Zagwostki elektryczne - marcin101, koniak, koronkowe stringi

Wtyczki, kable, ładowanie pakietów, teorie prądowe i inne elektro-zagwostki.
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 8 gru 2015, o 19:39

nie wiem czy to dobry temat :) ale zapytam czy zasilacze do tasm led nadaja sie do ladowarki ?
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 8 gru 2015, o 20:41

Po pierwsze primo, my również witamy Ciebie na forum :hammer:
Po drugie primo, uzupełnij dane i avatar, no chyba, że forumowy Małpiszon jest odpowiedni dla Ciebie :grin2:
Po trzecie primo, zasilacz ma mieć odpowiednie parametry, więc może być i od tostera :thumb:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 8 gru 2015, o 21:12

witam :piwo2:
i przepraszam za brak kultury :masakra:
a jakie to maja byc parametry ?
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7158
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 8 gru 2015, o 21:31

wystarczy żeby miał odpowiednie napięcie i nie zgorszą moc- napisz jaką ładowarkę chcesz zasilać
Helikoptery
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 8 gru 2015, o 21:41

marcin101 pisze:witam :piwo2:
i przepraszam za brak kultury :masakra:

Po czwarte primo, witamy się tutaj: http://heli-team.pl/forum/viewforum.php?f=15 :grin2:

Po piąte primo: ładowarka ma opisane w instrukcji jakim napięciem jest zasilana, i jaka moc (jaki pąd) są wymagane do poprawnego działania.
Na przykład popularna iMaxB6 "potrzebuje" napięcia w zakresie 11-18V i co najmniej 5A
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 8 gru 2015, o 21:42

no wlasnie jeszcze nie mam ladowarki ani zasilacza :|
ma 6 pakietow 3s 5200mah i chcialbym je ladowac rownoczesnie chcialbym je naladowac przez cala noc
poradzicie cos? :)
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4160
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 239 razy
Podziękowano: 405 razy

Postautor: Artja » 8 gru 2015, o 21:44

Po 6 primo - z tego Koniakowa co Honoratka była, a Gustlik z Ustronia? ;)
3S 5200 zwykłym IMAX'em B6 z wbudowanym zasilaczem naładujesz w około godzinę
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 8 gru 2015, o 21:51

tak z tego samego :D
6 pakietow w godzine ?
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 8 gru 2015, o 21:52

1 pakiet na godzinę... nocka nie spana :rotfl2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 8 gru 2015, o 21:59

cos tam czytalem o rozgaleziaczu i ze mozna ladowac 6 pakietow jednoczesnie
jesli tak to czy ta ladowarka da rade ? i czy to ma sens :D
Awatar użytkownika
Kenobi36
Olimp forum
Posty: 5049
Rejestracja: 01-10-2014
Podziękował: 67 razy
Podziękowano: 502 razy

Postautor: Kenobi36 » 8 gru 2015, o 22:01

Aj tam, ja łączyłem równolegle i zostawiałem na noc, i smacznie spałem.
Niech Moc Będzie z Wami,
Ben
DX18 Gasser 700 Goblin 550 Protos Mini
RCmaniak.pl - SAB Goblin, MSH Protos, Spektrum, Fatshark, Cześci Trex, Drony wyścigowe
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7158
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 8 gru 2015, o 22:03

potrzebujesz zasilacza i ładowarki na około 300W+zapas na starty. Najlepiej dwukanałowej bo 6 pakietów 5000/3S to około 30A- to takich w normalnych cenach nie ma. Rozwiązaniem jest ładowanie 0.5C wtedy ładowarka 150-200W (~15A)

(Ale skoro zapas jest i tak na straty więc nie ma co brać zapasu :lol: )
Helikoptery
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 8 gru 2015, o 22:09

to zasilacz z xboxa i SKYRC Racingstar RS16 180W/16A wystarczy ?
a moze jakas inna alternatywa w miare tania :)
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7158
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 8 gru 2015, o 22:10

napisz ile chcesz wydać na obie te rzeczy
Helikoptery
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 8 gru 2015, o 22:20

Zasilacze serwerowe nie są drogie... na przykład ZASILACZ DELL 7000880-000 12V/55A 675W :grin2: gorzej z dobrą ładowarką :masakra:
Ostatnio zmieniony 8 gru 2015, o 22:23 przez Artu, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7158
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 8 gru 2015, o 22:22

52USD i 69USD są w HK EU Reaktory 250 i 300W
Helikoptery
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 9 gru 2015, o 11:20

dzieki wszystkim za rade :)
narazie sprubuje takiej REDOX ŁADOWARKA BETA+ZASILACZ 230V za 110zł
jak nie wystarczy to napewno sie odezwe ponownie a narazie zdrowko :piwo2:
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7158
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 9 gru 2015, o 12:16

50w to jest przy tych pakietach 3,4h ładowania tylko pamiętaj, żebyś nie zostawiał ładowania bez opieki bo sobie chałupę zjarasz.
Helikoptery
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 9 gru 2015, o 12:25

na noc nie moge zostawic i isc spac ??
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 9 gru 2015, o 13:18

Możesz :rotfl2:


YouTube
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"

Wróć do „Prądownia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości