Lynx Oxy 2

Pan Byku sobie ten dział zażyczył. Niech teraz wymyśla nam opis...
Awatar użytkownika
Pietrek
wcześniej: Piotr G
Posty: 720
Rejestracja: 13-07-2015
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Pietrek » 5 lut 2019, o 18:36

No to dotarły i jest plan na najbliższy weekend jak pogoda pozwoli. :)
Lynxowe 215 są ok. 1mm węższe niż zeal 210.
Ciekawe jakie bedą odczucia w locie.ObrazekObrazekObrazek

Pzdr
Pietrek
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
G500 sport / Gaui X5 / Gaui X3 (1) / Gaui X3 (2) / OXY 2 / Reaktor 3D / Bixler 2 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 645
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Bi0ly » 26 lut 2019, o 14:36

:D :banana: :dance:

Obrazek
Obrazek

Mam i ja ;)
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \ - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
Carson
Elita forum...
Posty: 540
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 25 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Carson » 26 lut 2019, o 15:20

do latania po chacie? :mrgreen:
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 645
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Bi0ly » 26 lut 2019, o 21:15

Carson pisze:do latania po chacie? :mrgreen:

Za bardzo lubię swoje meble :P

Powiedzcie mi, czy model wymaga jakichś upgradów? . Aktualnie mam zamontowany stokowy pinion i tylną zębatkę. Do półki nie połamie to latam tak - potem będę go wydłużał bo widzę że większość z was tak robi, więc coś w tym musi być :P

A i napiszcie czy u brain 2 ma bluetootha, czy trzeba dokładać ?
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \ - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 645
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Bi0ly » 28 lut 2019, o 21:34

Dobra, przeleciałem wątek i widzę że takie modyfikacje najczęściej robicie: Metalowe okucia główne i ogonowe, rolki paska cnc. Myślę że nad tym pomyślę, tylko że u szarka na razie posłucha.

Nie znalazłem jakie łopatki dajecie na ogon Jakieś KDB? I gdzie kupujecie te zeale 210 bo w żadnym polskim sklepie nie mogę znaleźć.
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \ - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
Pietrek
wcześniej: Piotr G
Posty: 720
Rejestracja: 13-07-2015
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Pietrek » 28 lut 2019, o 22:27

Łopatki na ogon kbdd 45.
Jeśli chodzi o łopaty główne to aktualnie lynx wypuścił nowe 215. Z zeal zrezygnowali. A w Polsce faktycznie raczej nie do dostania są zeale 210.
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
G500 sport / Gaui X5 / Gaui X3 (1) / Gaui X3 (2) / OXY 2 / Reaktor 3D / Bixler 2 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2236
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 152 razy

Postautor: windcatcher » 28 lut 2019, o 22:32

A latał już ktoś na tych lynx 215? Jak wrażenia? Jakie porównanie do zeal 210?
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Pietrek
wcześniej: Piotr G
Posty: 720
Rejestracja: 13-07-2015
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Pietrek » 28 lut 2019, o 22:36

Latałem ale nie umiem nic teraz napisać o wrażeniach. W najbliższy weekend zabiorę też 210 i zrobię pakiet po pakiecie żeby poczuć różnicę. Jeśli takowa będzie. :)
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
G500 sport / Gaui X5 / Gaui X3 (1) / Gaui X3 (2) / OXY 2 / Reaktor 3D / Bixler 2 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 645
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 35 razy
Podziękowano: 17 razy

Postautor: Bi0ly » 28 lut 2019, o 22:48

Dzięki Pietrek, to czekamy na relacje z lotu. Tych ogonówek chyba też w kraju nie dostanę. Jaki sklep możecie polecić gdzie można zaopatrzyć się w części do o2, łopaty, łopatki?
Protos mini 6s\ X360\Oxy 2 \ - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
Pietrek
wcześniej: Piotr G
Posty: 720
Rejestracja: 13-07-2015
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Pietrek » 1 mar 2019, o 08:09

Łopatki kbdd kupowalem na amain.
Łopaty i inne graty na lynx.
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
G500 sport / Gaui X5 / Gaui X3 (1) / Gaui X3 (2) / OXY 2 / Reaktor 3D / Bixler 2 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16
Awatar użytkownika
Pietrek
wcześniej: Piotr G
Posty: 720
Rejestracja: 13-07-2015
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 53 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: Pietrek » 2 mar 2019, o 23:18

windcatcher pisze:A latał już ktoś na tych lynx 215? Jak wrażenia? Jakie porównanie do zeal 210?

Dzisiaj przetestowałem 210 i 215. I co?? I w sumie chyba nic. Nie odczułem jakiejś różnicy w locie.
Pozdrawiam...
Piotr
--------------
nie potrafię ale spróbuję się nauczyć...
G500 sport / Gaui X5 / Gaui X3 (1) / Gaui X3 (2) / OXY 2 / Reaktor 3D / Bixler 2 / DX9 / Traxxas e-revo 1:16
Awatar użytkownika
Lukasz
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 15
Rejestracja: 12-02-2019
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Lukasz » 15 mar 2019, o 13:29

Mialbym i ja, ale :)

Do zestawu zakupilem sobie takie serwa cykliki:
http://www.hawk-creation.com/index.php? ... arch=05180

Pierwsze co to poszly na tester - jedno cos tam minimalnie poruszalo sie i padlo. Wacham smierdzi - Benny z tego sklepu wymienil mi na nowe.
Kita poskladalem, skonfigurowalem Braina i jeszcze raz testerem bo kabelki zaplatane wiec nie wiem ktora wtyczka od ktorego serwa: dzialaja elegancko wszystkie 3.
Wlaczam - dym leci, dwa serwa mniej, smierdza nie rusza sie za cholere.

Co jest grane? Zle cos robie? Pisze ze to niby jakies programowalne serwa z poziomu PC ale nic takiego z nimi nie robilem. Jedno serwo jest ok stad tym wieszke moje zdziwienie.

blać MAC 20 stopni w niedziele ma byc :)
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2236
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 152 razy

Postautor: windcatcher » 15 mar 2019, o 13:34

Lukasz pisze:Mialbym i ja, ale :)

Do zestawu zakupilem sobie takie serwa cykliki:
http://www.hawk-creation.com/index.php? ... arch=05180

Pierwsze co to poszly na tester - jedno cos tam minimalnie poruszalo sie i padlo. Wacham smierdzi - Benny z tego sklepu wymienil mi na nowe.
Kita poskladalem, skonfigurowalem Braina i jeszcze raz testerem bo kabelki zaplatane wiec nie wiem ktora wtyczka od ktorego serwa: dzialaja elegancko wszystkie 3.
Wlaczam - dym leci, dwa serwa mniej, smierdza nie rusza sie za cholere.

Co jest grane? Zle cos robie? Pisze ze to niby jakies programowalne serwa z poziomu PC ale nic takiego z nimi nie robilem. Jedno serwo jest ok stad tym wieszke moje zdziwienie.

blać MAC 20 stopni w niedziele ma byc :)



Jaki tester? Może skopany?

Czemu od razu nie podepniesz pod FBL po odpowiednim ustawieniu parametrów serw?
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Lukasz
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 15
Rejestracja: 12-02-2019
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Lukasz » 15 mar 2019, o 13:44

Pod testerem sie krecily i probowalem pare nawet, zwykly chamski niebieski tester taki jak pudelko od zapalek. Do wielu serw go uzywalem nie bylo problemu.

Wlasnie po polaczeniu pod fbl, skonfigurowaniu i w koncu wepniecia baterii padly. Cos tam sie na poczatku ruszaly jedno poszlo do gory i po chwili buczenia ten dym poszedl.
Drugiego nie widzialem moze podobnie.

A to pierwsze uszkodzone padlo/bylo padniete juz pod samym testerem.

Chyba gowniane serwa zwyczajnie?
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2236
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 152 razy

Postautor: windcatcher » 15 mar 2019, o 14:02

No albo w fbl ustawione masz jakies bzdury.
Hawk raczej fajne rzeczy sprzedaje i sporo ludzi zlozylo tam O2.

Jaki fbl? Jakie ustawienia serw cykliki i ogona wprowadziles?
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Lukasz
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 15
Rejestracja: 12-02-2019
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Lukasz » 15 mar 2019, o 14:11

No tez mi sie wydaje ze sklep i obsluga tam jest OK.
U-Ikon2, cyklika 1520/333 jak w opisie serw - wszystko inne ustawione na zera defaultem. Neutrala serw i defaultowych rewersow nie ruszalem jeszcze.
Z ogonowym nie ma problemu.

Teraz jeszcze widze ze defaultowy swashplate default jest HR-3-120 a powinno byc H3-120 (czego nie ustawilem) - ale jak sie to moze miec do palenia serw?
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2236
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 152 razy

Postautor: windcatcher » 15 mar 2019, o 14:23

Parametry wyglądają ok więc jeśli orczyki nie były fizycznie zablokowane to serwa nie powinny się spalić. No chyba, że zapomnialeś je wycentrować przed założeniem orczyków..

A jakie napięcie masz w Bec w reglu ustawione?? Brain pociągnie do 8,5v ale niektóre serwa tylko do 6V.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
Lukasz
Pierwsze koty za płoty...
Posty: 15
Rejestracja: 12-02-2019
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Lukasz » 15 mar 2019, o 14:44

6V w reglu. Jedno serwo mialo orczyk ale bez snapow - do tego przyciety - nie zablokowalo sie na niczym, "niezapiety" orczyk poszedl do gory pobzyczalo i dym poszedl jak w Krakowie z domow jednorodzinnych chlodna noca :)

Drugie serwo bylo bez orczyka wogole.
A nawet gdyby blokowalo to serwo sie wtedy pali?

Do centrowania wlasnie sie zabieralem - czy tutaj cos gubie? Chcialem wlaczyc prad i wtedy ustawic orczyki.

Jak nie robie jakiegos bledu "systemowego" to po prostu inne serwa zamowie, moze mam jakiegos pecha mimo karmy wysokiej :)
Awatar użytkownika
windcatcher
Dr Glut
Posty: 2236
Rejestracja: 10-08-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 152 razy

Postautor: windcatcher » 15 mar 2019, o 15:02

Wygląda na to, że trafiłeś na jakąś wadliwą partię lub ktoś wcześniej je przegromawował.

Możliwe też, że Twój tester je uwalił a potem na fbl-u się tylko dobiły.
iX12, O210,W360,T470,GX380,D420,P425,... --> Pozdrawiam Michał
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 16584
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1519 razy
Podziękowano: 731 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 mar 2019, o 15:37

A wlasxiwie to po co ten tester. Nie szybciej zalozyc bez orczykow, wlaczyc heli i brania i wtedy same się wycentrują.
Mirek

Trex 470LM - cieszy... | Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 2 - mały, ale wariat... | 2x Beta 75 Pro 2 - whoopie! | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Frsky Horus X10S - działa | Fat Shark HDO

Wróć do „Lynx”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość