Tapatalk

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 15 lut 2011, o 21:03

Witam, jako, ze ostatnio stalem sie wlascicielem fajnego smarta HTC Desire z androidem na pokladzie, odkrylem fajny soft Tapatalk do obslugi forum oraz latwiejszego jak na mobilne urzadzonka przegladania. W Polsce niewiele for pozwala na obsluge TAPATALK, moze Wy jako jedni z nieliczych moglibyscie to uruchomic. Trzeba pobrac wtyczke i po sprawie. Ja ze swojego miejsca umiescil bym link na forum.android.com.pl


Oto link
http://tapatalk.com/plugin.php

Soft mozna pobrac na rozne fony, kosztuje ok 2 euro, ale na nokie jest free. Polecam, zwlaszcza tym ktozy maja limty w GPRS lub 3G

Ponizej screen jak wyglada aplikacja
Obrazek
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 15 lut 2011, o 23:54

Dopisze jeszcze ze RCgroups dziala mi :)
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Luke Skywalker
Administrator
Posty: 497
Rejestracja: 21-02-2010
Podziękował: 45 razy
Podziękowano: 14 razy

Postautor: Luke Skywalker » 15 lut 2011, o 23:56

Gadasz do mnie w niezrozumiałym dialekcie. Jak Cię przerobię z asemblera na basic, to może coś skumam :dk:

Luke
Lama 2V3
Outrage 550 ("Stock version")
JR DSX7

Drodzy Forumowicze! Ortografia nie gryzie!
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 16 lut 2011, o 00:32

Ok, to jest taka aplikacja na telefony, ze nie laczysz sie przez strone WWW tylko przez nia. Ta aplikacja jest popularna na swiecie, w polsce jest tez kilka for na ktore mozesz wejsc poprzez to. Caly pic polega na tym zeby admin wszedl na strone zarejestrowal sie, pobral modyfikacje i zainstalowal ja, dodal do modulow forum. Modyfikacja jst za darmo. Jest to taki czytnik ala RSS z mozliwoscia pelnej obslugi, dla ludzi co w pracy nie maja dostepu do kompa pozwala byc na biezaco, no i oszczedza limit internetowy jaki czesto jest w taryfach.

Jak cos to sam sie zaloguje pobiore to, poczytam jak to zrobic i pomoge.
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 16 lut 2011, o 02:12

Och Karol... Ty nie męcz się z Lukasiem, bo jak zobaczy jakiś schemat albo usłyszy hasło "oprogramowanie" albo "wtyczka" to sobie wtyka patyczki do uszu...

Poczekaj, aż inż Ramotniak wróci z delegacyjnego szlajania i odpowie. My mamy głównie Roomla i Grześ będzie wiedział czy się da czy nie.

Do końca tygodnia sprawa powinna się wyjaśnić. A jak go znam, to albo cichem na lapie nas czyta albo zasuwa z telefonu (aaa jaaaak)
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 16 lut 2011, o 02:22

Ok wiem, ale to wtyczka do forum phpBB wiec powinna byc mozliwosc
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 16 lut 2011, o 21:29

Tylko Grzesiek grzebie w kodzie i ma tam jakieś swoje możliwości, zasady i ograniczenia. Myślę że po weekendzie się odezwie.
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3262
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 262 razy

Postautor: Ramotny » 17 lut 2011, o 22:23

Gmeracz pisze:Myślę że po weekendzie się odezwie.

Dopiero po 25-tym.. :)
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Roadie
Stały bywalec...
Posty: 130
Rejestracja: 15-09-2010
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Roadie » 4 mar 2011, o 21:58

Karol - dzis nie kupuje sie smartfonow czy tabletow, bez flata na neta;)
Ja uzytkuje N900 i dlatego bardziej wolalbym, alby nasze forum mialo RSS. W Nokii mam czytnik RSS i na bierzaco wyskakuja mi nowe watki z zagranicznego forum RC, dlatego gdyby HeliTeam jakos wykombinowal taka opcje, to bylbym bardzo zadowolony;)
T-Rex 450 SE v2, DX6i, G4.5
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 4 mar 2011, o 22:14

Roadie tu nie chodzi o to ze nie moge sie polaczyc z forum. Wszystko smiga spoko. Pod androidem (system) flash i inne pierdolki dzialaja. Sek w tym ze czesto wchodze na to forum ( i mysle ze nie tylko ja) w czasie pracy, nie mam zadnego hotspota i lacze sie przez 3G/gprs. Mam w telefonie 250mb free transferu, a na tym sofcie powyzej moge zaoszczedzic transfer (pakiety). Ale ty pod symibianem masz chyba jakes czytniki RSS. Ja chyba w noki E71 mialem. Podaj adminom linka do wtyczki i powinni ja doinstalowac. Bo rozumiem ze moja zainstaluja :banana:


O Roadie wlasnie zobaczylem ze to chyba linux u Ciebie na pokladzie? Chociaz android, symbian jak je zrootujesz to zobaczysz ze to wszystko na UNIX'ie :D
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 4 mar 2011, o 23:09

No i sie udalo :) Dziekuje ekipie Heli-Team za przychylne rozpatrzenie mojej prosby :) Jestescie teraz w swiatowej czolowce. Nie wiele for w polsce obsluguje Tapatalk.

Ponizej screenshoty :banana:

Obrazek

Obrazek

Obrazek


Dzieki :D
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3262
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 262 razy

Postautor: Ramotny » 4 mar 2011, o 23:11

Niniejszym mam przyjemność zawiadomić że uruchomiona została wtyczka Tapatalk na systemy iPhone, Android, webOS, Windows Phone 7, BlackBerry and Nokia.

Pokazuje nowe i nieprzeczytane wątki z awatarem i numerem odpowiedzi:

Obrazek

Obrazki i wątki są zmniejszane i pozwalają na widok full-size

Obrazek

Możliwość sprawdzania kto jest online i co robi:

Obrazek

Możliwość przeszukiwania wątków i postów:

Obrazek

Możliwość bezpośredniego uploadowania obrazków z Android i iPhone!:

Obrazek


Więcej info na http://www.tapatalk.com !
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
Gmeracz
Global Mod
Posty: 2086
Rejestracja: 16-03-2010
Lokalizacja: UK - West Sussex
Podziękował: 78 razy
Podziękowano: 201 razy
Kontaktowanie:

Postautor: Gmeracz » 5 mar 2011, o 02:51

Ramotny pisze:Pokazuje nowe i nieprzeczytane wątki z awatarem i numerem odpowiedzi:
... Możliwość sprawdzania kto jest online i co robi:... Możliwość przeszukiwania wątków i postów:

Oj dobrze, że nie jesteśmy na fejsbuku... Tam puścisz bąka i wszyscy wyłączają komórki...
Od śmigła... Sławek
http://www.youtube.com/user/Vipcioo
Awatar użytkownika
Qugar_
Zaczyna się rozkręcać...
Posty: 98
Rejestracja: 27-02-2010
Lokalizacja: Rogoźno
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: Qugar_ » 17 kwie 2011, o 22:04

Czy wy widzicie zdięcia z forum w tapatalk??
Bo Ja widzę tylko białe kwadraciki (:

Sent from my Xperia X10 Pro using Tapatalk
KDS 450SV
EasyGlider PRO
Futaba T8FG
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 17 kwie 2011, o 22:36

Tez mam, biale krawaciki. Na heli-freak sa normalnie fotki. Tu zapytanie do glownego informatyka forum Heli-team: moze w tej wtyczce co jest dodana, jest opcja wlaczenia / wyswietlania fotek?
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3262
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 262 razy

Postautor: Ramotny » 17 kwie 2011, o 22:38

a wcześniej były fotki?
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Awatar użytkownika
karol
Elita forum...
Posty: 743
Rejestracja: 25-02-2010
Lokalizacja: Szczecin / Cill Droichid
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 39 razy

Postautor: karol » 17 kwie 2011, o 22:41

nie, zwrocilem uwagi :dk:
Pozdrawiam, Karol
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3262
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 262 razy

Postautor: Ramotny » 17 kwie 2011, o 23:05

Obawiam sie że niewiele mogę zrobić bo cała wtyczka to dwie linijki kodu (tekstu) w szablonie strony i rejestracja w serwisie TT. Tam musi być knot...
Jeszcze podrążę ale bez obietnicy że znajdę co i gdzie nawala...
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...
Roadie
Stały bywalec...
Posty: 130
Rejestracja: 15-09-2010
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 1 raz

Postautor: Roadie » 21 wrz 2011, o 08:03

Potwierdzam brak istnienia fotek:-)

Jesus didn't tap.
(Sent from SGS2 using Tapatalk)
T-Rex 450 SE v2, DX6i, G4.5
Awatar użytkownika
Ramotny
Administrator
Posty: 3262
Rejestracja: 28-01-2010
Lokalizacja: 52°5'38''N 21°7'3''E
Podziękował: 295 razy
Podziękowano: 262 razy

Postautor: Ramotny » 21 wrz 2011, o 08:16

Wgrałem nową wersję Mobiquo - czy poprawiło się?
Pozdrawiam, Grzegorz
Mieć czy latać? Oto jest pytanie...

Wróć do „Brudnopis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości