Pipczyk, buzzer, lokalizator modelu

Bo modelarze prądu potrzebujo...
Awatar użytkownika
Carson
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 6 razy

Postautor: Carson » 22 cze 2018, o 13:45

Panowie jest moze taki pipczyk z dodatkowa funkcją informowania o niskim poziomie napiecia na LIPO (ustawiony np na 3.7v)? Chcialbym to wcisnąc do k110, wiec najlepiej zeby byl wielkosci paznokcia :D
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
bizon220
Elita forum...
Posty: 537
Rejestracja: 21-04-2015
Lokalizacja: Komorów
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 18 razy

Postautor: bizon220 » 22 cze 2018, o 14:28

Szkoda masy dokładać.
Zobacz ile czasu Ci trzeba latać, żeby takie napięcie osiągnąć a potem ustawiaj timer w aparaturze na ten czas.
Albo ustaw sobie 4 minuty i po locie sprawdź poziom napięcia pakietu.

Ta metoda sprawdza się na dużych helikach, to i na małym zadziała.
Pozdrawiam
Krzysiek

Protos 500, Protos 380, Gaui X3 380,Quad 220 FPV, Bixler 3,Maverick Strada
Taranis
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15267
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1444 razy
Podziękowano: 665 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 cze 2018, o 14:40

W v977 To do odciecia latalem i pakiety dawały radę cały sezon
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4169
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 239 razy
Podziękowano: 406 razy

Postautor: Artja » 22 cze 2018, o 14:58

To nie jest tak, że ten pipczyk na pipczenie wciągnie więcej prądu niż jest potrzebne serwom do wylądowania w autosku? ;)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
Carson
Stały bywalec...
Posty: 142
Rejestracja: 22-05-2018
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Podziękował: 6 razy

Postautor: Carson » 22 cze 2018, o 17:49

Artja pisze:To nie jest tak, że ten pipczyk na pipczenie wciągnie więcej prądu niż jest potrzebne serwom do wylądowania w autosku? ;)


masz na mysli autorotacje? jest to do zrobienia w takich mikrusach jak k110? :)
XK K110 / 450 FBL / FS-i6
Awatar użytkownika
Artja
Olimp forum
Posty: 4169
Rejestracja: 21-10-2013
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 239 razy
Podziękowano: 406 razy

Postautor: Artja » 22 cze 2018, o 18:13

Nie wiem, ale różne są szkoły. Jak się kumpla spytałem, czy coś z żoną kombinuje analnie, to był zdziwiony że można inaczej :)
Pozdrawiam,
Jacek
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15267
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1444 razy
Podziękowano: 665 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 22 cze 2018, o 18:30

Carson pisze:
Artja pisze:To nie jest tak, że ten pipczyk na pipczenie wciągnie więcej prądu niż jest potrzebne serwom do wylądowania w autosku? ;)


masz na mysli autorotacje? jest to do zrobienia w takich mikrusach jak k110? :)
Zależy z jaka siłą wyrzucisz go w dol ;)
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
Piotr_T
Domownik forum...
Posty: 340
Rejestracja: 13-06-2017
Lokalizacja: Józefosław
Podziękował: 22 razy
Podziękowano: 13 razy

Postautor: Piotr_T » 26 cze 2018, o 08:38

Carson pisze:Panowie jest moze taki pipczyk z dodatkowa funkcją informowania o niskim poziomie napiecia na LIPO (ustawiony np na 3.7v)? Chcialbym to wcisnąc do k110, wiec najlepiej zeby byl wielkosci paznokcia :D

Temat próbowałem zglębić z tego samego powodu - a niech sobie V-977 pipczy, łatwiej mi będzie opanować stan jego zasilania.
A efekty poszukiwań - znalezienie pipczyka na 1S - problem, choć rozwiązywalny. Znalezienie pipczyka na 1S który nie zwiększył by o 50% masy startowej V-977 i zmieścił się na "pokład" - problem, i to duży. Na tyle duży, że temat odpuściłem.

Niebieskie Goo 520 mAh wytrzymują 7 minut mojego latania i kończą na 3,7V. Ustawiam timer w telefonie i jakoś idzie.

Pozdrawiam,
Piotr.
Protos Mini 3S, V977 i Syma S36
LIDLolek w wersji RC-Electric
FlySky FS-I6X
Awatar użytkownika
Myszor
Domownik forum...
Posty: 363
Rejestracja: 05-09-2016
Lokalizacja: Piaseczno
Podziękował: 59 razy
Podziękowano: 9 razy

Postautor: Myszor » 30 cze 2018, o 23:46

Jak zamienić red led na jakiś piezo „(pipek)”
To będzie puszczało zamiast świecić.
91242E87-DFD8-4317-A692-7191647D598C.jpeg


Nie jestem zwolennikiem latania na czas ;-).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Protos Max V2 Leggero Evoluzione stretch, Goblin 500 Sport stretch, Puzzle Standard 210, LDARC 95GT, UR65 Miejsce na półce :-), DX18, X-Lite

Wróć do „Elektro-narzędzia i akcesoria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość