Ładowanie - akumulatora w aucie

Wtyczki, kable, ładowanie pakietów, teorie prądowe i inne elektro-zagwostki.
Awatar użytkownika
tmgofer
Stały bywalec...
Posty: 162
Rejestracja: 01-10-2014
Lokalizacja: Warszawa/Tarnów /Kraków
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 8 razy

Postautor: tmgofer » 8 mar 2016, o 18:36

Samochód nie straci homologacji przez wszystkie te przeróbki :P?
Pozdrawiam,
Mateusz
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 8 mar 2016, o 18:51

tmgofer pisze:Samochód nie straci homologacji przez wszystkie te przeróbki :P?


Mam nadzieję, że nie :) Przerabiam tylko przestrzeń ładunkową. No może za wyjątkiem gniazda w błotniku ;)
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 7351
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 696 razy
Podziękowano: 480 razy

Postautor: aikus » 8 mar 2016, o 23:16

Bez jaj... Moglbys to wszystko wozic luzem i by nie stracil homologacji a ze dwoisz sie i troisz zeby bylo jak najbezpieczniej mialby stracic? Ostatecznie mozna to wszystko sprowadzic do poprostu porzadnego zabezpieczenia i zamocowania ladunku.

Ale czad!! Kiedy ja to w koncu zobacze na Palacowej... ??
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 8 mar 2016, o 23:37

aikus pisze:Kiedy ja to w koncu zobacze na Palacowej... ??


Mam nadzieję, że do połowy kwietnia się wyrobie.
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 30 mar 2016, o 11:26

Update z przymiarkami modeli:

Obrazek

Do zrobienia została klapa wnęki na stolik, szuflada na graty heli, 4 szuflady na pakiety, mocowanie Powerlabów, panel elektryczny i mocowanie szyn dla helików u góry (planuję docelowo miejsce na 4 modele).
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Posty: 1095
Rejestracja: 04-01-2013
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 114 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 30 mar 2016, o 11:39

Fajna bryka :) tylko jak zaparkujesz ją gdzieś na ulicy z tymi modelami na pace to wynajmij ochronę do pilnowania

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 30 mar 2016, o 11:41

Kula pisze:Fajna bryka :) tylko jak zaparkujesz ją gdzieś na ulicy z tymi modelami na pace to wynajmij ochronę do pilnowania


Planuję przyciemnić szyby, żeby nie było widać od zewnątrz co jest w środku.
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
SeKLeS
Elita forum...
Posty: 1407
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: OLSZTYN
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 117 razy

Postautor: SeKLeS » 30 mar 2016, o 14:41

Może folia "lustrzana"? Można u nas takie?
Za co krzywo patrzy na mnie kobieta:
ReX 500EFL 3GX vel ŚPIOCH
Protos Mini vel... Miniak?
Protos Pincet
Extra 260 PA vel WiDmO
Reactor vel Papierzak
F16 - w budowie
Aurora 9
Awatar użytkownika
Kula
Elita forum...
Posty: 1095
Rejestracja: 04-01-2013
Lokalizacja: Pruszków, Warszawa
Podziękował: 55 razy
Podziękowano: 114 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kula » 30 mar 2016, o 18:34

Lustrzane chyba są zabronione ale mocno przyciemnione to dobry pomysł.
Jskie jeszcze modele planujesz?


Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
"Każden jeden musi se czasem polatać..." (Złomek-Auta)

Graupner HOTT
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 3 kwie 2016, o 16:50

Kula pisze:Lustrzane chyba są zabronione ale mocno przyciemnione to dobry pomysł.
Jskie jeszcze modele planujesz?


Na razie nie wiem jak mi przypadnie do gustu 700ta. Jeśli fajnie mi się będzie tym latało to pewnie pójdę w 2gą 700tę. Coś ze zbioru (SAB, Gaui, Mikado). Ale w tym sezonie zostanę pewnie jeszcze przy 3 modelach.
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 6 kwie 2016, o 19:38

Powstają 4 długie metalowe szuflady na pakiety

Obrazek
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7268
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 276 razy
Podziękowano: 417 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 6 kwie 2016, o 19:43

Obliczyłem, że jak nie spodoba Ci się 700 to modelem 450 będzie mógł:

naładować 676 pakietów
latać 3 tygodnie bez przerwy (o ile zmieścisz wodę i jedzenie)
zmieścić części na 48 kretów
sprzedać to wszystko za 412 zł

:lol:
Helikoptery
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15641
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1453 razy
Podziękowano: 675 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 6 kwie 2016, o 20:06

A bedzie tam jakiś automatyczny podajnik pakietów? W sumie tylko tego by brakowalo ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 6 kwie 2016, o 20:39

wojtekr pisze:Obliczyłem, że jak nie spodoba Ci się 700...


Założyłem trochę w ciemno, że jednak mi się spodoba :P
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7268
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 276 razy
Podziękowano: 417 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 10 kwie 2016, o 17:14

Pawczu tu masz jakieś gadżety fajne:

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2629420
Helikoptery
Awatar użytkownika
Kruku
Domownik forum...
Posty: 487
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 58 razy
Podziękowano: 91 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Kruku » 25 kwie 2016, o 10:41

Czy ktoś wie jak się nazywa taki wtyk i gdzie coś takiego można kupić?

Obrazek

Obrazek

Szukam też JST-XH pod 1S
Pozdrawiam,
Paweł

2x(T450L, PMAXv2) / DX9 / vControl / neXt
Awatar użytkownika
fizzi5
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 16
Rejestracja: 15-04-2016
Lokalizacja: Częstochowa
Podziękowano: 1 raz

Postautor: fizzi5 » 25 kwie 2016, o 17:27

mogę się mylić, ale szukał bym w starszych komputerach i telewizorach (tam widziałem coś takiego)...
pochwalę się jak będzie czym..
Awatar użytkownika
ZbyszekM
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 92
Rejestracja: 13-03-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontaktowanie:

Postautor: ZbyszekM » 25 kwie 2016, o 18:04

Jaki tam jest rozstaw pinów? (może 2,54 mm?)
Może coś znajdę.

Na pierwszym zdjęciu chyba trzeba obrócić wtyk.
Pozdrawiam
Zbyszek
Awatar użytkownika
ZbyszekM
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 92
Rejestracja: 13-03-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 19 razy
Kontaktowanie:

Postautor: ZbyszekM » 25 kwie 2016, o 18:52

Chyba mam!!!!!!!!!!!!
http://www.sklep.cyfronika.com.pl/pl/p/ ... olex/32225

Na obrazku dali złącze 3 pinowe ale opisują 2 pinowe.
Pozdrawiam
Zbyszek
Awatar użytkownika
dismalK
Stały bywalec...
Posty: 225
Rejestracja: 29-09-2015
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 14 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: dismalK » 25 kwie 2016, o 19:24

Kruku pisze:Czy ktoś wie jak się nazywa taki wtyk i gdzie coś takiego można kupić
Szukam też JST-XH pod 1S


Sprawdź ten sklep:
http://www.elfadistrelec.pl/pl/obudowa- ... &simi=98.4
expresowe wysyłki i baaardzo dobry wybór wszystkich pierdolników potrzebnych w modelarstwie.
Te z linku (o ile pamiętam) to wtyczki do kabli satelitek spektrum - trzeba się upewnić. Jeżeli tak, to załatw sobie kabelki i masz idealne do swojego Protosika :D
Bo jak widzę ceny za gotowe te kabelki to :vhappy: :swir: Ja za używany, oryginał 15cm dałem 10zł... Cud, że w ogóle ktoś to sprzedawał.
"...nawet Diabeł ma swojego Anioła, który stara mu się umilić piekło..."
Black Thunder 700, Scorpion, Spektrum iX12, Msh Brain, VTX Blades...

Wróć do „Prądownia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości