DIY Programmable Electronic DC Load 600W

Wtyczki, kable, ładowanie pakietów, teorie prądowe i inne elektro-zagwostki.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 29 mar 2017, o 21:49

jak zalewam to gdzieś zawsze rozcinam żeby nie było pętli
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 36
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 11:55

Druga wersja.

Jak będziesz to dawał na płytkę dwustronną to pamiętaj aby TPS miał przelotki tak jak teraz to jest, musi się biedak chłodzić.
Dławiki są w TME.

zasilanie_v2.zip
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 19:06

finalna wersja części analogowej, jak by ktoś chciał. Jak nie ma uwag to taką wysyłam do produkcji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 36
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 20:10

tylko jedna uwaga, na obrazku

pcb.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 20:19

Czy 100nH 1.5A może być 1A? W tmenie ma 1.5
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 20:22

ślepy jestem, co z tym? Można nie dawać tego złącza, miało być do różnych napięć na AMP do pomiarów.
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 36
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 20:30

może być 1A

a na obrazku popraw ścieżkę aby ten kawałek masy nie był niepodłączony z resztą

EDIT: to ja jestem ślepy, jest połączenie, cofam uwagę :)
Ostatnio zmieniony 30 mar 2017, o 20:35 przez bluuu, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 30 mar 2017, o 20:34

jest podłączona przez pin14 scalaka inaczej by się nie wylała. Podeślesz link tme z tym 100nh?
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
bluuu
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 36
Rejestracja: 29-06-2015
Lokalizacja: śląsk
Podziękowano: 1 raz

Postautor: bluuu » 30 mar 2017, o 23:14

Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 18:39

Tak to powinno być?

Obrazek

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
MacGyverek
Elita forum...
Posty: 1330
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 91 razy

Postautor: MacGyverek » 31 mar 2017, o 19:45

A ustawiles szybkosc kominikacji na lcd? W programie masz 115200, a lcd musisz tez ustawić komenda baud=115200. Inaczej pojdzie na domyslnych 9600

Edit. Najlepiej odpal herculesa albo hyperterminal i uzyj USB->UART na jakims ftdi i wysylaj mu komendy zeby sprawdzic czy dziala wszystko ok.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 21:49

LCD mam ustawiony bo programuje 115200 a nie przez kartę SD. A jak zrobię w Nextion Editor input z uC to dostaje jakie śmiecie- a mam ustawioną transmisję 8n1
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
MacGyverek
Elita forum...
Posty: 1330
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 91 razy

Postautor: MacGyverek » 31 mar 2017, o 22:21

Jaki tam masz kwarc w uC? 8MHz? Bo jesli tak to przy 115200 masz blad baud na poziomie 8%.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 22:30

wiem, ale oscyloskop dekoduje poprawnie - jutro zmienię na 18432
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 22:31

ale ten string jest poprawny,nie?
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
MacGyverek
Elita forum...
Posty: 1330
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 91 razy

Postautor: MacGyverek » 31 mar 2017, o 22:31

38400 daj baud. Wtedy jest najmniejszy blad przy 8mhz.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 31 mar 2017, o 22:38

38400 nie pomogło, zobaczę jutro jak zmienię kwarc ale to dziwne
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 kwie 2017, o 21:36

to chyba trzeba przesunąć na wyjście, nie?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6418
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 237 razy
Podziękowano: 355 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 kwie 2017, o 21:45

MacGyverek ten LPT100 ma 5V tolerant na wejściu czy stosujecie jakąś konwersję? Macie coś małego, prostego i godnego polecenia?
Helikoptery- Fireball for sale
Awatar użytkownika
MacGyverek
Elita forum...
Posty: 1330
Rejestracja: 30-09-2014
Lokalizacja: Rydułtowy/Śląsk
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 91 razy

Postautor: MacGyverek » 1 kwie 2017, o 21:56

Tak z 5V działa. Ja dodatkowo na txd/rxd wstawilem rezystorki ok 100Ohm.
Flota: Syma107G, Walkera LadybirdQR, Align TREX 450L + MSH Brain, Align TREX 250DFC + MSH uBrain, DJI Spark Combo, HeliQuad 3D, ESA
Radio: Walkera DEVO 8S + DEVIATIONTX 5.0.0

Wróć do „Prądownia”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość