Interlink Elite controller do Phoenixa

Najlepszy kret, to kret symulowany...
Awatar użytkownika
mwx
Elita forum...
Posty: 807
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: mwx » 23 sie 2017, o 12:41

Nie umiem podłączyć RealFlightowego Interlinka do Phoenixa.

Windows widzi go jako joystick, ale Phoenix marudzi, że nie ma dongla, pomimo zastosowania pigułki. Z najzwyklejszym interfacem podłączanym do nadajnika to działało, z interlinkiem - nie.

Jakieś podpowiedzi?
Maciej
Latające muzeum: Trex 600NSP FBL Brain2, Gównolot FrankenBelt CPX k-bar Gold, HS Emax X-450 (exponat)
T8FG, 9CAP
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13346
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1330 razy
Podziękowano: 590 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 sie 2017, o 13:35

Bo dongiel ma zaszyty klucz. To jego główna funkcja.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
mwx
Elita forum...
Posty: 807
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: mwx » 23 sie 2017, o 15:38

No tak, ale chodzi o to że po zastosowaniu emulatora Phoenix działa mi z najzwyklejszym interfacem i nadajnikiem, który jest rozpoznawany w windzie jako joystick, a z Realflightowym Interlinkiem, który również jest widoczny jako joystick to już nie chce gadać :/
Maciej
Latające muzeum: Trex 600NSP FBL Brain2, Gównolot FrankenBelt CPX k-bar Gold, HS Emax X-450 (exponat)
T8FG, 9CAP
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13346
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1330 razy
Podziękowano: 590 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 23 sie 2017, o 16:34

Realflightowy jest mocniej zabezpieczany, może to przez to? Hmm
Pozdrawiam, Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Trex 500X - przyszedł... | Reaktor 3D - jest co bić | Firstar - mały ale wariat ;) | Szybolek - zrobiony, oblatany, do sprzedania... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
mwx
Elita forum...
Posty: 807
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 79 razy

Postautor: mwx » 24 sie 2017, o 10:47

No ale co, zabezpieczaliby go przed użyciem do innego symulatora? Głupie by to było :)
Maciej
Latające muzeum: Trex 600NSP FBL Brain2, Gównolot FrankenBelt CPX k-bar Gold, HS Emax X-450 (exponat)
T8FG, 9CAP

Wróć do „Symulatory”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość