Bixler 2

A tak na prawdę to głównie piankoloty. Bixlery, bety i inne wynalazki.
Awatar użytkownika
Artu
Fochmen
Posty: 2746
Rejestracja: 09-01-2011
Lokalizacja: 52°38'25''N, 20°56'31''E
Podziękował: 32 razy
Podziękowano: 319 razy

Postautor: Artu » 28 lis 2014, o 16:18

Jazz pisze:Odpalam silnik a tu terkotanie i nic więcej - mimo że sprawdzałem wczesniej i chodził poprawnie.
2 goldy wchodziły dość lekko, więć obstawiam że nie ma styku dobrego i gubi faze.

Zawsze twierdziłem, że goldy to zuło :grin2: Tylko lutowanie :thumb:
Pozdrawiam, Artur
"...rzeczy niemożliwe do zrobienia robią ci, którzy o tym nie wiedzą"
Filo1
Stały bywalec...
Posty: 137
Rejestracja: 07-10-2014
Lokalizacja: Wałbrzych
Podziękował: 1 raz

Postautor: Filo1 » 28 lis 2014, o 16:40

Artu pisze:Zawsze twierdziłem, że goldy to zuło :grin2: Tylko lutowanie :thumb:

To jest wygoda,
a jak są dobre to ciasno wchodzą i nie ma opcji ,że się rozłączą w locie
T-Rex 450 Pro
Bixler 2
S500@APM2.6
S550@PX4
T960@PX4 soon
---
Spektrum DX6i
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2721
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 169 razy

Postautor: Jazz » 28 lis 2014, o 16:50

Artu ma racje , chyba wytne je i zalutuje przewody.
Jak bede potrzebowal rozlaczyc, to poprostu przetne i zalutuje ponownie w miejscu gdzie juz byly łączone i tyle.
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2, Oxy 4
Dji Mavic Pro
Parkmaster
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 6690
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 253 razy
Podziękowano: 384 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 28 lis 2014, o 18:10

zwłaszcza, że silniki akurat wymienia się rzadko
Helikoptery
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2721
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 169 razy

Postautor: Jazz » 29 lis 2014, o 00:29

Kable poprawione, faza odzyskana :-)
Dokonczylem wiec pozostale pierdoly i czeka na oblot jutro.
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2, Oxy 4
Dji Mavic Pro
Parkmaster
Awatar użytkownika
aikus
Olimp forum
Posty: 5862
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 563 razy
Podziękowano: 435 razy

Postautor: aikus » 29 lis 2014, o 08:58

Moje problemy z goldami skonczyly sie w momencie w ktorym zaczalem uzywac goldow wymontowanych z wtyczek XT60.
Te takie zwykle typowe beczulkowe goldy to faktycznie troche zuo...
Ale tez fakt jest taki ze w samolocie raczej montuje sie silnik i regiel raz na cale zycie samolotu wiec mozna zalutowac na sztywno i gra.
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2721
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 169 razy

Postautor: Jazz » 10 gru 2014, o 14:03

Update :

Goldy zastąpione lutem, problem z brakiem fazy rozwiazany.
Model lata świetnie, ma odpowiednią moc i jest dostatecznie zwinny ;-)
Latał w zeszły weekend i obecne osoby miały szansę się przekonać że jest dobrze.
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2, Oxy 4
Dji Mavic Pro
Parkmaster
Awatar użytkownika
Piecz
Witaj. Zanim zapytasz - poszukaj i poczytaj!
Posty: 2
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Nowe Grochale - Nowy Dwór Mazowiecki
Podziękował: 3 razy

Postautor: Piecz » 23 sty 2015, o 21:58

Jazz, a mógłbyś zrobić jakiś filmik z tego jak ten Twój Bixler2 lata i wrzucić na YT ?
Chętnie bym popatrzył co z niego wyciskasz... :)
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2721
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 169 razy

Postautor: Jazz » 23 sty 2015, o 22:06

Jak bedzie komu filmowac to tak :-)
Moze jutro sie uda, zobaczymy.
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2, Oxy 4
Dji Mavic Pro
Parkmaster
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 2 mar 2015, o 13:53

Witam, pytanko ogolne,

Mam cos w tym stylu http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16544__HobbyKing_8482_Bixler_8482_v1_1_EPO_1400mm_ARF_.html

ale skrzydla wkleilem w kadlub, teraz pomyslalem sobie, ze chce samolot wyslac do Polski. Czy znacie moze jakas "nie inwazyjna" metode na rozklejenie tego ?
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Posty: 511
Rejestracja: 12-11-2013
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 2 mar 2015, o 15:58

A czym go kleiles?

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 2 mar 2015, o 16:14

Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 3707
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 207 razy
Podziękowano: 369 razy

Postautor: Artja » 2 mar 2015, o 17:05

Nieinwazyjnie to nie wiem, raczej się nie da bo musiałaby to być taka chemia co jak ruszy klej to ruszy też EPP. Przygotuj sobie paczkę wykałaczek i wsuwaj w złącze np co 20-30mm delikatnie nacinając po linii klejenia aż do rozerwania. Jak będzie jeszcze trzymać to zagęściłbym wykałaczki. Alternatywnie użyłbym sztywnego noża o wąskim ostrzu albo drutu/struny i ciął jak garotą.
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 2 mar 2015, o 17:11

kurde ze strunami to mi podsuneles pomysl, mam tego w cholere, bo gitara stoi i sie kurzy. Mysle, ze moze by podgrzac strune i wtedy poprobowac. Trzeba sprawdzic.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13888
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1379 razy
Podziękowano: 610 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 mar 2015, o 20:47

A dlaczego nie ciachniesz po prostu nóżykiem w miejscu klejenia a potem nie zakleisz w tym miejscu raz jeszcze?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 3 - na co mi to? | Reaktor 3D - jest co bić | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 2 mar 2015, o 20:48

No właśnie będę kombinowal

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13888
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1379 razy
Podziękowano: 610 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 2 mar 2015, o 20:51

Kombinuj kombinuj. I żadnych sentymentow dla pianki!! ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 3 - na co mi to? | Reaktor 3D - jest co bić | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Xeo
Elita forum...
Posty: 511
Rejestracja: 12-11-2013
Lokalizacja: Nowy Dwór Mazowiecki
Podziękował: 195 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Xeo » 3 mar 2015, o 07:30

EPP wszystko zniesie i wybaczy :-D

Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
Awatar użytkownika
Jazz
Lider forum...
Posty: 2721
Rejestracja: 02-10-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 169 razy

Postautor: Jazz » 3 mar 2015, o 09:59

W/g mnie jak dobrze sie trzymaja miejsca w ktorych bylo klejone, to lepiej zrob ciecie w innym miejscu.
Plaszczyzny ktore juz byly potraktowane cyakiem drugi raz się słabo kleją, i lepiej zrobić cięcie obok etc, a później skleić.
Jazz
Dyplomata.
--------

Goblin 770 BT , Logo 550 , Protos 500, Protos 380 , Goblin mini comet, Oxy 2, Oxy 4
Dji Mavic Pro
Parkmaster
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 13888
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1379 razy
Podziękowano: 610 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 3 mar 2015, o 10:53

Karol, zakładam, że pręt który idzie w skrzydle nie został przez Ciebie potraktowany klejem?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | Oxy 3 - na co mi to? | Reaktor 3D - jest co bić | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa

Wróć do „Szybowce i motoszybowce”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość