Pytanie ... nie ma do tego jakiegoś edytora? Ciężko będzie zgrać tekstury na pałę...

A tutaj moje nowe odkrycie... http://www.fusuno.com/product_info.php?cPath=931_610_655_1090&products_id=17644 Prawie jak goblin ;)
QUAD R-806 (świeżak z biedry ale tanio) / WL V911 / WL V913
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Posty: 651
Rejestracja: 24-05-2015
Lokalizacja: Peterborough UK
Podziękował: 120 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Mati » 25 gru 2015, o 01:19

Zdaje się mi, że możesz wyeksportować za pomocą Phoenix Creatora cały model jakkolwiek go nie zmodyfikujesz.
bahus pisze:Prawie jak goblin ;)

No prawie... hmm :vhappy:
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
bahus
Stały bywalec...
Posty: 245
Rejestracja: 17-12-2015
Lokalizacja: Będzin (Zagłębie)
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 16 razy

Postautor: bahus » 27 gru 2015, o 12:39

Już nie długo w moje łapki trafi moja pierwsza apka.... i w sumie chciałbym się podzielić moim zakupem jaki dokonałem wcześniej ... a mianowicie :
Obrazek
gdzie na wyposażeniu miałem :
Obrazek

i link do sklepu: http://boble.pl/p/415/17989/symulator-phoenix-rc-interfejs-bezprzewodowy-symulatory.html

Cały pic polega na tym że ta wersja osprzętu jest również bezprzewodowa ... Żeby było jeszcze smaczniej okazuje się że bezprzewodowość tego zestawu polega na podłączeniu go do dowolnego odbiornika jaki posiadamy i sterowaniu normalnie przez apkę. Dlaczego o tym wspominam ? Bo daje to możliwość programowania odbiornika i sprawdzania jak zachowa się model na danym ustawieniu, pozwoli to laikom takim jak ja na naukę programowania tego ustrojstwa :D Uważam ten pomysł za idealny ...
QUAD R-806 (świeżak z biedry ale tanio) / WL V911 / WL V913
Awatar użytkownika
lenu
Lider forum...
Posty: 2167
Rejestracja: 13-10-2014
Lokalizacja: Janki - niedługo Wolica :D
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 98 razy

Postautor: lenu » 27 gru 2015, o 13:05

1. Musisz przeznaczyć na to jeden odbiornik co może nie być tanie w zależności od wybranego producenta.

2. Połączenie kablem pod port trenera daje ten sam efekt nauki programowania. Tu i tak systemu fbl nie podłączasz więc ustawiania tego się nie nauczysz.

3. To chyba jest piracka wersja których nie powinniśmy promować publicznie, chyba że to tylko dodatkowy moduł do oryginalnego interfejsu.
Pozdrawiam, Artur
Goblin 500 / Gaui X3 / w planie 20letnim dużo dużo więcej / DX8
Awatar użytkownika
bahus
Stały bywalec...
Posty: 245
Rejestracja: 17-12-2015
Lokalizacja: Będzin (Zagłębie)
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 16 razy

Postautor: bahus » 27 gru 2015, o 19:47

Yyyy nie wiem ... kupiłem w sklepie z rachunkiem itp. Żadnych cracków nie wgrywałem, softa zupdateowałem ze strony producenta i bez problemu ... więc. Może chińska wersja ... nie wnikam.
QUAD R-806 (świeżak z biedry ale tanio) / WL V911 / WL V913
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15669
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1455 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 maja 2016, o 19:16

Wiecie może którymi ustawieniami zepsuć ogon?

Może brzmi debilnie, ale nie podoba mi sie na nadmierna poprawność niektórych modeli.
Fajnie sie lata modelem idealnym - czlowiek czuje sie jakby mial 50% wiecej skilla, a z punktu widzenia nauki to dla mnie slabizna.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7288
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 279 razy
Podziękowano: 418 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 10 maja 2016, o 19:48

u mnie w 600N sam puszcza, ale nie wiem czemu :)
Helikoptery
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4216
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 239 razy
Podziękowano: 408 razy

Postautor: Artja » 10 maja 2016, o 19:52

miruuu pisze:Może brzmi debilnie, ale nie podoba mi sie na nadmierna poprawność niektórych modeli.
Fajnie sie lata modelem idealnym - czlowiek czuje sie jakby mial 50% wiecej skilla, a z punktu widzenia nauki to dla mnie slabizna.


A musi być ogon? Gdzieś tam jest generator losowych awarii... W realu Aikus był pierwszy, który spylił Braina bo za dobry był :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15669
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1455 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 10 maja 2016, o 20:24

Te awarie sa jakies z dupy. Mi chodzi o to ze normalnie w heliku jak sie szarpie jednak ogon nieco potrafi sie ruszyc. Warto o tym pamietac i umiec gov korygować. Na symku ki tego brakuje.

Oczywiscie destabilizuje model mocno ale to inny rodzaj urealnienia...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
zanieek
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 5
Rejestracja: 27-05-2016
Lokalizacja: Iława

Postautor: zanieek » 5 lip 2016, o 21:10

Witam szanownych kolegów. Po przeczytaniu wielu informacji dotyczących symulatorów zdecydowałem się właśnie na Phoenixa. W sieci znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/symulator-phoenix-5-p ... 41258.html . Czy warto? Ceny symka są różne i nie bardzo wiem czym się sugerować.
v977
Awatar użytkownika
amaterek
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 97
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: amaterek » 5 lip 2016, o 21:21

Polecam neXt'a (http://www.rc-aerobatics.eu/index_e.html). Darmowy do kilku minut ale wymaga "chińskiego" kabelka ;)
Lasiek
Domownik forum...
Posty: 295
Rejestracja: 07-04-2015
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: Lasiek » 5 lip 2016, o 21:23

Ja dlugo latalem na phoenix. Jak przesiadlem sie na real flight to dopiero zobaczylem różnice.
pozdrawiam Bartek

heliki : G 380 k bar, G 570 k bar, G 500 k bar, G 700 kbar, G 700 brajan;
GauiX3 x2 k bar; Gaui x3 brajan, ALZRC 380 k bar, Agile 5.5 k bar
samoloty: Edge540 1,9m 35cm Edge 540 2,2m 55cm, yak 55, quantum observer FPV
dron: 250
radia: spektrum dx8 i dx6
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15669
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1455 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 5 lip 2016, o 21:24

zanieek pisze:Witam szanownych kolegów. Po przeczytaniu wielu informacji dotyczących symulatorów zdecydowałem się właśnie na Phoenixa. W sieci znalazłem taką ofertę http://allegro.pl/symulator-phoenix-5-p ... 41258.html . Czy warto? Ceny symka są różne i nie bardzo wiem czym się sugerować.

To jeden z tych z BG za 40-50 zł:
http://www.banggood.com/search/rc-simulator-usb.html
Więc nie widzę powodu żeby przepłacać stóweczkę.
Ale nie mogę nie nadmienić, że to pirat :)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Matematyk509
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 29
Rejestracja: 01-07-2016
Lokalizacja: Dublin,Finglas
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: Matematyk509 » 5 lip 2016, o 21:29

Coś podobnego wysłałem ale na priv ,bo się bałem hihiihihih

p.s.na realflight już latałem nawet nawet,jak weszłem na Phoenix zaczęły się schody
V911
V912
F949 Cesna
XK A600
PhoenixRC
Szukam chętnych do wynajmowania sali w okolicach Blanchardstown celem polatania V977 i innymi heli
Awatar użytkownika
zanieek
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 5
Rejestracja: 27-05-2016
Lokalizacja: Iława

Postautor: zanieek » 5 lip 2016, o 21:35

Dzięki wielkie za wyjaśnienie. Z bg będę zamawiał jeszcze kilka części to zamówię i kabel. Do nauki będę wykorzystywał Hitec Optic 6, którego niedawno nabyłem właśnie pod katem nauki i późniejszego wykorzystania w większym modelu niż v977
v977
Awatar użytkownika
amaterek
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 97
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 4 razy
Podziękowano: 3 razy

Postautor: amaterek » 5 lip 2016, o 22:31

Nawet jak kupisz oryginalnego Phoneix'a to i tak "chiński" kabelek się przyda bo na oryginalnym opóźnienia są nie do przyjęcia ;)
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7288
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 279 razy
Podziękowano: 418 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 5 lip 2016, o 22:37

jakie opóźnienia?
Helikoptery

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości