Co dziś zrobiłeś ze swoją (nie tylko) latającą maszyną

Na każdy temat. Byle kulturalnie...
Regulamin forum
Jakiekolwiek wulgaryzmy, obrażanie innych użytkowników i wszelkie inne działania sprzeczne z powszechnie przyjętymi normami społecznymi będę automatycznie eliminować posty, wątki a nawet autora.
Awatar użytkownika
gcze
Elita forum...
Posty: 871
Rejestracja: 18-01-2019
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 144 razy
Podziękowano: 27 razy

Postautor: gcze » 11 wrz 2019, o 15:50

Ejj , jakim VHSem, jak już to S-VHS ale tego prawie nie było. Zwykły VHS nie miał startu do telewizyjnej jakości, miał 240 linii. Człowiek czyścił te głowice, regulował a i tak niewiele to dawało. Dopiero DVD się wszyscy jarali, że jakość super. Kurcze na VHS nie dało się człowieka rozpoznać ze średniej odległości.
XK K110 | T-REX 250 | Mini Titan | X360 | Trex 600n nadciąga| jumper T12
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9676
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 835 razy
Podziękowano: 586 razy

Postautor: aikus » 11 wrz 2019, o 23:28

S-VHS był domeną kamer - fakt, rzadko spotykany w odtwarzaczach a adaptery z kaset S-VHS- robiły automatycznie zwykłego VHSa.

Natomiast nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że prawidłowo działający VHS był tak nędzny.
trzeba tylko było mieć dobry, naprawdę dobry sprzęt i nie jedno profejonalne studio zajmujące się digitalizowaniem nagrań analogowych Ci to dziś udowodni.
Zrobi się DVD z Twojego ślubu sprzed 20 lat tak, że Ci szczęka opadnie.
A potem wiesz co Ci powie?

"niech Pan zachowa tę kasetę. Bo ta płyta DVD jak ją pan połozy przez nieuwagę nasłońcu na chwilę, albo po prostu bez opakowania na stole na kilka dni to szlag ją trafi i może Pan zapomnieć o swojej pamiątce.
I wtedy właśnie przyjdzie pan do nas znów z tą starą zjeżdżoną kasetą i My panu znów zrobimy taki super czyściutki zaje**sty remake."

tam pozailością linii było naprawdę wiele czynników... Trzeba pamiętać, żę ten zapis był wciąż analogowy...
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 801
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: Bi0ly » 15 wrz 2019, o 00:46

Po ostatnim razie jak w locie wypięła mi się wtyczka z govem od breina mini ( dobrze że nie serwa ) postanowiłem temu zaradzić. Zadupcyłem wszystko hot glutem i teraz żadne wibracje nie straszne , Najwyżej wypnie się wszytko na raz :rotfl: . Bardzo ladaco siedzą te wtyki w porównaniu do klasycznego brajana :| .
Obrazek
Obrazek

Teraz można fikać 8-)
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
ocean_wro
Elita forum...
Posty: 1416
Rejestracja: 28-12-2013
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 67 razy

Postautor: ocean_wro » 15 wrz 2019, o 17:34

A kiedyś obiecałem, że jak lidlolot nie będzie chciał współpracować to skończy swój żywot.

Dziś nie chciał współpracować....

Póki co śrut, strzały z łuku, nóż, kamienie

Syny miały pociechę, tato tyż :-)

Się jeszcze franca trzyma, prawie zdolny do lotu (ARF)

To be continued....ObrazekObrazekObrazekObrazek
Protos Mini 6S brain
Extra 300S Multiplex
DJI Mavic Pro
Quad 250 FPV naze32
RealFlight G6.5
Spektrum DX9
Awatar użytkownika
Bi0ly
Elita forum...
Posty: 801
Rejestracja: 09-12-2014
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 37 razy
Podziękowano: 19 razy

Postautor: Bi0ly » 15 wrz 2019, o 18:27



Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Protos mini 6s\ X360\2 x Oxy 2 \Protos 380 - DX9

Pozdrawiam bi0ly :)
http://www.page.art.pl
Awatar użytkownika
miruuu
Administrator
Posty: 17448
Rejestracja: 11-05-2010
Lokalizacja: Warszawa - Ursynów
Podziękował: 1587 razy
Podziękowano: 776 razy
Kontaktowanie:

Postautor: miruuu » 15 wrz 2019, o 19:55

Nie lepiej było w locie???
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Posty: 419
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Myszków
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: armagedon » 16 wrz 2019, o 11:18

Dziś dzięki większej ilości czasu wolnego, Postanowiłem się zabrać za oględziny zasilacza Power X-40 13V 40A który odmówił mi posłuszeństwa 1.5 roku temu lub więcej . Po po oględzinach powierzchownych nic nie stwierdziłem nic nie dostrzegłem. Natomiast dopiero po odkręceniu całej płyty od obudowy ujawniła się usterka, przepalone ścieżki.
Chyba będzie trzeba jakieś druciki lutować bo innego wyjścia nie ma , a może ktoś już naprawiał podobną awarię.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
oki188
Stały bywalec...
Posty: 222
Rejestracja: 24-02-2010
Lokalizacja: Gliwice/Biłgoraj
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: oki188 » 16 wrz 2019, o 15:58

Samo z siebie się nie spaliło do sprawdzenia ewentualnej wymiany.
* Mostek gretza
* Tranzystory przełączające części pierwotnej
* rezystancja rezystorów po stronie pierwotnej (szczególnie małe wartości czy się zgadza)
999e8e371ef16d1c2010ee3d52c5326f.jpg


Jak chcesz się bawić to można go reanimować małym kosztem.
Lub poszukać jak uruchomić i nabyć takie zasilacze.
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-ds45 ... 8410256282 37A przy 12V
https://allegro.pl/oferta/zasilacz-serw ... 8381262697 59A przy 12V
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
T-rex 600N / T-rex 450L / Spektrum DX9
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Posty: 419
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Myszków
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: armagedon » 16 wrz 2019, o 16:27

Nie zależy mi na tym zasilaczu , leżał 2 lata jak wcześniej pisałem. Bardziej z ciekawości chcę spróbować czy mi się uda uruchomić . Czyli mówisz że zrobienie mostka z przewodu nie pomoże!

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
oki188
Stały bywalec...
Posty: 222
Rejestracja: 24-02-2010
Lokalizacja: Gliwice/Biłgoraj
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 11 razy

Postautor: oki188 » 17 wrz 2019, o 00:12

Po takim upaleniu ścieżek jak poprawisz je i dasz 220 będą fajerwerki na 100%
T-rex 600N / T-rex 450L / Spektrum DX9
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9676
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 835 razy
Podziękowano: 586 razy

Postautor: aikus » 17 wrz 2019, o 17:32

Eee no to fajnie!!!!
Rób!! I nagrywaj.... :)
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Posty: 419
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Myszków
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: armagedon » dzisiaj, o 06:22

oki188 pisze:Po takim upaleniu ścieżek jak poprawisz je i dasz 220 będą fajerwerki na 100%
W sumie racja, dam sobie siana z tym chińskim szrotem bo i za bardzo czasu nie mam.
Na brak zasilaczy nie narzekam, a że wpadł w ręce przypadkowo to pomyślałem że się może udać. więc prawdopodobnie ląduje w koszu.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
armagedon
Domownik forum...
Posty: 419
Rejestracja: 26-09-2014
Lokalizacja: Myszków
Podziękował: 27 razy
Podziękowano: 15 razy

Postautor: armagedon » dzisiaj, o 06:34

aikus pisze:Eee no to fajnie!!!!
Rób!! I nagrywaj.... :)
Żeby zbadać sprawę bez fajerwerków wystarczy na przewód dać bezpiecznik .

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rex 100
Tarot 450pro
Goblin 700 speed
Goblin 700 ważka
Mikado 800
Aurora9
Pozdrawia.Sebastian S.
Awatar użytkownika
aikus
Jaskiniowiec
Posty: 9676
Rejestracja: 29-09-2014
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 835 razy
Podziękowano: 586 razy

Postautor: aikus » dzisiaj, o 07:48

Ale jak ścieżki są popalone to nic nie będzie... Obwód nie zamknięty....
A potem - wiadomo, drut na bezpiecznik i ognia!!!

Wróć do „Brudnopis”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości