Wybór micro quada na bezszczotkach

Od biedronki po prawdziwą mydelniczkę na wypasie...
Awatar użytkownika
msheli
Elita forum...
Posty: 1196
Rejestracja: 16-05-2015
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Podziękował: 92 razy
Podziękowano: 48 razy

Postautor: msheli » 25 mar 2017, o 21:00

Z tego co wiem, każdy dąży do najmniejszej wagi modelu :)
A jest to kwestia kilku złotych.

tapatalk
XL Protos 380 / Mavic Pro / FrSky Taranis X9D Plus SE
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 27 mar 2017, o 11:51

msheli pisze:Z tego co wiem, każdy dąży do najmniejszej wagi modelu :)
A jest to kwestia kilku złotych.

tapatalk

W sensie ze masz na mysli wymiane tych metalowych tulejek na takie nylonowe?
Mam zamiar tak zrobic.

Co do samej ramy to w Kingkongu nie bylo otworow na 20x20 wiec ja przerabialem aby zrobi i te slupki mialy byc tez odrazu podpora gornej plyty. I wszystko w zalozeniach bylo ok pozatym ze dolna plyta jest mocno azurowa. Niebardzo bylo jak to ponawiercac i rozpilowac. Udalo sie ale kontroler nie byl centralnie, miejsca obok wypilowanych dziur staly sie najslabszymi punktami ramy itd
Rama Bobo95 pod tym wzgledem wypada duzo lepiej.
Zmontuje wszystko (jak dostane piko z naprawy - narazie poczta gdzies zapodziala paczke...) i zwaze zobaczymy jaka jest roznica w wadze.
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 11 maja 2017, o 06:48

Siema. Dotarlo do mnie niwe piko blx. Poprzednie mialo rozwalone gyro a wyslane do naprawy do oglaszajacego sie na fb zaginelo w transporcie...

Ale jest nowe. Ustawilem wszystko. Ale nie lata. Wydaje mi sie ze jest problem z synchronizacja jednego silnika.

Filmik. Wrzucam z telefonu.


YouTube

Regulatro silnik?
Pzdr

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
macdos
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 85
Rejestracja: 02-03-2016
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 7 razy

Postautor: macdos » 11 maja 2017, o 16:47

To jeszcze podpytam, czy ustawiałeś Dshot dla regulatorów? Jeżeli tak to czy zrobiłeś odpowiednią przeróbkę na PIKO BLX (połączenie kabelkiem sygnału PPM z padem do Motor1 - jeżeli dobrze pamiętam). Bez tego jeden silnik nie będzie dobrze działał. Jeżeli nie masz Dshot'a to najpierw popraw lutowania, a jeżeli nadal będzie lipa to albo silnik, albo regiel do wymiany :(.
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 12 maja 2017, o 21:31

Ajj troche niewiem o czym do mnie mowisz :)

EscMotor Protocul ustawilem Oneshot125
Odbiornik mam sbus i zlutowalem pady na piko zeby ustawic ze to sbus a nie ppm.
ALe nic innego nie robilem. zadnego lutowania do motor1.
Musze doczytac :)
Awatar użytkownika
Bazant
Domownik forum...
Posty: 360
Rejestracja: 05-10-2014
Lokalizacja: Za Piasecznem :)
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 21 razy

Postautor: Bazant » 12 maja 2017, o 23:17

Cos tam poczytalem.
To o czym mowisz to jak sie uzywa Dshot 300/600 to wtedy nic sie nie kreci dopuki sie nie podepnie sygnalu z silnika1 do ppm.
Ale mi tutaj wszystko sie kreci z wyjatkiem tego jednego silnika - znaczy on sie kreci ale tak do du..y.
Musze zamowic regiel i silnik tylko to kolejny miesiac czekania....
Ktos moze ma esc rs6a 1-2s?
Albo silnik racerstart 1103 8000kv?
pzdr

Wróć do „RTF - czyli wyjmij i zepsuj”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość