Zagwostki elektryczne - marcin101, koniak, koronkowe stringi

Wtyczki, kable, ładowanie pakietów, teorie prądowe i inne elektro-zagwostki.
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 9 gru 2015, o 22:59

koniaki nie wiem ale bimber taki 70% tez moge zalatwic
jedna flaszka na jednego i dwa dni do tylu :dance:
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 9 gru 2015, o 23:01

marcin101 pisze:jak mi zrobisz dobry zasilasz to w zamian dam ci dwie pary takich stringow :D
Nie wiem jak Ty :grin2:, ale ja nie używam takiej bielizny :rotfl2:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 9 gru 2015, o 23:05

ale kobieta tak wiesz jak sie ucieszy ;) i pusci cie na piwko :D
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7157
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 9 gru 2015, o 23:20

marcin101 pisze:ale kobieta tak wiesz jak sie ucieszy ;) i pusci cie na piwko :D


i bimber
Helikoptery
Awatar użytkownika
lin3e
Lider forum...
Posty: 2038
Rejestracja: 28-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 70 razy
Podziękowano: 80 razy

Postautor: lin3e » 9 gru 2015, o 23:29

A potem będziemy łazić w majtkach z powrózkiem :)
...
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4158
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 239 razy
Podziękowano: 405 razy

Postautor: Artja » 10 gru 2015, o 00:03

Nigdzie nie będziecie łazić... po 70% stoi się na wodą w majtach z uzdą i czeka aż zanęta chwyci :grin2:
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 13:46

chlopaki doszly mi regulatory zamowilem z wiatrakami dwu kierunkowe :) podlaczylem do bateri i wiatraki caly czas chodza i coraz szybciej :D maja tak chodzic czy tylko jak sie bedzie grzal regulator :D nie chce zeby go spalic :D
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15248
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1444 razy
Podziękowano: 663 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 11 gru 2015, o 13:47

Nie wiem jakie zamówiłeś, ale te co ja używałem w aucie chodziły non stop.
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 11 gru 2015, o 13:51

marcin101 pisze:...nie chce zeby go spalic :D

I właśnie po to są "wiatraczki" Abyś ich nie spalił :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 14:32

ale te wiatraki napi... i chalasuja :)
maja 35A a silnik maksymalnie pobiera 15A jak bym je odlaczyl spalily by sie ? maja ponad raz tyle mocy co potrzebuje silnik :)
i jak juz pisze a wy bardzo mili jestescie moge podlaczyc dwa regulatory do nadajnika od TGY-i10 ?
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2797
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 330 razy

Postautor: Artu » 11 gru 2015, o 17:27

Do nadajnika będzie problem :grin2: :masakra:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 18:48

a do odbiornika ? :grin2:
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7157
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 gru 2015, o 18:54

https://www.google.pl/search?q=y+cable+ ... BqeKauI%3D

albo pod dwa kanały, a do czego te dwa regle? Co budujesz? Coś ominąłem?
Helikoptery
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 19:19

lodke zanentowa i pod dwa kanaly musi isc zeby oddzielnie sterowac silnikami
ale ogladalem filmik jak podlaczal dwa regulatory do dwoch kanalow i cos tam mowil o wysokim napiecziu jak podlacze 2 chyba de aparatura jest do tego przystosowana a wlasnie tego nie wiem :/
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7157
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 gru 2015, o 19:46

normalnie podłączasz do dwóch kanałów i jest git, możesz w aparaturze sobie skonfigurować sterowanie jak w czołgu. W lewej manetce góra/dół masz jeden kanał w w drugiej góra dół masz drugi ale przecież to na pewno wiesz bo jesteś z

Artja pisze:z tego Koniakowa co Honoratka była, a Gustlik z Ustronia?
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7157
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 gru 2015, o 19:48

jeszcze tylko fajnei by było w aparaturze zrobić na obu manetkach sprężynki, żeby się same centrowały. Albo zmiksować kanały tak, że gaz i aileron dają gaz i kierunek pływania.
Helikoptery
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 20:01

no wlasnie tak chce zmiksowac zeby na jednej manetce te dwa silniki byly :)
to nie trzeba odlaczac tego czerwonego kabla od drugiego regulatora ? chce sie upewnic :D
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7157
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 269 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 11 gru 2015, o 20:02

nie wiem, ani jaka aparatura ani jaki regulator
Helikoptery
Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 20:07

Awatar użytkownika
marcin101
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 50
Rejestracja: 08-12-2015
Lokalizacja: Koniaków
Podziękowano: 2 razy

Postautor: marcin101 » 11 gru 2015, o 20:09

a silnik taki https://www.hobbyking.com/hobbyking/sto ... duct=36646
moge odlaczyc ten wiatrak bardzo chalasuje a ryby tego nie lubia :D

Wróć do „Prądownia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości