DRL Racing Simulator

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 6 gru 2016, o 21:42

Już jest symulator w wersji testowej do wyścigowych dronów:

YouTube
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Posty: 505
Rejestracja: 12-11-2013
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 6 gru 2016, o 23:04

Podłączyć gogle i zimowe latanie jak się patrzy. Ciekawe jak z odwzorowaniem realiów...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 662 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 gru 2016, o 08:31

No no. Trzeba przetestować...
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 7 gru 2016, o 11:08

Intel Core i5-4460 (2.70 GHz) or better
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 7 gru 2016, o 12:43

Na moim złomku działa :juppi:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 662 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 gru 2016, o 12:56

I jakie wrażenia? ??
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 7 gru 2016, o 12:59

Muszę zajumać kontroler z xbox-a od dzieciaków :mrgreen: W tej wersji jest "do dyspozycji" tylko 5 zapasowych śmigieł :wall: więc się boję uruchamiać latania :masakra:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 7 gru 2016, o 13:02 przez Artu, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 662 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 gru 2016, o 13:00

A nadajnika si nie da podłączyć?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 7 gru 2016, o 14:03

Tym się nie da latać :wow2: Szacun dla Kena, i innych latających "maluchami" że są w stanie opanować takiego małego wariata :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 662 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 7 gru 2016, o 14:23

A co z tym nadajnikiem? :) Pytam bo nie wiem czy sie już jarać przed powrotem do domu czy jeszcze nie :D
(ps. przerzuce te posty do symulatorów)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 7 gru 2016, o 15:56

Jak uda się Tobie podpiąć w jakikolwiek sposób aparaturę do komputera, to na pewno zadziała :grin2:
Do wyboru są:

Obrazek

Może to Tobie pomoże: Game Controller hmm

Można sobie skonfigurować "malucha" :D

Obrazek
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 662 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 8 gru 2016, o 10:12

Wczoraj zainstalowałem. Było jednak już na tyle późno, że wykonałem tylko kilka próbnych lotów...

Muszę przyznać, że symek jest zrobiony bardzo fajnie. Jak dla mnie może troche zbyt zasypany ilością menu, wyborów itp. Wolałbym interface bardziej w stylu phoenixa. Czyli włączam i latam i ewentualnie coś zmieniam. A tu troche jak w grach komputerowych. Najpierw menu, ustawiania, wybór pola... wczytywanie... i w końcu dopiero latanie. Ale to pierdoła.

Samo latanie jest bardzo fajne. Nie było żadnego problemu z podłączeniem i kalibracją nadajnika. Teoretycznie powinno się podłączyć przez jakies mini usb z nadajnika kablem, ale że miałem pod ręką pirato-dongla z kablem to podłączyłem go standardowo we wtyczkę mini jack. Na ustawieniu phoenixowym nie dało się znaleźć nadajnika w symku, ale przepstrykałem dongla i na którymś od razu złapał. I działa. Prosta kalibracja drążków i wsio.

Jest troche możliwości ustawień quada wiec myślę, że można spokojnie dopasować tak żeby dość sensownie odzwierciedlał własnego. Prowadzi się fajnie i bardzo realistycznie. Nie latam quadami FPV na codzień (w sumie to latałem wcześniej i bardzo niewiele) więc mogę się mylić (tu by się przydała opinia Kena), ale w moim odczuciu symek jest dobry do nauki. Miałem wrażenie, że latało mi się nieco trudniej niż w realu. Być może to kwestia mojego kontrolera, który miałem, być może ustawień quada w symku których nie ruszałem. A być może po prostu na żywo latałem zbyt spokojnie :) W każdym razie symek niczego nie robi za nas i lata się w nim dość realnie.

Spodobały mi się również tory, które są przygotowane całkiem ciekawie pod ten cel. Dodatkowo poza takim klasycznym luźnym lataniem, jest sporo możliwości latania treningowego z liczeniem czasu itd. Czuć, że symek jest nastawiony bardziej na trening zawodniczy niż luźne "granie w symulator" ;)

Więc... Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne! :) Generalnie nie jaram się FPV'łem jakoś mocno, ale na pewno symek zostaje i chętnie go będę używał w wolnych chwilach :) POLECAM do przetestowania :)

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
tom74
Elita forum...
Posty: 615
Rejestracja: 05-01-2013
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 31 razy

Postautor: tom74 » 17 gru 2016, o 00:19

Wczoraj przez kilka godzin zasysałem wersję beta tego symulatora. Jest darmowy jeśli założymy profil i podamy wymagane informacje, w tym prawdziwego e-maila.
Wówczas możemy pobierać mapy do ścigania, których jest obecnie 5 ale są bardzo zróżnicowane i niektóre mega duże, a każda waży około 1 GB. Ustawienia racerów są bardzo rozbudowane. Można zmieniać min. wagę modelu, moc, silników, ustawienia kamery FPV oraz zachowywanie się modelu podczas akrobacji.
Program obsługuje kilka modeli apek i bez problemu można dodać nową oraz zwykłego pada z dwoma gałkami. Ja podpiąłem apkę z symulatora Real Flight (elite interlink) i po kalibracji zasuwa rewelacyjnie.
Symek działa u mnie stabilnie na win 7 64bit i sprawdzałem też na lapku z win 8.1 64bit. Szata graficzna bardzo fajna jak na program free w wersji beta i do tego jest stabilny.
Do cieszenia się wszystkimi bajerami graficznymi potrzebny będzie jednak dość szybki komp, na laptopie może być cienko - grafika musi mieć jakieś 3-4 GB pamięci.
Mój konfig to 8 rdzeniowy AMD FX na wodnym chłodzeniu podkręcony na 4,7 GHz plus 16 GB ramu plus GTX 1070 z 8 GB i w ful HD mam średnio 125 klatek przy maksymalnych ustawieniach grafiki (we freestyle bez innych zawodników).
Na razie latałem 3 godz. w wersji freestyle na pierwszej bardzo ciekawej i podobno najłatwiejszej mapie "Gates off Hell "(to chyba najbardziej zróżnicowana i największa mapa). Inne są kopią tych z realnych zawodów ligi DRL, widoczne na filmikach z YT - czyli stadion, centra handlowe i stare hale.
Jeśli ktoś ma chwilę na zabawę, to może cały program ze wszystkimi mapami i aktualizacjami pobrać stąd:
http://banici.pl/bam/Tom/RC/DRLSimulator_1-0-10_win.rar
Spakowałem rarem bez hasła. Program należy umieścić na dowolnym dysku i odpalić z DRLLauncher.exe a potem już tylko założenie profilu, ustawienia opcji i ogień.
PS Przy każdy uruchomieniu symek łączy się z serwerem i sprawdza aktualizację oraz odświeża nasz profil, co może powodować zastój w menu (nic się nie dzieje) przez kilkadziesiąt sekund.
moja największa pasja:
http://banici.pl/bam/Tom//Busa/BUSA_300.mp4
https://www.youtube.com/user/modificationsdrives/videos?view_as=subscriber
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 662 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 17 gru 2016, o 12:33

A jak pobrałem ze strony po prostu to będę miał ubozsza wersje od Twojej czy się zaktualizowano do tej samej?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 17 gru 2016, o 18:44

A umnie sie wywala, nie współgra z wbudowanym chipsetem Intel HD Graphics, po przełączeniu na Generic VGA odpalił sie :-), ale co to za latanie, 640x480 i ze 10klatek/s :masakra:
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
ocean_wro
Elita forum...
Posty: 1305
Rejestracja: 28-12-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 58 razy

Postautor: ocean_wro » 17 gru 2016, o 19:14

U mnie się odpalił, ale muli jak mam za dużo detali grafiki, znaczy jak ustawie high lub medium.

Też mam wbudowaną w procek Intel HD Graphic
Protos Mini 6S brain
Extra 300S Multiplex
DJI Mavic Pro
Quad 250 FPV naze32
RealFlight G6.5
Spektrum DX9
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 17 gru 2016, o 19:27

Farciarz :-)
Pewnie sterowniki, znalazłem dwa na stronie asusa do tej płyty ale te nowsze nie instalują się :-(
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
zborecque
Elita forum...
Posty: 1270
Rejestracja: 07-12-2014
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 93 razy
Podziękowano: 96 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 17 gru 2016, o 19:38

Ej, jak podłączyć DX9 kablem od Phoenixa? Mam oryginalny kabel z donglem, ale DRL go nie widzi :(
Jak trzeba kupować drugi kabel (żeby PC zobaczył DX9 jako zwykły kontroler gry) to chrzanię taki symulator.
Chyba, że w necie jest gdzieś jakaś paczka pozwalająca no korzystanie z kabla Pheonix w DRL?
Ktoś coś wie?
GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO DFC (1) | Tarot 450 PRO FBL (2) | Hisky HCP100S | "AFRONAZA" 250 Racing Quad FPV | "AFRONAZA" 180 Racing Quad FPV | 2x Kombat Skrzydełko | DX9 Black Edition
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 17 gru 2016, o 20:40

Mnie się nie udało phoenixowym. Mam drugi dongle 4in1 i ten działa.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
zborecque
Elita forum...
Posty: 1270
Rejestracja: 07-12-2014
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 93 razy
Podziękowano: 96 razy
Kontaktowanie:

Postautor: zborecque » 18 gru 2016, o 11:50

No właśnie tak sądziłem. Ale nie chcę kupować kolejnego dongla. Dlatego może ktoś kojarzy czy jest jakiś soft, który dogadując się z Phoenixowym kablem będzie wstanie emulować zwykły kontroler w Win? Bo zakładam, że DRL tego szuka, skoro spodziewa się np. pada od konsoli.
GAUI X7 | GAUI X5 | Tarot 450 PRO DFC (1) | Tarot 450 PRO FBL (2) | Hisky HCP100S | "AFRONAZA" 250 Racing Quad FPV | "AFRONAZA" 180 Racing Quad FPV | 2x Kombat Skrzydełko | DX9 Black Edition

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości