ISDT BG-8S

Bo modelarze prądu potrzebujo...
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15404
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 670 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 31 lip 2017, o 23:30

Nie do końca rozumiem co właśnie zkliknąłem, ale takie kolorowe i ładne, że nie wytrzymałem:

ISDT BG-8S Smart Battery Checker Balancer Receiver Signal Tester Quick Charge Function

Obrazek

Ktoś coś słyszał co to te całe XT60i?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Posty: 1868
Rejestracja: 23-10-2014
Lokalizacja: Swarzędz
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 1 sie 2017, o 06:14

Jakiś czas temu ja kliknąłem takie coś:
http://www.isdt.co/bc-8s.html
Też ISDT - Jestem zadowolony ;)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 15404
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1443 razy
Podziękowano: 670 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 1 sie 2017, o 06:30

A nie przeszkadza Ci, że jest na 8S? W sensie, czy nie jest trudniej celować wtyczką 6s?
Pozdrawiam, Mirek

Trex 500X - trex ratio :) | Trex 470LM - cieszy... | 2x Devil X360 - tak jakoś wyszło... | Oxy 3 - nie po-byku | Oxy 2 - mały, ale wariat... | Reaktor 3D FPV - drugie życie pianki... | Lizard95 - że też mi się drona zachciało.... | Czesia - jeszcze tylko wyniosę choinkę i się za nią biorę... | LaTrax Rally - kazali mi kupić | Graupner MX-20 - działa
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 2034
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 146 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 1 sie 2017, o 07:13

W pakiecie z XT60i masz cipka, ktory nadzoruje napiecia na celach/temperature/ilosc cykli/itp i po jednym dodatkowym kabelku wysyła info do ladowarki albo innego sprzetu.
Fajne narzedzie do odmawiania wymiany pakietu na gwarancji, po tym jak cos sknocisz z napieciami ;) ale poprawiające tez bezpieczenstwo.
Pewno finalnie pojawia sie ESC, ktore dzieki informacji o napieciu na kazdej z cel lepiej ochronią je przed rozladowaniem.

Generalnie pierdoły, poza jedną IMO zayebista funkcją, która maja aktualnie pakiety w Mavic'u - samorozladowanie do storage po okreslonym czasie. Piekna sprawa.

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder 770 (?!)
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
marek_c4
Lider forum...
Posty: 1868
Rejestracja: 23-10-2014
Lokalizacja: Swarzędz
Podziękował: 18 razy
Podziękowano: 57 razy
Kontaktowanie:

Postautor: marek_c4 » 1 sie 2017, o 07:44

miruuu pisze:A nie przeszkadza Ci, że jest na 8S? W sensie, czy nie jest trudniej celować wtyczką 6s?

Pewnie lepiej było by gdyby było na 6s, ale daję radę ;)
Fajne w nim jest jeszcze to że po zaprogramowaniu progu alarmu dla niskiego napięcia, urządzenie może latać w modelu i działa jak normalny buzzer.
Używałem go w ten sposób kilka razy w celu określenia maksymalnego czasu lotu mojej 600-tki i dawał radę :thumb:

Czaję się jeszcze na zakup takiego ustrojstwa:
http://www.isdt.co/fd-100.html
ale cały czas jest brak na BG :(
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
wojtekr
Administrator
Posty: 7191
Rejestracja: 22-01-2013
Lokalizacja: W-wa
Podziękował: 273 razy
Podziękowano: 412 razy
Kontaktowanie:

Postautor: wojtekr » 1 sie 2017, o 07:58

Ładne ale 100W to mało- to 4A są gdzieś 150W na aliexpressie takie z okrągłym radiatorem ale już nie takie ładne :)
Helikoptery
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Posty: 639
Rejestracja: 24-05-2015
Lokalizacja: Peterborough UK
Podziękował: 119 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Mati » 6 kwie 2018, o 08:04

Że tak odgrzeję kotleta...
mwx pisze:Generalnie pierdoły, poza jedną IMO zayebista funkcją, która maja aktualnie pakiety w Mavic'u - samorozladowanie do storage po okreslonym czasie. Piekna sprawa.


Na jakiej zasadzie to działa?
Czy dało by się coś takiego sklecić w domowych warunkach lub lepiej - kupić jakiegoś gotowca w postaci czegośtam niedużego (pod moją kabinką można by jeszcze zmieścić jakieś 2cm3), co pewnie trzeba było by wlutować w pakiet czy dokleić na UHUpora? Dla mnie takie rozwiązanie było by genialne.
Pytam - bo jestem średnio konsekwentny jeśli chodzi o idealne utrzymanie pakietów i często zdarza się, że latam na tydzień wcześniej ładowanych LiPolach co jak wiadomo nie służy ani pakietom ani komfortowi latania. Taki "mod" mógł by mi pomóc, ale czy nie oczekuję zbyt wiele? hmm
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 2034
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 146 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 6 kwie 2018, o 08:14

Mati pisze:
Na jakiej zasadzie to działa?


Zwyczajnie w baterii jest scalak który liczy godziny i jak minie ileś-tam to rozładowuje ogniwa do 3,85v przez wbudowany w baterię balancer.

Mati pisze: Taki "mod" mógł by mi pomóc, ale czy nie oczekuję zbyt wiele? hmm


Trochę tak. DJI robi zabawki dla każdego - nieogarów, starców, amatorów filmowania i pierwszokomunistów, więc muszą być głupotoodporne.

Ty masz zabawkę skierowaną do modelarza, z założenia kogoś kto jest w podstawowym zakresie ogarnięty w kwestiach technicznych.

Wszyscy jakoś dajemy radę - Ty też możesz ! :thumb:
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder 770 (?!)
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Posty: 639
Rejestracja: 24-05-2015
Lokalizacja: Peterborough UK
Podziękował: 119 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Mati » 6 kwie 2018, o 09:25

mwx pisze:Zwyczajnie

Taaa. Chyba Ty. ;) .
Ja bardzo niedawno wkroczyłem w ten magiczny świat i zrobiłem to zdecydowanie za późno. Wcześniej malowałem obrazki. Można to wywnioskować z moich lekko grafomańskich i bardzo nieprecyzyjnych wypocin w różnych miejscach forum. :masakra: Nie wszyscy pozostają cierpliwi, ale niektórzy starają się objaśniać i chwała im za to. :thumb:

mwx pisze:Ty masz zabawkę skierowaną do modelarza, z założenia kogoś kto jest w podstawowym zakresie ogarnięty w kwestiach technicznych.

Oczywiście. I jestem z tego dumny mimo tego, że na mój "hangar" wielu nie chciało by nawet spojrzeć, nie mówiąc już o załatwieniu na ten cały szajs swoich potrzeb fizjologicznych. Zdaję sobie z tego sprawę, ale jeszcze nie zasługuję (jako pilot i mechanik, tudzież elektronik) na te wszystkie Gobeliny, Brajany i Hobbyłyngi i Efpefały. No więc zajeżdżam T-Rexa na 3S (fajnie pierdzi, ale dupy nie urywa), dwa szalone, ale nieekonomiczne HCP100S z mizernymi wynikami w sprowadzaniu części, bawię się Iczajnem e10 i ogólnie staram się poznać coraz głębsze zakamary tego wszystkiego.
Co więcej nadaję moim modelom imiona :masakra: i z każdym modelem się w jakimś stopniu zżywam... :masakra: Nie tak jak Miruu czy Kubacki. :grin2:
Oczywiście kręcą mnie Gały i Czejsy, ale ja jestem jeszcze przed tym. Czekam aż wyjdzie coś jeszcze fajniejszego i będzie można dostać wypasionego Protka za kozie bobki. A do tego czasu może nauczę się latać i obsługiwać naziemnie.
Takie mniejsze zło bez parcia na cuda i nowości.
Powinienem najpierw nabrać nieco ogłady w tej dziedzinie. Wygenerowałem już kilka różnych magicznych dymków, zdarzały się ucieczki egzemplarzy którym nie spodobały się imiona, utraty zasięgów, zdechnięte pakiety, rozłączone wtyczki, umarłe serwa, krety, wiewiórki, jedno samobójstwo pod kołami skody, a nawet któregoś razu skapotowałem ważkę :oops: ... Nie, żebym lubił takie rozrywki, chociaż ważce pewnie mniej się podobało. Miałem kilka głupich sytuacji, kilka niebezpiecznych i kilka, które można by uznać za nieco... nietypowe. Wraz z każdą z takich sytuacji uświadamiam sobie jak wiele jeszcze przede mną. I bardzo mnie to cieszy. :)

Niemniej jednak ineteresuje mnie to czy można "popodłączać" do pakietów te takie jakieś "scalaczki" dajmy na to z BG co to zadbają o moje pakiety. Nie mam tu na myśli tych co aktualnie posiadam, ale gdybym się szarpał na tuzin Xtronów to może mogło by mieć sens? :dk:
"Chwyciło i nie puszcza...
Awatar użytkownika
mwx
Lider forum...
Posty: 2034
Rejestracja: 23-09-2016
Lokalizacja: Poznań West
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 146 razy
Kontaktowanie:

Postautor: mwx » 6 kwie 2018, o 09:41

Mati pisze: No więc zajeżdżam T-Rexa na 3S (fajnie pierdzi, ale dupy nie urywa),


Nie ma nic złego w 450tce na 3S. Prawda jest taka, że zaspokoiłaby potrzeby 80% pilotów, brakuje jej tylko punktów lansu na polu.

Mati pisze:Niemniej jednak ineteresuje mnie to czy można "popodłączać" do pakietów te takie jakieś "scalaczki" dajmy na to z BG co to zadbają o moje pakiety. Nie mam tu na myśli tych co aktualnie posiadam, ale gdybym się szarpał na tuzin Xtronów to może mogło by mieć sens? :dk:


Musiałbyś chyba zostać pionierem. Mało kto lubi dodatkowo dociążać model takimi bajerami.

Mimo wszystko łatwiej trochę się zdyscyplinować. Moja rada - przechowuj akusy w storage, ładuj wyłącznie zaraz przed wyjściem (kup sobie płytkę do ładowania równoległego), rozładowuj latając, zaraz po powrocie do chaty ładuj do storage.
Maciej
Latające muzeum: 600NSP Brain2, FrankenBelt CPX FBL, HS Emax X-450, Debil 380/420, Black Thunder 770 (?!)
T8FG, 9CAP
filmy na YouTube
Awatar użytkownika
Mati
Elita forum...
Posty: 639
Rejestracja: 24-05-2015
Lokalizacja: Peterborough UK
Podziękował: 119 razy
Podziękowano: 42 razy

Postautor: Mati » 6 kwie 2018, o 10:27

mwx pisze:Nie ma nic złego w 450tce na 3S. Prawda jest taka, że zaspokoiłaby potrzeby 80% pilotów, brakuje jej tylko punktów lansu na polu.

Ło jak trafnie. Można by się pokusić o podobne statystyki jeśli chodzi o słabe ratio w ogonku T-Rexa. Chyba masz rację, ale ja też bym wolał 6s. :) Nic sobie jednak z tego nie robię i... latam. :)
mwx pisze:Musiałbyś chyba zostać pionierem. Mało kto lubi dodatkowo dociążać model takimi bajerami.

Jestem za cienki bolek w tej dziedzinie, ale jeśli chodzi o dociążenie modelu myślę, że jak bym poobcinał nadmiarowe kable w modelu to by się jakoś wyrównało. :)
Płytkę do ładowania równoległego oczywiście mam. Z niej też uleciał już dymek... dwukrotnie. :masakra: Można doszukiwać się powodów w postaci IMAXA 6b, ale myślę, że nawet z Ajczardżerem miałbym podobną zwiechę. To nie kwestia ładowarki tylko samodyscypliny. Da się to poprawić, ale myślałem, że się wycwanię. ;)
EDIT - poprawki drobne stylistyczne.
"Chwyciło i nie puszcza...

Wróć do „Elektro-narzędzia i akcesoria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość