Fotki i filmy - jak wstawiać do postów

Zanim namalujesz swoje pierwsze dzieło, "dzień dobry" wszystkim powiedz.
Regulamin forum
Serdecznie witamy nowo przybyłych na naszym forum i zapraszamy do ujawnienia się :banana:

Uratuj Zborka - Podaj w temacie wątku swoją lokalizację!
Wstaw awatar i lokalizację - Nie wiesz jak? Skorzystaj z linku z instrukcją lub zapytaj nas :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 14:16

Obrazek
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 2 gru 2013, o 14:39

Ehhh...
Dobra, nieważne. Usuńcie kilka postów i bejo - ode mnie- ogólnie post pod postem nie pisze sie od tak bez sensu. A tripleposty to Gmeracz może tylko :grin2:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 14:42

Dobra . Niech @Gmeracz pousuwa to co niepotrzebne.
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 gru 2013, o 14:45

bejo pisze:Które mam wybrać zdjęcie ? To z fotosika? Aby potem tak jak mówiłeś prawym przyciskiem myszy wybrać " więcej" i " kopiuj adres obrazu". To zdjęcie w fotosiku jest pomniejszone .

Wybierz to zdjęcie, którego rozmiar najbardziej odpowiada Twoim preferencjom ponieważ w takim samym rozmiarze jak widzisz Ty pojawi się na forum.

@Luki,
Wątek przeczyszczę. Na razie niech Bejo wszystko załapie dobrze, bo liczymy że w pierwszym poście wrzuci poradnik dla innych. A tylko dzięki odpowiedniej ilości testów (postów) będzie w stanie napisać poradnik z prawdziwego zdarzenia, na co wszyscy czekamy! :banana:


edit: kilka już wywaliłem, a reszta po poradniku :)
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 16:00

Gdzieś popełniam błąd . Może zacznijmy od momentu kopiowania i wklejania linku do zdjęcia z Fotosika do postu. Który należy wybrać link? Czy z Kody na forum dyskusyjne : miniaturka na forum (zdjęcie otwiera się w pełnym rozmiarze).

Po wybraniu tego kodu i wklejeniu go do linka razem z nim wkleja się jeszcze jeden link : miniaturka na forum. Po wysłaniu tych linków wyświetla się w poście zdjęcie pomniejszone Co dodatkowo zrobić aby to zdjęcie wyświetliło się nie pomniejszone ( normalnych rozmiarów)?
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 gru 2013, o 16:24

Czy otworzyłeś w przeglądarce fotkę, którą chcesz wstawić w rozmiarze, który Ci odpowiada (czyli w klasycznym, nie mikro)?
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 16:32

W końcu zaskoczyłem jak to się robi ! :banana: :juppi: :juppi: :juppi: :thumb:

W fotosiku wybieram i kopiuję link zdjęcia do posta z Kody na forum dyskusyjne: miniaturka na forum (zdjęcie otwiera się w pełnym rozmiarze ). Chociaż wybrałem jeden link to w poście wyświetlają się dwa linki.

Nie wysyłam ich !!! Zamiast "wyślij" wybieram "podgląd". Nad postem u góry po lewej stronie wyświetla się miniaturka zdjęcia. Klikam lewym przyciskiem myszy na to zdjęcie . Wtedy wyświetla mi się zdjęcie z Fotosika normalnych rozmiarów. Najeżdżam kursorem na to zdjęcie . Wciskam prawy przycisk myszy.

Wybieram kursorem "więcej " a następnie "właściwości ". Pojawia się okienko . Zaznaczam " kopiuj adres URL do schowka ". Następnie prawym przyciskiem myszy wybieram "wklej ". Link pojawia się w poście.
Przy czym przed linkiem zaznaczam [img]a%20po%20nim[/img] i wybieram albo podgląd ,albo wyślij. (te %20 samo się wpisało )

Gdy podgląd . Nad postem powinno się pojawić zdjęcie normalnych rozmiarów.
Ostatnio zmieniony 2 gru 2013, o 17:14 przez bejo, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 17:02

Obrazek
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 17:08

Obrazek
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 2 gru 2013, o 17:20

Obrazek

Też lata. :grin2:
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2189
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UE
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 205 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 3 gru 2013, o 00:33

No Bejo... :approve:
Jeszcze trochę pracy i pobytu z nami a dostaniesz ode mnie certyfikat operatora systemu Windows :thumb:
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 3 gru 2013, o 09:54

Gmeracz pisze:No Bejo... :approve:
Jeszcze trochę pracy i pobytu z nami a dostaniesz ode mnie certyfikat operatora systemu Windows :thumb:

Troche to trwało, ale warto było :)

@Bejo, utworzyłeś drugi wątek, w którym wkleiłeś swoje porady. Wątek usunąłem a Twoje porady wrzuciłem tutaj to pierwszego postu.
Dziękujemy za wkład a wszystkich prosimy o ewentualne uwagi :)
:thumb:
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 3 gru 2013, o 11:28

Byłoby dużo prędzej. :masakra: Sam musiałem do tego dojść z tym zdjęciem w naturalnym rozmiarze . Jestem bardzo zawzięty i nigdy nie odpuszczam aż to skończę co zacząłem choćby to i trwało nawet miesiąc. A jak coś mi nie wychodzi to jeszcze bardziej mnie to motywuje do wykonania tego czegoś. Zamiast tym dawno piep...nąć.

Wszyscy wokół się ze mnie śmiali jak numer po numerze składałem Spita z De'A . Bo to długo ( 71 numerów z częściami). To nigdy nie będzie latać ! I nne dyrdymały mi głosili ! Teraz to ja się śmieję . Bo niedość że lata, to i jeszcze wszyscy wokół mi go zazdroszczą . Trzeba przyznać że super się prezentuje zarówno na ziemi jak i w powietrzu ( to ten na zdjęciu awatara).
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Posty: 980
Rejestracja: 05-02-2011
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 3 gru 2013, o 11:36

Zawsze minie fascynowało pytanie odnośnie tego typu kolekcji. Jak wygląda sprawa z częściami zamiennymi ?
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
bejo
Elita forum...
Posty: 1280
Rejestracja: 09-06-2013
Podziękował: 15 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: bejo » 3 gru 2013, o 11:47

Obrazek

Sorry za jakość zdjęcia . Mogłem go wysłać jako pomniejszone. Odnośnie części zamiennych. Model zbudowany jest całkowicie z balsy, z ogólno dostępnych materiałów typu deseczka balsowa (gr.1-6mm), sklejka balsowa (1,5-2mm ), listewki balsowe i sosnowe (5 x5; 5x6 mm) ,itp. Pokryty jest folią termokurczliwą koloru zgniłej zieleni i szarego. Dodatkowo na tą folię są naklejone naklejki ozdobne ( mam zapas). Silnik żarowy JBA 52A - 8,5cm3 . Serwa - 4x Hitec HS-311.

Tak że w razie "w" wszystko jest do odbudowy . Co prawda niektóre elementy były wycinane CNC laserowo i wodnie. Brak jest planów modelarskich. Ale to żaden problem .
Awatar użytkownika
super_mario2
Elita forum...
Posty: 980
Rejestracja: 05-02-2011
Lokalizacja: Halinów
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 44 razy
Kontaktowanie:

Postautor: super_mario2 » 3 gru 2013, o 13:05

A takie duperele jak kółka, cięgna ?
Rozumiem, że radź sobie modelarzu sam ?
Pozdrawiam Mariusz
Goblin 700, T-Rex 450 PRO V2 3GX, 600 ESP BeastX
E-flite MSR, FPVRaptor
Spektrum DX8, Phoenix RC
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 3 gru 2013, o 13:18

Jeśli wszystko jest dostępne, to nie łatwiej/szybciej/taniej było wykonać go z planów samemu?
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 3 gru 2013, o 13:27

Jest większy od beja :mrgreen:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17498
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1591 razy
Podziękowano: 779 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 3 gru 2013, o 13:27

Luki35 pisze:Jest większy od beja :mrgreen:

Fakt :)
Latać musi fajnie. Bejo, masz jakies filmy?
Awatar użytkownika
Luki35
Elita forum...
Posty: 731
Rejestracja: 12-08-2013
Lokalizacja: Świnoujście
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: Luki35 » 3 gru 2013, o 13:43

miruuu pisze:Latać musi fajnie. Bejo, masz jakies filmy?



:wow2: :wow2: :wow2:

Nie każ mu ich wrzucac na forum!!! :wall: :wall: :wall: :gas: :gas: :gas:
:vhappy:
E-Sky Hunter, Blade 300 X

http://www.rcauto.pl/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=36487 - mój profil na RCAUTO

Wróć do „Witajcie, to ja!”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości