DIY Programmable Electronic DC Load 600W

Wtyczki, kable, ładowanie pakietów, teorie prądowe i inne elektro-zagwostki.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 29 mar 2017, o 21:49

jak zalewam to gdzieś zawsze rozcinam żeby nie było pętli
Helikoptery
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 11:55

Druga wersja.

Jak będziesz to dawał na płytkę dwustronną to pamiętaj aby TPS miał przelotki tak jak teraz to jest, musi się biedak chłodzić.
Dławiki są w TME.

zasilanie_v2.zip
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 19:06

finalna wersja części analogowej, jak by ktoś chciał. Jak nie ma uwag to taką wysyłam do produkcji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 20:10

tylko jedna uwaga, na obrazku

pcb.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 20:19

Czy 100nH 1.5A może być 1A? W tmenie ma 1.5
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 20:22

ślepy jestem, co z tym? Można nie dawać tego złącza, miało być do różnych napięć na AMP do pomiarów.
Helikoptery
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 20:30

może być 1A

a na obrazku popraw ścieżkę aby ten kawałek masy nie był niepodłączony z resztą

EDIT: to ja jestem ślepy, jest połączenie, cofam uwagę :)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2017, o 20:35 przez bluuu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 20:34

jest podłączona przez pin14 scalaka inaczej by się nie wylała. Podeślesz link tme z tym 100nh?
Helikoptery
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 37
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 23:14

Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 18:39

Tak to powinno być?

Obrazek

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Helikoptery
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1518
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 97 razy

Postautor: MacGyverek » 31 mar 2017, o 19:45

A ustawiles szybkosc kominikacji na lcd? W programie masz 115200, a lcd musisz tez ustawić komenda baud=115200. Inaczej pojdzie na domyslnych 9600

Edit. Najlepiej odpal herculesa albo hyperterminal i uzyj USB->UART na jakims ftdi i wysylaj mu komendy zeby sprawdzic czy dziala wszystko ok.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 21:49

LCD mam ustawiony bo programuje 115200 a nie przez kartę SD. A jak zrobię w Nextion Editor input z uC to dostaje jakie śmiecie- a mam ustawioną transmisję 8n1
Helikoptery
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1518
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 97 razy

Postautor: MacGyverek » 31 mar 2017, o 22:21

Jaki tam masz kwarc w uC? 8MHz? Bo jesli tak to przy 115200 masz blad baud na poziomie 8%.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 22:30

wiem, ale oscyloskop dekoduje poprawnie - jutro zmienię na 18432
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 22:31

ale ten string jest poprawny,nie?
Helikoptery
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1518
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 97 razy

Postautor: MacGyverek » 31 mar 2017, o 22:31

38400 daj baud. Wtedy jest najmniejszy blad przy 8mhz.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 22:38

38400 nie pomogło, zobaczę jutro jak zmienię kwarc ale to dziwne
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 kwie 2017, o 21:36

to chyba trzeba przesunąć na wyjście, nie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6831
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 260 razy
Podziękowano: 397 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 kwie 2017, o 21:45

MacGyverek ten LPT100 ma 5V tolerant na wejściu czy stosujecie jakąś konwersję? Macie coś małego, prostego i godnego polecenia?
Helikoptery
Awatar użytkownika
MacGyverek
Lider forum...
Posty: 1518
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 97 razy

Postautor: MacGyverek » 1 kwie 2017, o 21:56

Tak z 5V działa. Ja dodatkowo na txd/rxd wstawilem rezystorki ok 100Ohm.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, ALZRC Devil 420 + MSH Brain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0

Wróć do „Prądownia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości

cron